Tezin Türü: Yüksek Lisans
Tezin Yürütüldüğü Kurum: İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ , Türkiye
Tezin Onay Tarihi: 2024
Tezin Dili: Türkçe
Öğrenci: MELİKE ŞAHİN
Danışman: Sema Aydın
Açık Arşiv Koleksiyonu: AVESİS Açık Erişim Koleksiyonu
Özet:
Kızılcık tarhanası, içeriği bakımından oldukça zengin olan kızılcıktan
üretilen ve Bolu iline özgü coğrafi işarete sahip bir geleneksel gıda ürünüdür.
Bu ürün, kızılcık pulpu, tuz ve buğday unu karıştırılarak güneş görmeyen bir
ortamda kurutulmak suretiyle hazırlanır. Gün geçtikçe beslenme konusunda daha
bilinçli hale gelen tüketicilerin sağlıklı besinlere olan ilgisi artmaktadır.
Bu durum, daha sağlıklı içeriklere sahip gıda ürünlerinin geliştirilmesini
teşvik etmiştir. Bu doğrultuda; kızılcık tarhanasının bisküviye ilave edilmesi
ile yeni bir bisküvi formülasyonunun geliştirilmesi amaçlanmıştır.