Öğr. Gör. MÜZEYYEN BÜŞRA SAĞLAM


İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel, Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Mesleki Eğitim


Yayınlardaki İsimler: Sağlam B

Metrikler

Yayın

6

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2021

2018 - 2021

Yüksek Lisans

Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2017 - 2019

2017 - 2019

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye

2014 - 2017

2014 - 2017

Lisans

Kocaeli Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Karataş Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Yüksek Lisans

Helal turizm ürününde marka farkındalığının marka bağlılığı üzerindeki etkisinde marka kişiliğinin rolü

Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

UNİLEVER FOOD SOLUTİONS

2017

2017

GIDA VE SU SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ

Sağlık ve Tıp

MEB

2016

2016

PEDAGOJİK FORMASYON

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

2012

2012

DİKSİYON

Eğitim Yönetimi ve Planlama

SEYMER

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Mesleki Eğitim

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Program Koordinatörü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Pastacılık Ve Ekmekçilik

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Program Koordinatörü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Staj Koordinatörü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Staj Koordinatörü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Staj Koordinatörü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

SICAK VE SOĞUK TATLILAR

SOĞUK MUTFAK

SOĞUK MUTFAK

MUTFAK AKIMLARI VE TOPLUM

GASTRONOMİYE GİRİŞ

SERVİS TEKNİKLERİ VE GÖRGÜ KURALLARI

GASTROTURİZM

MUTFAK TEKNOLOJİSİ

MUTFAKTA YARATICILIK VE YENİLİK

Ön Lisans

Ön Lisans

SOĞUK MUTFAK

MUTFAK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ

VEJETARYEN MUTFAĞI

YAZ STAJI

ZİYAFET MUTFAĞI

YAZ STAJI

VEJETARYEN MUTFAĞI

HAMUR TEKNİKLERİ

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

DÜNYA MUTFAKLARI

HAMUR TEKNİKLERİ

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

YİYECEK İÇECEK MALİYETİ

VEJETARYEN MUTFAĞI

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

VEJETARYEN MUTFAĞI

SOĞUK MUTFAK

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. “Gastronomi Sektöründe Göçmen Emeği: Ekonomik Rasyonalite ve Sosyo-Kültürel Entegrasyon Bağlamında Çok Boyutlu Bir İnceleme

Sağlam M. B., Kurhan Z.

Göç ve Ekonomik Etkiler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Ağustos 2025, ss.11-12, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

2. Yöresel Lezzetlerden Dünyaya Açılan Bir Tat; Piyaziye

SAĞLAM M. B.

2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

3. Helal Turizm Ürün Marka BilinirliğininÜrün Marka İmajı Üzerindeki Etkisi- Müzeyyen Büşra SAĞLAMBilsen BİLGİLİ

Sağlam M. B.

2. International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT), İstanbul, Türkiye, 27 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. BÖLÜM 3: GASTRO KİMLİĞİN OLUŞMASINDA YÖRESEL KAHVALTILARIN ROLÜ: BİNGÖL KAHVALTISI ÖRNEĞİ

Sağlam M. B.

Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları, ERCAN KARAÇAR,EMRAH ÖRGÜN,ŞABAN KARGİGLİOĞLU, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.29-44, 2022 Creative Commons License

2022

2022

2. GASTRONOMİ TURİZMİ VE KIRSAL TURİZMİN EKONOMİK KALKINMAYA ETKİLERİ

SAĞLAM M. B., GÜL M.

2. SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER ALANINDA ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER, Öğr. Gör. Bengü Şekeroğlu, Öğr. Gör. Dr. Kübra Gül, Editör, Detay Yayıncılık, Muş, ss.125-134, 2022