Eğitim Bilgileri
2020 - 2025
2020 - 2025Doktora
Ankara Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Dr), Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Okul öncesi dönemdeki çocukların süt ve süt ürünleri tüketimi ve ebeveynlerinin porsiyon bilgilerinin belirlenmesi
İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU, BESLENME VE DİYETETİK
2017 - 2018
2017 - 2018Öğretim Görevlisi
İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu
Yönetimsel Görevler
2017 - 2018
2017 - 2018Bölüm Başkanı
İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu
Makaleler
Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (3)
2025
20251. UNESCO Gastronomi Şehri Afyonkarahisar Yöresel Yemeklerinin Besin Ögesi İçeriğinin Değerlendirilmesi
Can B., Sarıyer E. T., Gören A. N.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.27, sa.2, ss.804-822, 2025 (TRDizin)
2024
20242. ALTERNATİF PROTEİN KAYNAKLARI ÜZERİNE TÜKETİCİ KABULÜ, TUTUMU VE BİLGİ ÇALIŞMALARI: DERLEME MAKALESİ
CAN B., MAJOO F., ÖZTÜRKCAN A.
GIDA
, cilt.49, sa.4, ss.682-702, 2024 (TRDizin)
2024
20243. Factors Affecting the Prediction of Eating Behavior in Children: Stepwise Regression Analysis on Parental Feeding Styles
Arusoğlu G., Yılmaz S., Can B.
The Ulutas Medical Journal
, cilt.10, sa.2, ss.26-38, 2024 (TRDizin)
2024
20244. Sürdürülebilir gıda okuryazarlığında cinsiyet etkisinin değerlendirilmesi
Sarıyer E. T., Can B., Yıldırım G., Gören A. N.
Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy , cilt.2, sa.2, ss.151-158, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20235. The Effect of COVID-19 on anxiety levels of mothers and changes in the nutritional behavior of their children
Yilmaz S., Can B.
REVISTA DE NUTRICAO , sa.36, ss.1-11, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Parental Anxiety and Children's Mediterranean Diet Quality Index during the COVID-19 pandemic
ELÇİ E. N., CAN B., YILMAZ S.
Instıtute of Health Sciences Journal
, cilt.8, sa.2, ss.199-206, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20237. Alzheimer, Parkinson, dementia, and phytochemicals: insight review
Can B., Sanlier N.
Critical Reviews in Food Science and Nutrition
, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20228. Osteosarkopenide Beslenme Yaklaşımları: Geleneksel Derleme
CAN B., ŞANLIER N.
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.7, sa.4, ss.1216-1225, 2022 (TRDizin)
2022
20229. COVID-19 Pandemisinde Bireylerin Kaygı Düzeylerinin ve Ortoreksiya Nervoza Eğilimlerinin Değerlendirilmesi
MENDEŞ B., CAN B., YILMAZ S.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2022, sa.16, ss.258-270, 2022 (TRDizin)
2021
202110. ÇEVRESEL SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: GÜNCEL SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ
Can B., Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
GIDA
, cilt.46, sa.5, ss.1138-1157, 2021 (TRDizin)
2020
202011. Farklı Bölümlerde Okuyan Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları, Ortoreksiya Nervoza Puanları ve Beden Kütle İndekslerinin Karşılaştırılması
PULAT DEMİR H., CAN B., CAN M.
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi , cilt.4, sa.3, ss.233-243, 2020 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Sürdürülebilir Gıda Okuryazarlığında Cinsiyet Etkisinin Değerlendirilmesi
Sarıyer E. T., Can B., Yıldırım G., Gören A. N.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.40-41, (Özet Bildiri)
2023
20232. OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARDA BESİN TÜKETİM SIKLIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: TRAKYA YÖRESİ ÖRNEĞİ
Yılmaz S., Arusoğlu G., Can B.
3. Sağlıklı Büyüyen Çocuk Kongresi, İzmir, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2023, ss.84, (Özet Bildiri)
2021
20213. TÜRKİYE SÜPERMARKETLERİNDE SATILAN GLUTENSİZ BESİNLERİN BESİN BİLEŞİMLERİ İLE GLUTEN İÇEREN MUADİLLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Elçi E. N., Can B., Doğan H., İnan-Eroğlu E.
ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR, Erzurum, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2021, ss.729-731, (Özet Bildiri)
2021
20214. TÜRKİYE'DEKİ GLUTENSİZ ÜRÜNLERİN BESİN ÖGESİ KALİTESİNİN ÇEŞİTLİ BESİN PUANLARI KULLANILARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Can B., Elçi E. N., Doğan H., İnan-Eroğlu E.
ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR, Erzurum, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2021, ss.732-734, (Özet Bildiri)
2021
20215. OKUL ÖNCESİ DÖNEMDEKİ ÇOCUKLARIN EBEVEYNLERİNDE SÜT ÜRÜNÜ PORSİYON BİLGİ DÜZEYİNİ DEĞERLENDİREN MÜDAHALE ÇALIŞMASI: ULUSAL BESLENME REHBERİ GÖRSELLERİ İLE EĞİTİM
Can B., Güler Baysoy N.
ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR, Erzurum, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2021, ss.836-838, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Glutensiz Krakerlerin Protein Miktarının Spirulina İle Zenginleştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Can B., Solak H.(Yürütücü), Özdemir S.
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
05 Ekim 2023 - 08 Ekim 2023
05 Ekim 2023 - 08 Ekim 2023