Eğitim Bilgileri
2019 - 2025
2019 - 2025Doktora
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, Türkiye
2008 - 2015
2008 - 2015Doktora
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr), Türkiye
2006 - 2008
2006 - 2008Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
Lider-üye etkileşim algısı ile örgütsel sessizlik davranış algısı arasında öz denetim kişilik özelliğinin aracılık rolü: Otel işletmeleri üzerine bir araştırma
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Dr)
2008
2008Yüksek Lisans
Türkiye ve Polonya’xxda turizm sektörü çalışanlarının örgütsel adalet ve örgütsel bağlılık algılarına ilişkin bir uygulama
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Turizm Rehberliği
2015 - 2021
2015 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Turizm Rehberliği
2009 - 2015
2009 - 2015Öğretim Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorRektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorGenel Sekreter
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2020 - 2022
2020 - 2022Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ, TURİZM REHBERLİĞİ
2019 - 2022
2019 - 2022Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2017 - 2020
2017 - 2020Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2016 - 2019
2016 - 2019Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2016 - 2017
2016 - 2017Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2016 - 2016
2016 - 2016Genel Sekreter Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2013 - 2015
2013 - 2015Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Hacettepe Üniversitesi
2010 - 2015
2010 - 2015Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Hacettepe Üniversitesi
Verdiği Dersler
Doktora
Doktora
Teze Giriş ve Seminer
Çağdaş Yönetim Yaklaşımları ve Teorileri
İnovasyon ve Değişim Yönetimi
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
GASTRONOMİ TURİZMİ
Bilim Felsefesi ve Metodoloji
Seminer
Teze Giriş ve Seminer
Tez-I
Çağdaş İşletmecilik ve Yönetim Yaklaşımları
Bitirme Projesi
Örgütsel Davranış ve Örgüt Kültürü
Dönem Projesi
İleri Toplam Kalite Yönetimi
Lisans
Lisans
UNLU MAMÜLLER VE ÇİKOLATA SANATI
Genel Turizm
Değişim Yönetimi
Endüstri Psikolojisi
Psikolojide Araştırma Yöntemleri II
Psikolojide Araştırma Yöntemleri I
Araştırma Yöntemleri
Uluslararası İşletmecilik
Psikolojide Araştırma Yöntemleri
Menü Planlama
Yiyecek İçecek Yönetimi İlkeleri
Otellerde Yiyecek İçecek Yönetimi
Örgüt Psikolojisi
Makaleler
Tümü (44)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
ESCI (2)
Scopus (8)
TRDizin (21)
Diğer Yayınlar (16)
2025
20251. Muş Yöresel Mutfak Kültüründe Yer Alan Kırçikli Kelem Sarması Üzerine Nitel Bir Araştırma
GÜL M., ÇÖP S.
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.9, sa.2, ss.417-428, 2025 (TRDizin)
2024
20242. Gastronomi Turizmi Perspektifinden Coğrafi İşaretli Ürünlerin Değerlendirilmesi: Maraş Kelle Paçası
GÜL M., KIZILDEMİR Ö., EGELİ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.3, ss.1771-1789, 2024 (TRDizin)
2024
20243. A Parallel Mediation Study of Hospitality Employee’s Innovative Work Behavior and Proactivity Using Self-Determination Theory
Lasisi T. T., Enea C., Eluwole K. K., EGELİ S.
SAGE Open
, cilt.14, sa.3, 2024 (SSCI, Scopus)
2024
20244. Müşterilerin Lüks Mutfak “Haute Cuisine” Deneyimi Bileşenlerinin İncelenmesi: Gault Millau Rehberinde Listelenen Restoranlar Örneği
Egeli S., Kızıldemir Ö., Çıkı K. D.
Tourism and Recreation , cilt.6, sa.1, ss.104-112, 2024 (TRDizin)
2023
20235. A Study on the Mediation Role of Participation in Decisions in the Effect of Agile Leadership Traits on Job Satisfaction
ÖZGÜNAY P., EGELİ S.
