Metrikler
Eğitim Bilgileri
1988 - 1993
1988 - 1993Doktora
Ohio State University, Dept. Of Meat Sci., Amerika Birleşik Devletleri
1983 - 1985
1983 - 1985Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1979 - 1983
1979 - 1983Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1993
1993Doktora
Biochemical and Structural Alterations of Restructured Fish Muscle as Influenced by Egg White, Tum¬bling and Storage Time. PhD Dissertation. The Ohio State Univ., Grad. School, Major Field Meat Science. Columbus, Ohio/USA, (221 page).
Ohio State University, Dept. Of Meat Sci.
1985
1985Yüksek Lisans
Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Sığır Kıymalarının Bazı Saprofit ve Bir Kısım Patojen Bakteriler Yönünden İncelenme¬si. Yüksek Lisans Tezi, Atatürk Üniv., Fen Bil. Enst. Gıda Bil. ve Tek. ABD, Erzurum, (69 s).
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorProf. Dr.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2017 - 2018
2017 - 2018Prof. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2002 - 2017
2002 - 2017Prof. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2001 - 2002
2001 - 2002Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1996 - 2001
1996 - 2001Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1994 - 1996
1994 - 1996Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1983 - 1989
1983 - 1989Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
2017 - 2018
2017 - 2018Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2017 - 2018
2017 - 2018Enstitü Müdürü
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2017 - 2017
2017 - 2017Rektör Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2001 - 2017
2001 - 2017Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Erciyes Üniversitesi
2012 - 2016
2012 - 2016Rektör Yardımcısı
Erciyes Üniversitesi
2006 - 2012
2006 - 2012MYO Müdürü
Erciyes Üniversitesi
2002 - 2012
2002 - 2012Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi
Yönetilen Tezler
2020
2020Doktora
Peynir tuzlamada yeni bir yöntem: Jel salamura tekniği
HASAN Y. (Danışman)
M.ÇAVUŞ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı kumaş tiplerinin sucuk kılıfı olarak kullanımı
HASAN Y. (Danışman)
G.AKBAKLA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Diyet blok tip eritme peyniri üretiminde yağ ikame maddesi olarak yumurta kullanımı
HASAN Y. (Danışman)
R.YÜKSEL(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Siyah çaylarda mikrohazne termal ekstraktör (µ-CTE) termal desorber (TD) gaz kromatografisi kütle spektrometresi (GC-MS) ile menşe tespiti
HASAN Y. (Danışman)
N.OKUYAN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Siyah havuç suyu konsantresi ve peyniraltı suyu kullanılarak tuzu azaltılmış şalgam suyu üretim imkanlarının araştırılması
HASAN Y. (Danışman)
N.GÜVEN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Bazı baharatlarda antimikrobiyal madde üreten bakterilerin belirlenmesi
HASAN Y. (Danışman)
F.BOZANOĞLU(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Mantı üretiminde geleneksel yönteme alternatif olarak infrared, ultraviyole-c ve vakum uygulamaları
HASAN Y. (Danışman)
S.GÖKMEN(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Pastırma üretiminde infrared kurutma yönteminin kullanımı
HASAN Y. (Danışman)
S.GÜLSÜM(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Sığır Biceps femoris kasından üretilen fermente Türk sucuğunda bulunabilecek peptitlerin antihipertansif etkisi
HASAN Y. (Danışman)
C.BİRİŞİK(Öğrenci)
2014
2014Doktora
Biyoaktif madde yüklenmiş nanokillerle güçlendirilmiş aktif ambalaj üretimi ve gıda ambalajlamada kullanımı
HASAN Y. (Danışman)
F.TÖRNÜK(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Fermente sucuktan izole edilen bazı laktik asit bakterilerinin starter kültür olarak kullanım potansiyelinin belirlenmesi
HASAN Y. (Danışman)
Y.ÇELEBİ(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Isıl işlem sonrası starter kültür ilavesinin pastörize sucukların bazı kalite özellikleri ve raf ömrü üzerine etkisi
HASAN Y. (Danışman)
D.ARIKAN(Öğrenci)
2011
2011Doktora
Üzüm kabuğu, siyah havuç ve kırmızı lahanadan ekstrakte edilen antosiyanin bazlı renk maddelerinin biyolojik özelliklerinin belirlenmesi ve bazı gıda maddelerinde renklendirici olarak kullanımı
HASAN Y. (Danışman)
L.EKİCİ(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Vakum ve modifiye atmosfer ambalajlamanın Kayseri mantısının bazı kalite nitelikleri üzerine etkisi
HASAN Y. (Danışman)
S.SİTTİ(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Farklı nispi nem ve sıcaklıklarda üretilen buğday filizlerinin mikrobiyal yükünün belirlenmesi ve azaltma olanaklarının araştırılması
HASAN Y. (Danışman)
F.TÖRNÜK(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Çimlendirilmiş buğday tanesinin kimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve doğal gıda katkı maddesi olarak değerlendirilme imkanlarının araştırılması
HASAN Y. (Danışman)
İ.ÖZTÜRK(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Kayseri piyasasında satılan bazı et ve et ürünlerinde yüksek basınçlı sıvı kromatografisi yöntemi ile aflatoksin aranması
HASAN Y. (Danışman)
S.ÇAVUŞ(Öğrenci)
2005
2005Doktora
Taze ve işlenmiş model et ürünlerinde farklı hayvan türlerine ait etlerin PCR tekniği kullanılarak belirlenmesi
HASAN Y. (Danışman)
Z.KESMEN(Öğrenci)
2000
2000Yüksek Lisans
Vakum ambalajlama ve nitrit ilavesinin kavurmanın bazı kalite özellikleri ile Clostridium sporogenes üzerine etkisi
HASAN Y. (Danışman)
Z.GÜNGÖR(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Yağsız soya unu katkılı sucuk üretim imkanları üzerine bir araştırma
HASAN Y. (Danışman)
Z.KESMEN(Öğrenci)
1998
1998Yüksek Lisans
Vitamin E ve kırmızı et teknolojisindeki önemi
HASAN Y. (Danışman)
E.ATSAN(Öğrenci)
1997
1997Yüksek Lisans
Kalsiyum klorürün (CaCl2) pastırmanın bazı kalite ve teknolojik özelliklerine etkisi
HASAN Y. (Danışman)
H.ÇANKAYA(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
2018
20181. Assessment of Multi Fragment Melting Analysis System (MFMAS) for the Identification of Food-Borne Yeasts
KESMEN Z., Büyükkiraz M. E., Özbekar E., ÇELİK M., ÖZKÖK F. Ö., Kılıç Ö., et al.
Current Microbiology
, cilt.75, sa.6, ss.716-725, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
20182. Development of LLDPE based active nanocomposite films with nanoclays impregnated with volatile compounds
TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O., Hancer M., Yetim H.
Food Research International
, cilt.107, ss.337-345, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)