Eğitim Bilgileri
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoktora
Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorLisans
İstanbul Üniversitesi, Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi Pr. (Açıköğretim), Türkiye
2021 - 2023
2021 - 2023Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2006 - 2014
2006 - 2014Doktora
İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye
2003 - 2006
2003 - 2006Yüksek Lisans
İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
1998 - 2003
1998 - 2003Lisans
İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Çeşitli gıdalarda bacillus cereus toksinlerinin varlığı ve tiplendirilmesi
İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi
2006
2006Yüksek Lisans
Gıda işletmelerinde ortam havasının mikrobiyal yükü üzerine bir araştırma
İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Gıda Güvenliği ve HACCP
Yüksek Lisans
Besinle İlgili Yasal Düzenlemeler ve Gıda Mevzuatı
Gıda Güvenliği ve HACCP
Besin Hijyeni
Doğal Katkılar ve Biyoaktif Bileşenler
Lisans
Lisans
Turkish and World Cuisine
Food Related Legislation
General Microbiology
Graduation Thesis
Food Technology
Term Project I
Term Project II
Seminar
Food Processing Methods
Food Microbiology and Food Safety
Institutional Food Service I
Food Chemistry and Analysis II
Term Project
Food Chemistry and Analysis I
Microbiology-Parasitology
Genel Mikrobiyoloji
Mikrobiyoloji-Parazitoloji
Introduction to Nutrition
Physiology
Principles of Nutrition
Besin Kimyası ve Analizleri II
Besin Kimyası ve Analizleri
Türk ve Dünya Mutfağı
Besinle İlgili Yasal Düzenlemeler
Mikrobiyoloji
Besin Kimyası ve Analizleri I
Besin İşleme Yöntemleri
Makaleler
Tümü (19)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (7)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (6)
2023
20231. İstanbul’daki Bazı Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İç Ortam Havasının Mikrobiyolojik Kalitesi
COL B. G., AKSU H.
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.7, sa.2, ss.301-312, 2023 (TRDizin)
2023
20232. Effect of Thermosonication on Amino Acids, Phenolic Compounds, Sensory Properties and Microbial Quality in Freshly Squeezed Verjuice
ÇÖL B. G., Akhan M., Sancar B. Ç., Türkol M., Yıkmış S., Hecer C.
Foods
, cilt.12, sa.11, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. Virtual reality and augmented reality technologies in gastronomy: A review
ÇÖL B. G., İMRE M., YIKMIŞ S.
eFood , cilt.4, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Sağlık Bilimleri Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Durumu
Çöl B. G., Elkin N., Yalçın S., Nizamlıoğlu M., Barut A. Y., Onur Öztürk H. N., et al.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, sa.19, ss.194-207, 2023 (TRDizin)
2023
20235. Bitkisel Kaynaklı Gıdalardan İzole Edilen B. cereus Suşlarının Bazı Antibiyotiklere Karşı Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi
YALÇIN S., ÇÖL B. G., AKSU H.
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 2023 (TRDizin)
2023
20236. Micro to Nano Plastics and its Link to Human Health
KURTULUŞ E. M., ÇÖL B. G.
International Journal of Medical Biochemistry
, cilt.6, sa.1, ss.51-56, 2023 (Scopus, TRDizin)
2022
20227. A study on toxin genes and cytotoxity levels of Bacillus cereus in various ready to eat foods and pastry products in Turkey
ÇÖL B. G., AKSU H.
Journal of Istanbul Veterinary Sciences , cilt.6, sa.3, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20228. Modeling and optimization of bioactive compounds from jujube (Ziziphus jujuba Mill.) vinegar using response surface methodology and artificial neural network: Comparison of ultrasound processing and thermal pasteurization
Yıkmış S., Altıner D. D., Ozer H., LEVENT O., Celik G., Çöl B. G.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.11, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Effect of thermosonication and thermal treatments on antidiabetic, antihypertensive, mineral elements and in vitro bioaccessibility of bioactive compounds in freshly squeezed pomegranate juice
Yıkmış S., Ozer H., LEVENT O., Çöl B. G., Erdal B.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.16, sa.4, ss.3023-3041, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. Ultrasound processing of vinegar: Modelling the impact on bioactives and other quality factors
Yıkmış S., Aksu F., SANDIKÇI ALTUNATMAZ S., Çöl B. G.