Akademik Hassasiyetler , cilt.10, sa.23, ss.560-583, 2023 (TRDizin)
2022
20226. Environmental Sustainability Goal and the Effect of Resources Extrication: A "Give and Take Perspective”
Alola U. V., Alola A. A., Cop S., Tarkang M. E.
International Journal of Renewable Energy Development
, cilt.11, sa.4, ss.1142-1156, 2022 (Scopus)
2022
20227. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Böcekler
ÇÖP S., KIZILDEMİR Ö., KIZILDEMİR Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.3, ss.2638-2664, 2022 (TRDizin)
2022
20228. Green training an effective strategy for a cleaner environment: Study on hotel employees
Alola U. V., Cop S., Tarkang M. E.
Journal of Public Affairs
, cilt.22, sa.3, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
20229. Does my personality affect my competency? The role of gender identification and career adaptability among hotel employees
Çöp S., Alola U. V., Lasisi T. T.
Journal of Public Affairs
, cilt.22, sa.2, 2022 (ESCI, Scopus)
2021
202110. Helal Gıda Sertifikalarına Yönelik Bir Araştırma
ÇÖP S., ÇAKMAK M., KÖKLÜ O.
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.47-65, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202111. Fast Food Restoranlarını Tercih Eden Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma
ÇAKMAK M., ÇÖP S.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.1474-1486, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202112. Achieving environmental sustainability through green transformational leadership policy: Can green team resilience help?
Çop S., Olorunsola V. O., Alola U. V.
Business Strategy and the Environment
, cilt.30, sa.1, ss.671-682, 2021 (SSCI, Scopus)
2020
202013. Seyahat Motivasyonlarının X, Y ve Z Kuşaklarına Göre Farklılıklarının İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
ÇÖP S., İBİŞ S., KIZILDEMİR Ö.
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, cilt.16, sa.30, ss.2528-2550, 2020 (TRDizin)
2020
202014. Perceived behavioral control as a mediator of hotels' green training, environmental commitment, and organizational citizenship behavior: A sustainable environmental practice
Cop S., Alola U. V., Alola A. A.
Business Strategy and the Environment
, cilt.29, sa.8, ss.3495-3508, 2020 (SSCI, Scopus)
2020
202015. Konaklama İşletmelerinde Hizmet Kalitesinin Davranışsal Niyetlere EtkisindeAlgılanan Otel İmajının Aracılık Rolü
ÇÖP S., ÖNDER N. T.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.3170-3186, 2020 (TRDizin)
2020
202016. Kariyer Stresinin Kariyer Kararlılığı Üzerindeki Etkisinde Sosyal Ağ Desteğinin Aracılık Rolü: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
ÇÖP S.
Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi , cilt.3, sa.10, ss.835-856, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202017. Comparison of the Principles and Practices of Akhism System With Psychological Capital- The Case of Turkey
DARICI S., ÇÖP S.
Asya Studies-Academic Social Studies , cilt.4, sa.13, ss.93-101, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202018. Analyzing Hotel Customer Experience through Big Data Method: Samples from Hotels in Antalya and Istanbul
ÇETİNKAYA Ö., ÇÖP S., BAYRAKTAR G.
INTERNATIONAL JOURNAL OF EXPERIENTIAL LEARNING & CASE STUDIES , cilt.5, sa.1, ss.1-13, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202019. Algılanan Liderlik İletişiminin İş Performansı ve İş Tatminine Etkisi: 4 ve 5 Yıldızlı Otel Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
ÇÖP S., DOĞANAY A.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.34-49, 2020 (TRDizin)
2019
201920. The spillover effects of tourism receipts, political risk, real exchange rate, and trade indicators in Turkey
Alola U. V., Cop S., Adewale Alola A.
International Journal of Tourism Research
, cilt.21, sa.6, ss.813-823, 2019 (SSCI, Scopus)
2019
201921. Öz Yeterliliğin Yaratici Kişilik Üzerine Etkisinde, Psikolojik Güçlendirmenin Aracilik Rolü: İstanbul daki 4-5 Yildizli Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştirma
ÇÖP S., TOPÇU M.
İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.11, sa.3, ss.2354-2370, 2019 (TRDizin)
2019
201922. Pasif İletişim Tarzının Örgütsel Muhalefete Etkisinde Örgütsel Erdemliliğin Düzenleyici Rolü: Bir Alan Araştırması
ÇÖP S., DOĞANAY A.
Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi
, cilt.54, sa.3, ss.1458-1475, 2019 (TRDizin)
2019
201923. Lider İletişim Tarzları Bağlamında Aktif İletişim Tarzının Örgütsel Muhalefete Etkisinde Örgütsel Erdemliliğin Düzenleyici Rolü: Otel İşletmeleri Üzerine Bir Çalışma
ÇÖP S., DOĞANAY A.
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi (Online)
, cilt.12, sa.1, ss.159-175, 2019 (TRDizin)
2019
201924. Afyonkarahisar’da Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
KIZILDEMİR Ö., İBİŞ S., ÇÖP S.
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik)
, cilt.18, sa.71, ss.1315-1324, 2019 (TRDizin)
2019
201925. Sosyal Sermayenin Hizmet İnovasyonu Üzerine Etkisinde Bilgi Paylaşımının Aracılık Rolü: Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
ÇÖP S., TOPÇU M.
Turizm Akademik Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.31-48, 2019 (TRDizin)
2019
201926. İstanbul’daki Çin Restoranlarına Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
İBİŞ S., KIZILDEMİR Ö., ÇÖP S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.1, ss.505-521, 2019 (TRDizin)
2018
201827. İş Doyumu İle Örgütsel Güvenin Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
ÇAKIROĞLU D., ÇÖP S., ALTINÖZ M.
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL , cilt.4, sa.22, ss.3683-3690, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201828. The Relationship between Empowerment of Human Resources and Organizational Trust: A Research on Hotel Employees
ÇAKIROĞLU D., ALTINÖZ M., ÇÖP S.
Social Sciences Studies Journal , cilt.4, sa.22, ss.4097-4103, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201729. Örgütsel Sessizliğin Örgütsel Sinizm Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇAKIROĞLU D., ÇÖP S., KAHRAMAN E.
Electronic Journal of Vocational Colleges , cilt.7, sa.2, ss.73-79, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201730. Nevrotik Yöneticilerin İşkolik Davranışları Üzerine Bir Araştırma
ALTINÖZ M., ÇÖP S., BOSO N. I.
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.38, ss.154-165, 2017 (TRDizin)
2017
201731. Otel İşletmesi Çalışanlarında Pozitif Psikolojik Sermaye ile İş Performansı Algısı Arasındaki İlişki
KIZANLIKLI M. M., ÇÖP S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.3, ss.268-287, 2017 (TRDizin)
2017
201732. Lider-Üye Etkileşiminin Örgütsel Sessizlik Üzerindeki Etkisi: Konaklama İşletmelerinde Bir Araştirma
ÇÖP S., ÖZTÜRK Y.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.37-68, 2017 (TRDizin)
2016
201633. The Influence of Organization Support Perceived in Enterprises on Burnout Feeling: A Field Research
Altinoz M., Cop S., Cakiroglu D., Altinoz O. T.
Procedia - Social and Behavioral Sciences , cilt.235, ss.427-434, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201634. The Role of Organizational Support in the Influence of Talent Management in International Hotel Administrations on Organizational Confidence: A Field Research
ALTINÖZ M., ÇÖP S.
Eurasian Academy of Sciences Social Sciences Journal , cilt.1, ss.690-698, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201535. Yöneticilerin SA 8000 Sosyal Sorumluluk Standartlarına İlişkin Tutumları
TUTAR H., ALTINÖZ M., ÇAKIROĞLU D., ÇÖP S.
Electornic Journal of Vocational Colleges , cilt.5, sa.3, ss.58-67, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201436. Büro Ortamında Yetenek Yönetiminin Algılanması Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÇAKIROĞLU D.
Electronic Journal of Vocational Colleges , cilt.4, sa.3, ss.101-111, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201337. The Art of Corporate Reputation Management in Accommodation Businesses
ÖZTÜRK Y., ÇÖP S., YILMAZ IŞIKHAN S., SANI ALLAHYARI R.
JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM RESEARCH , cilt.13, sa.1/2, ss.71-90, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201338. The Relationship Between Corporate And Regional Reputation Management And Purchasing Behaviour An Application on Tourists in Ankara Region
ÖZTÜRK Y., ÇÖP S., Rana S. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF TOURISM POLICY
, cilt.5, sa.1/2, ss.82-96, 2013 (Scopus)
2013
201339. Algılanan Örgütsel Desteğin Büro Çalışanlarının Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÇAKIROĞLU D., KERVANCI F., KESKİN N.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , ss.149-163, 2013 (Hakemli Dergi)
2011
201140. Die Beziehung Zwischen Der Organisatorischen Gerechtigkeitswahrnehmung und dem Organisatorischen Zynismus: Eine Studie in den 4 und 5 Sternehotels in Ankara
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÜSTÜN F., SEYFERT B.
ANKARA UNIVERSITESI. SIYASAL BILGILER FAKULTESI DERGISI , cilt.66, sa.3, ss.29-54, 2011 (TRDizin)
2011
201141. Algılanan Örgütsel Bağlılık ve Örgütsel Sinizm İlişkisi: Ankara’daki Dört ve Beş Yıldızlı Konaklama İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
ALTINÖZ M., ÇÖP S., SIĞINDI T.
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi , cilt.11, sa.21, ss.285-316, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201142. DieBeziehung Zwischen Der Orgonisatorischen Gerechtigkeitswahrnehmung und Dem Organisatorischen Zynismus: Eine Studie In Den 4 und 5 Sternehotels in Ankara
ALTINÖZ M., ÇÖP S., KERVANCI F., SEYFERT B.
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
, cilt.66, sa.3, ss.29-54, 2011 (TRDizin)
2010
201043. İşgörenlerin Eğitim ve Örgütsel Bağlılık Düzeyleri Arasındaki İlişki: Belek Bölgesindeki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
TAYFUN A., PALAVAR K., ÇÖP S.
İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.2, sa.4, ss.3-18, 2010 (TRDizin)
2010
201044. Yetenekli Çalışanların Kariyer Yönetimleri Üzerine Bir İnceleme
ALTINÖZ M., ÇÖP S.
Ankara Üniversitesi Dikimevi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dergisi , cilt.9, sa.2, ss.9-18, 2010 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Reconstruction of culinary identity in gastronomy guiding: A review on authenticity, performance, and cultural meaning
Keskin C., Kızıldemir Ö., Egeli S., İnan R.
4th International Congress of New Generations & New Trends in Tourism, Sakarya, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2025, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. Gökçeada yöresel mutfak kültürü üzerine bir araştırma: Cicirya Pidesi
Egeli S., Gül M., Yazar Ö.
Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2025, cilt.1, ss.342-356, (Tam Metin Bildiri)
2025
20253. Evaluation of the Potential of Botanical Tourism within the Scope of EcoTourism: Example of Vira Natura Tours
Çetinkaya Ö., Egeli S.
7th INTERNATIONAL TURKIC WORLD TOURISM CONGRESS, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 25 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
2022
20224. Examining Istanbul in Terms of Faith Tourism Through SWOT Analysis
Çöp S., Çetinkaya Ö., Vergül A. M.
Conference on Anatolian Landscape and Faith Tourism: Ancient Times to Present, Ankara, Türkiye, 25 - 28 Ağustos 2022, cilt.22, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Rensis Likert’ in Yönetim Sistemi Teorisi Bağlamında 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
ÇÖP S.
3. Anadolu Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 29 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. İşgören Güçlendirmenin Başarı Güdüsü Üzerine Etkisi-Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÇAKIROĞLU D.
ÇUKUROVA I. ULUSLARARASIMULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Adana, Türkiye, 13 - 16 Aralık 2018, ss.545-551, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Afyonkarahisar’da Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
KIZILDEMİR Ö., İBİŞ S., ÇÖP S.
19. Ulusal Turizm Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. İş Doyumu İle Örgütsel Güvenin Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkisi- Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma
ÇÖP S., ALTINÖZ M., ÇAKIROĞLU D.
