Eğitim Bilgileri
2018 - 2021
2018 - 2021Yüksek Lisans
Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2014 - 2017
2014 - 2017Lisans
Kocaeli Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2012 - 2015
2012 - 2015Lisans
Çukurova Üniversitesi, Karataş Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Helal turizm ürününde marka farkındalığının marka bağlılığı üzerindeki etkisinde marka kişiliğinin rolü
Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2017
2017GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Eğitim Yönetimi ve Planlama
UNİLEVER FOOD SOLUTİONS
2017
2017GIDA VE SU SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ
Sağlık ve Tıp
MEB
2016
2016PEDAGOJİK FORMASYON
Eğitim Yönetimi ve Planlama
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
2012
2012DİKSİYON
Eğitim Yönetimi ve Planlama
SEYMER
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Mesleki Eğitim
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorProgram Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Pastacılık Ve Ekmekçilik
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorProgram Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, AŞÇILIK
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
SICAK VE SOĞUK TATLILAR
SOĞUK MUTFAK
SOĞUK MUTFAK
MUTFAK AKIMLARI VE TOPLUM
GASTRONOMİYE GİRİŞ
SERVİS TEKNİKLERİ VE GÖRGÜ KURALLARI
GASTROTURİZM
MUTFAK TEKNOLOJİSİ
MUTFAKTA YARATICILIK VE YENİLİK
Ön Lisans
Ön Lisans
SOĞUK MUTFAK
MUTFAK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ
VEJETARYEN MUTFAĞI
YAZ STAJI
ZİYAFET MUTFAĞI
YAZ STAJI
VEJETARYEN MUTFAĞI
HAMUR TEKNİKLERİ
MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ
DÜNYA MUTFAKLARI
HAMUR TEKNİKLERİ
MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ
YİYECEK İÇECEK MALİYETİ
VEJETARYEN MUTFAĞI
MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ
MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ
VEJETARYEN MUTFAĞI
SOĞUK MUTFAK
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. “Gastronomi Sektöründe Göçmen Emeği: Ekonomik Rasyonalite ve Sosyo-Kültürel Entegrasyon Bağlamında Çok Boyutlu Bir İnceleme
Sağlam M. B., Kurhan Z.
Göç ve Ekonomik Etkiler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Ağustos 2025, ss.11-12, (Özet Bildiri)
2022
20222. Yöresel Lezzetlerden Dünyaya Açılan Bir Tat; Piyaziye
SAĞLAM M. B.
2. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2021
20213. Helal Turizm Ürün Marka BilinirliğininÜrün Marka İmajı Üzerindeki Etkisi- Müzeyyen Büşra SAĞLAMBilsen BİLGİLİ
Sağlam M. B.
2. International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT), İstanbul, Türkiye, 27 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. BÖLÜM 3: GASTRO KİMLİĞİN OLUŞMASINDA YÖRESEL KAHVALTILARIN ROLÜ: BİNGÖL KAHVALTISI ÖRNEĞİ
Sağlam M. B.
Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları, ERCAN KARAÇAR,EMRAH ÖRGÜN,ŞABAN KARGİGLİOĞLU, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.29-44, 2022
2022
20222. GASTRONOMİ TURİZMİ VE KIRSAL TURİZMİN EKONOMİK KALKINMAYA ETKİLERİ
SAĞLAM M. B., GÜL M.
2. SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER ALANINDA ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER, Öğr. Gör. Bengü Şekeroğlu, Öğr. Gör. Dr. Kübra Gül, Editör, Detay Yayıncılık, Muş, ss.125-134, 2022