Dr. Öğr. Üyesi MEHTAP ÇERKEZ


GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Metrikler

Yayın

9

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2019 - 2019

2019 - 2019

Doktora

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi (Dr), Türkiye

2018 - 2019

2018 - 2019

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi (Yl) (Tezli), Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Yerel yönetimlerde toplu yemek hizmetlerinin tüketici beğenisi açısından değerlendirilmesi: Ataşehir Belediyesi örneği

Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi (Yl) (Tezli)

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Anne ve Çocuk Beslenmesi

Beslenme Genomiği

Anne ve Çocuk Beslenmesi (Çocuk Gelişimi Bölümü)

Beslenme ve Egzersiz

Beslenme Danışmanlığı ve İletişim

Toplu Beslenme Sistemleri

Besin Hazırlama

Genel Beslenme

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Makaleler

Tümü (3)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Gıda Alerjilerine İlişkin Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi

ÇERKEZ M., ALBAYRAK A.

2. Uluslararası Yeni Nesiller ve Turizmde Yeni Eğilimler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.247-258, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

2. Osmanlı Saray Mutfağı Hiyerarşik Yapısının Yemek Sosyolojisi Bağlamında İncelenmes

ÇERKEZ M., ORUÇ G.

2 nd International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 20 Temmuz 2020, ss.253-266, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

3. Kronik Ağrı ve Beslenme İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme: Literatür Taraması

ÇERKEZ M.

2 nd International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 20 Temmuz 2020, ss.294, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Profesyonel Mutfaklarda Cinsiyet Handikap Mı? Kadın Aşçılar Üzerine Bir Araştırma

ÇERKEZ M., ALBAYRAK A.

Turizmde Yeni Trendler, Akif GÖKÇE, Güliz COŞKUN, Nuray EKER, Eminsafa DİLMAÇ, Oğuz ÇOLAK, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.289-310, 2023

2021

2021

2. GELECEĞİN RESTORANLARINDA MUTFAK

ÇERKEZ M., UÇUK C.

GELECEĞİN RESTORANLARI, Çalışkan Gültekin ; Yıldırım Gülsün, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.113-130, 2021