International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, ss.138-146, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. Örgütsel Sessizliğin Örgütsel Sinizm Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇAKIROĞLU D., ÇÖP S.
XV. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, Manisa, Türkiye, 21 - 22 Nisan 2017, ss.73-79, (Tam Metin Bildiri)
2017
201710. Eleştirel Düşünce Düzeyi İle Problem Çözme Becerisi Arasındaki İlişki Konaklama İşletmeleri
ÇÖP S., ÇETİNKAYA Ö., ŞENGÜL F., PEHLİVAN G.
18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, ss.397-415, (Tam Metin Bildiri)
2016
201611. Örgüt İklimi İle Bireysel Yenilikçilik Arasındaki İlişkinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
ÇÖP S., Cevahirli E., ALTINÖZ M.
4. Örgütsel Davranış Kongresi, Adana, Türkiye, 4 - 05 Kasım 2016, ss.639-646, (Tam Metin Bildiri)
2016
201612. Konaklama İşletmelerindeki Yöneticilerin Özdenetim Kişilik Özelliğine Yönelik Ölçek Çalışması
ÇÖP S., ÖZTÜRK Y.
17. Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, ss.1406-1415, (Tam Metin Bildiri)
2016
201613. The Influence of Organization Support Perceived in Enterprises on Burnout Feeling A Field Research
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÇAKIROĞLU D., ALTINÖZ Ö. T.
12th International Strategic Management Conference, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Temmuz 2016, ss.601-606, (Tam Metin Bildiri)
2014
201414. Kamu Örgütlerinde Etik Yönelimlerin Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
ALTINÖZ M., KERVANCI ÜSTÜN F., ÇÖP S.
13.Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, Denizli, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201315. Büro Ortamında Yetenek Yönetiminin Algılanması Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÇAKIROĞLU D.
Uluslararası Katılımlı 12. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, Kırklareli, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201316. Effects of Talent Management on Organizational Trust: A Field Study
ALTINÖZ M., ÇAKIROĞLU D., ÇÖP S.
9th International Strategic Management Conference, Riga, Letonya, 27 - 29 Haziran 2013, ss.835-842, (Tam Metin Bildiri)
2013
201317. İnsan Kaynaklarını Güçlendirmenin, Örgütsel Güven Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇÖP S.
12. İşletmecilik Kongresi, Muğla, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201218. Algılanan Örgütsel Desteğin Büro Çalışanlarının Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÇAKIROĞLU D., ÜSTÜN F., keskin n.
11. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, Isparta, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2012, ss.103-112, (Tam Metin Bildiri)
2012
201219. Örgütsel Sessizliğin Yetenek Yönetimi Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇÖP S.
20. Yönetim ve Organizasyon Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201220. The Effect of Job Satisfaction of the Talented Employees onOrganizational Commitment: A Field Research
ALTINÖZ M., ÇAKIROĞLU D., ÇÖP S.
8th International Strategic Management Conference, Barselona, İspanya, 21 - 23 Mayıs 2012, ss.322-330, (Tam Metin Bildiri)
2012
201221. Nevrotik Yöneticilerin İşkolik Davranışları Üzerine Bir Araştırma
ALTINÖZ M., ÇÖP S., BOSO N. I.
III. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201122. Örgütsel Sessizlik ve Örgütsel Güven İlişkisi: Ankara’daki Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÜSTÜN F.
12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201123. Relationship between Corporate and Regional Reputation Management and Purchasing Behaviour: An Application on Tourists in Ankara Region
ÖZTÜRK Y., ÖNAL G., ÇÖP S., ALLAHYARI SANI R.
First International Conference on Emerging Research Paradigms in Business and Social Sciences, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 22 - 24 Kasım 2011, ss.176, (Özet Bildiri)
2011
201124. Büro Çalışanlarının İş Doyumu İle Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÜSTÜN F., izmirli s.
10. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, Bilecik, Türkiye, 6 - 07 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201125. İşletmelerde Yetenekli Çalışanların Örgütsel Bağlılıklarının Arttırılmasına Yönelik Bir Araştırma
TUTAR H., ALTINÖZ M., ÇÖP S.