Foods
, cilt.10, sa.8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202111. Sporcu Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi
UZLU G., Koç M., Akgöz H. F., YALÇIN S., ÇÖL B. G.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2021, sa.14, ss.227-240, 2021 (TRDizin)
2020
202012. Functional sirkencubin syrup with purple basil; bioactive properties, organoleptic acceptability, and possible effects on blood pressure
Yikmiş S., Özpancar N., BOZKIR Ç., Çöl B. G.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.40, ss.550-557, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201913. Thermosonication processing of quince (Cydonia oblonga) juice: effects on total phenolics, ascorbic acid, antioxidant capacity, color and sensory properties Processamento de termosonicação do suco de quince (Cydonia Oblonga): Efeitos nos fenólicos totais, ácido ascórbico, capacidade antioxidante, cor e propriedades sensoriais
Yıkmış S., AKSU H., Çöl B. G., Alpaslan M.
Ciencia e Agrotecnologia
, cilt.43, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201914. Research on Nutrition and Dietetic Undergraduates in Terms of Their Information Level and Views About Genetically Modified Organisms
YIKMIŞ S., ÇÖL B. G.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.7, sa.1, ss.120-126, 2019 (TRDizin)
2018
201815. Evaluation of Sous-Vide Technology in Gastronomy
YIKMIŞ S., AKSU H., ÇÖL B. G., DEMİRÇAKMAK İ. L.
International Journal of Agricultural and Life Sciences- IJALS , cilt.4, sa.1, ss.226-231, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201716. Bacillus cereus kaynaklı gıda zehirlenmeleri
ÇÖL B. G., AKSU H.
Türkiye Klinikleri Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Dergisi , cilt.3, sa.3, ss.245-253, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201717. Human Norovirus Infection: Identification, Epidemics and Treatment
ÇÖL B. G., YIKMIŞ S.
International Journal of Agricultural and Life Sciences , cilt.3, sa.1, ss.147-156, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201718. Vitamin D in a Nutshell
ÇÖL B. G., KURTULUŞ E. M., MAJOO F. M.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.2017, sa.1, ss.59-69, 2017 (TRDizin)
2007
200719. The effective factors on microbial load of air in food plant and air sampling techniques
ÇÖL B. G., AKSU H.
Journal of Istanbul Veterinary Sciences , cilt.2, ss.24-27, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. ULTRASOUND UYGULAMASININ GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMI
AKHAN M., ÇÖL B. G., ÇAKMAK SANCAR B., TÜRKOL M.
2. ULUSLARARASI TOPKAPI BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA GÜNCEL GELİŞMELER KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Sürdürülebilir Gıda Teknolojileri ve Beslenme
AKHAN M., ÇÖL B. G., ÇAKMAK SANCAR B., Türkol M.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.291-297, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Spirulinanın Gıda Endüstrisi ve Beslenmedeki Yeri
ÇAKMAK SANCAR B., AKHAN M., ÇÖL B. G., Türkol M.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.405-409, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Alışveriş Merkezleri Bünyesindeki Yiyecek İçecek İşletmelerinden Alınan Kızartmalık Yağların Toplam Polar Madde Açısından Değerlendirilmesi
ÇÖL B. G.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
20235. Bitkisel Kaynaklı Gıdalardan İzole Edilen B. cereus Suşlarının Bazı Antibiyotiklere Karşı Duyarlılık Profilleri
YALÇIN S., ÇÖL B. G., AKSU H.
5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)
2022
20226. HEALTH IMPACTS OF MICRO AND NANO PLASTICS
UZLU DOLANBAY G., KURTULUŞ E. M., ÇÖL B. G.
UNION OF THRACE UNIVERSITIES V. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES CONGRESS 2022, Bandırma/Balıkesir, Türkiye, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2021
20217. İstanbul'da Farklı İki Mezbahadaki Sığır Karkaslarının Salmonella İle Kontaminasyonunun Araştırılması
NİZAMLIOĞLU M., ÇÖL B. G., AKHAN M., ÇAKMAK SANCAR B.
