Metrikler
Eğitim Bilgileri
2019 - 2019
2019 - 2019Doktora
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi (Dr), Türkiye
2018 - 2019
2018 - 2019Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2015 - 2018
2015 - 2018Yüksek Lisans
Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi (Yl) (Tezli), Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Yerel yönetimlerde toplu yemek hizmetlerinin tüketici beğenisi açısından değerlendirilmesi: Ataşehir Belediyesi örneği
Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi (Yl) (Tezli)
Makaleler
Tümü (3)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (2)
2021
20211. Tarihi ve Kültürel Özellikleri İle Kars’taki Turizm Faaliyetlerinde Gastronomik Unsurların Önemi
ÇERKEZ M., ERDEN A. E., KIZILDEMİR Ö.
Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi , cilt.1, sa.50, ss.43-63, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20202. Yiyecek–İçecek İşletmelerinde Yapay Zekâ Kullanımı
Çerkez M., Kızıldemir Ö.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.1264-1278, 2020 (TRDizin)
2015
20153. Compliance with Mediterranean Diet Quality Index(Kidmed) and Eating Patterns in School-age Childrenwith Gaziantep, Turkey
ÇERKEZ M.
American Journal of Food and Nutrition , cilt.3, sa.1, ss.28-33, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Gıda Alerjilerine İlişkin Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi
ÇERKEZ M., ALBAYRAK A.
2. Uluslararası Yeni Nesiller ve Turizmde Yeni Eğilimler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.247-258, (Tam Metin Bildiri)
2020
20202. Osmanlı Saray Mutfağı Hiyerarşik Yapısının Yemek Sosyolojisi Bağlamında İncelenmes
ÇERKEZ M., ORUÇ G.
2 nd International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 20 Temmuz 2020, ss.253-266, (Tam Metin Bildiri)
2020
20203. Kronik Ağrı ve Beslenme İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme: Literatür Taraması
ÇERKEZ M.
2 nd International Congress on Sports, Anthropology, Nutrition, Anatomy and Radiology, Nevşehir, Türkiye, 20 Temmuz 2020, ss.294, (Özet Bildiri)
2020
20204. Vejetaryan ve Vegan Beslenme Biçimini Tercih Eden Tüketicilerin Restoranlardan Beklentileri ve Karşılaştıkları Sorunlar
ÇERKEZ M., BALKAN S., ALBAYRAK A.
MTCON’xx20, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2020, cilt.1, ss.720-736, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Profesyonel Mutfaklarda Cinsiyet Handikap Mı? Kadın Aşçılar Üzerine Bir Araştırma
ÇERKEZ M., ALBAYRAK A.
Turizmde Yeni Trendler, Akif GÖKÇE, Güliz COŞKUN, Nuray EKER, Eminsafa DİLMAÇ, Oğuz ÇOLAK, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.289-310, 2023
2021
20212. GELECEĞİN RESTORANLARINDA MUTFAK
ÇERKEZ M., UÇUK C.
GELECEĞİN RESTORANLARI, Çalışkan Gültekin ; Yıldırım Gülsün, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.113-130, 2021