Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği
WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Mühendislik, Malzeme Bilimi, Termodinamik, Mühendislik Elektrik Ve Elektronik, Fizik Yoğun Madde, Nanobilim Ve Nanoteknoloji, Kuantum Bilimi Ve Teknolojisi, Kuantum Bilimi Ve Teknolojisi, Sinir Bilimi
Avesis Araştırma Alanları: Baskı Devreler, İnce Film, Kalın Film ve Hibrid Tümleşik Devreler, Devre Kuramı, Elektronik Devreler, Mikrodalga Devreleri, Nanoteknoloji, Optik ve Fotonik, Yenilenebilir Enerji, Elektrik Makineleri Kuramı ve Tasarımı, Dielektrik Malzeme ve Aygıtlar, Optik Malzeme ve Aygıtlar, Optoelektronik Malzeme ve Aygıtlar, Yarı İletken Malzeme ve Aygıtlar, Yoğun Madde 1:Yapısal, Mekanik ve Termal Özellikler

Yayınlardaki İsimler: Bayram Ünal, Uenal B., Unal B., B. Unal, Bayram Unal

Metrikler

Yayın

91

Atıf (Scopus)

2080

H-İndeks (Scopus)

29

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

2

Biyografi

Bayram Ünal, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nden derece ile mezun olarak akademik kariyerine başladı. İngilizce hazırlık sınıfını başarıyla tamamladıktan sonra, 1990 yılında yarıiletken elektroniği alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl, Ankara Üniversitesi'nde doktora programına başladı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen yurtdışı lisansüstü bursunu kazandı.

1993 yılında Mersin Üniversitesi adına Lisansüstü programı için İngiltere'ye giden Ünal, Leicester Üniversitesi Fizik Bölümü'nde doktora çalışmalarına başladı. Daha sonra, aynı şehirdeki DeMontfort Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayarak 1999 yılında başarıyla mezun oldu. Doktora sürecinde gösterdiği üstün başarı nedeniyle üniversite yönetimi tarafından LAXTON BEQUEST ödülüne layık görüldü.

Bir yıl boyunca DeMontfort Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmalarını sürdüren Ünal, 2000 yılında Southampton Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nde Dalga Kılavuzlu Lazer projesine katıldı. Üç yıl süren bu çalışmalarda, dünyada ilk kez başarılan Nd dalga kılavuzlu lazer üretiminde öncülük etti.

2003 yılından itibaren EPSRC destekli "Bi-directional interfacing of electronics and cultured neurons" projesinde, DeMontfort Üniversitesi ve Queen Mary-Londra Üniversitesi'nde üç yıl boyunca çalıştı. Proje tamamlandıktan sonra benzer projeleri gerçekleştirebilmek amacıyla 2007 yılında Türkiye'ye döndü.

2007 yılında Fatih Üniversitesi bünyesinde hazırlayıp sunduğu "BiyoNanoTeknoloji Altyapı" projesi, TÜBİTAK'ın onayı ve DPT'nin 6.900.000 TL (=6 milyon $)'lik bütçe desteği ile 2008 yılında desteklenmeye layık görüldü. Kurulan yüksek teknolojik Ar-Ge laboratuvarları, 2010 yılında Ar-Ge Merkezine dönüştürüldü ve ayrıca 2012 yılında Enstitü olarak faaliyete geçti. Ünal, hem Ar-Ge Merkezi'nin hem de Ar-Ge Enstitüsü'nün Kurucu Müdürü olarak görev yaptı.

2014 yılında Fatih Üniversitesi'ndeki görevinden istifa eden Ünal, Doçent unvanıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne geçerek akademik kariyerine devam etti. 2015 yılında, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ne Profesör olarak atandı. Aynı yıl, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanlığına ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne getirildi.

2019 yılı Ağustos ayında İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'ne Profesör olarak atandı. Aynı zamanda daha önce projelendirip kurucusu olduğu Nanoteknoloji ve Biyoteknoloji Enstitüsü'ne Müdür olarak atanarak, halen Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nde Profesör olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Bayram Ünal, kariyeri boyunca birçok önemli projeye öncülük etmiş ve ulusal ve uluslararası alanda saygın bir akademisyen olarak tanınmaktadır.

İletişim

E-posta
baunal@gelisim.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.gelisim.edu.tr/baunal
Ofis
K Blok 18-13