9.Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2019
20198. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Öğrencilerinde Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Durumu
ÇÖL B. G., ELKİN N., NİZAMLIOĞLU M., BARUT A. Y., ONUR H. N., KURTULUŞ E. M.
Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 01 Mart 2019, (Özet Bildiri)
2018
20189. Relationship with Obesity of Intestinal Flora and Probiotics
YALÇIN S., ÇÖL B. G., ALTINSOY B., NİZAMLIOĞLU M., BARUT A. Y., EREN VAPUR U.
International Agricultural, Biological and Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
201810. Bioplymers For Medical Applications
ALTINSOY B., BARUT A. Y., YALÇIN S., ÇÖL B. G., EREN VAPUR U.
International Agricultural, Biological and Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2017
201711. Acrylamide formation in foods and its effects on human health
ÇÖL B. G.
Ancon2017 International Congress on Chemistry and Materials Science, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201712. Tüketime hazır yemeklerde B.cereus varlığı, toksin profilleri ve toksin oluşturma yeteneğinin halk sağlığı açısından değerlendirilmesi
ÇÖL B. G., AKSU H.
4.International Halal and Healthy Food Congress, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.58-59, (Özet Bildiri)
2006
200613. Gıda İşletmelerinde Ortam Havasının Mikrobiyolojik Yükü ve Gıda Hijyeni Üzerine Etkisi
ÇÖL B. G., AKSU H.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Gıda Kontaminantlarından Dioksinler ve Potansiyel Sağlık Etkileri
ÇÖL B. G., ÇAKMAK SANCAR B., AKHAN M., TÜRKOL M.
SAĞLIK BİLİMLERİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR, Doç. Dr. Onur ORAL Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal NALCI, Editör, DUVAR, İzmir, ss.59-76, 2023
2023
20232. POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBONLAR VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
AKHAN M., ÇAKMAK SANCAR B., ÇÖL B. G., TÜRKOL M.
Modern Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalışmaları, Hülya ÇİÇEK, Nursel ALP DAL, Editör, • Livre de Lyon, Lyon, ss.193-210, 2023
2020
20203. Non-Thermal Food Preservation Methods in the Meat Industry
ÇÖL B. G., TUĞGÜM S., YIKMIŞ S.
Technological Developments in Food Preservation, Processing, and Storage, Seydi Yıkmış, Editör, IGI Global, Hershey PA,, ss.44-64, 2020
2018
20184. BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLERİN OBEZİTE ÜZERİNE ETKİSİ
ÇÖL B. G., YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M.
BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLER, PROF. DR. MUSTAFA NZAMLIOĞLU, Editör, TÜRKİYE KLİNİKLERİ, Ankara, ss.35-43, 2018
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Kasım 2023
Kasım 2023Bilimsel Yayın/Eser
İGÜ Etik Kurul, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Bilimsel Yayın/Eser
İGÜ Etik Kurul, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Bilimsel Yayın/Eser
Beslenme ve Diyetetik(İngilizce), İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Bilimsel Yayın/Eser
Beslenme ve Diyetetik(İngilizce), İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2023
Ekim 2023Bilimsel Yayın/Eser
Belenme ve Diyetetik(İngilizce), İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 70
h-indeksi (SCOPUS): 4
Jüri Üyelikleri
Ekim-2023
Ekim 2023Doktora Yeterlik Sınavı
Endra Luzha PULA Doktora yeterlilik Sınavu - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Ekim-2023
Ekim 2023Doktora Yeterlik Sınavı
Serdar TOHMA Doktora yeterlilik Sınavı - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Ekim-2023
Ekim 2023Doktora Yeterlik Sınavı
Aynur ŞENCAL Doktora Yeterlilik Sınavı - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Eylül-2023
Eylül 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Alper YANKIN - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Ocak-2023
Ocak 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Ali Anıl SÜLEYMANOĞLU TİK Üyeliği - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Ocak-2023
Ocak 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Toray İlbars BOZ TİK Üyeliği - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Ocak-2023
Ocak 2023