19. Yönetim Organizasyon Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
201026. The Effect of Corporate Reputation Management as a Competition Tool on Tourism Businesses
ÖZTÜRK Y., ÇÖP S., SANI R. A.
Harrah Hospitallity Research Summit, 8 - 10 Haziran 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201027. Algılanan Örgütsel Adalet ve Örgütsel Sinizm İlişkisi: Ankara’daki 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
ALTINÖZ M., ÇÖP S., ÜSTÜN F.
11. Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.379-397, (Tam Metin Bildiri)
2010
201028. Konaklama İşletmelerinde Kurumsal İtibar Yönetimi ve Ölçek Geliştirilmesi: Ankara’da Otel İşletmeleri Üzerine Uygulama
ÖZTÜRK Y., ÇÖP S., YILMAZ IŞIKHAN S.
11. Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.418-436, (Tam Metin Bildiri)
2009
200929. A Practice on the Organizational Justice Perception andOrganizational Commitment Relation in the Tourism Sectorof Turkey
ÇÖP S., YAYLI A., KIZANLIKLI M. M.
7th Annual International Conference on Business, Atina, Yunanistan, 6 - 09 Temmuz 2009, ss.277-292, (Tam Metin Bildiri)
2010
201030. Algılanan Örgütsel Desteğin Büro Çalışanlarının Tükenmişlik Duygusuna Etkisi: Bir Alan Araştırması
ALTINÖZ M., ÇÖP S., YILMAZ İ., ÜSTÜN F.
9. Uluslararası Katılımlı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, Erzurum, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201031. Yetenekli Çalışanların Kariyer Yönetimleri Üzerine Bir İnceleme
ALTINÖZ M., ÇÖP S.
9. İşletmecilik Kongresi, Zonguldak, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2010, ss.225-230, (Tam Metin Bildiri)
2009
200932. Türkiye ve Polonya’da Turizm Sektörü Çalışanlarının Örgütsel Adalet ve Örgütsel Bağlılık Algılarının Karşılaştırılması
YAYLI A., ÇÖP S.
17. Yönetim Organizasyon Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.181-188, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Popüler Yiyecek ve İçeceklerin Keşfine İlişkin Kronolojik Sıralaması
Çakmak M., Egeli S.
Gastronomi Tarihi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-248, 2023
2023
20232. İçecekler
EGELİ S., ÇİRİŞOĞLU E.
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Kızıldemir, Özgür, Editör, Detay Yayıncılık, ss.246-268, 2023
2023
20233. Examining Istanbul in Terms of Faith Tourism Through SWOT Analysis
Egeli S., Çetinkaya Ö., Vergül A. M.
Anatolian Landscape and Faith Tourism: Ancient Times to Present, , Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.437-448, 2023
2022
20224. Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler
EGELİ S., KIYICIOĞLU E., DEMİRÇAKMAK İ. L.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2022
2020
20205. Turizmde İnovasyon ve Bölgesel Kalkınma
İBİŞ S., ÇÖP S., KIZILDEMİR Ö.
Detay Yayıncılık, 2020
2020
20206. Sharing Economy for Sustainability in Tourism
ÇÖP S.
Selected Academic Studies from Turkish Tourism Sector, Türkmen Fatih, Editör, Petet Lang, ss.275-284, 2020
2020
20207. Turizmde Risk ve Sigorta İlişkisi
ÇÖP S., HÜLAĞA G.
Turizmde Risk Yönetimi, Muharrem TUNA, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.257-313, 2020
2017
20178. İşletmenin Temel Kavramları
ÇÖP S., ŞEN E., ALCAN P., KAYA İ. G., DUYGUN A., UYAR M., et al.
Genel İşletme, Prof. Dr. İzzet GÜMÜŞ, Editör, İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.1-33, 2017
Ansiklopedide Bölümler
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyorİstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Editör
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorTUADER: TURİZM AKADEMİSYENLERİ DERNEĞİ
Başkan
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 454
h-indeksi (SCOPUS): 4
Jüri Üyelikleri
Ağustos-2024
Ağustos 2024