Eğitim Bilgileri
2018 - 2024
2018 - 2024Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Erciyes Üniversitesi, Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Ön Lisans
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Yüksek Lisans
Gıda atıklarından elde edilen pektinin modifiye edilmesi, moleküler ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Araştırma Alanları
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
Verdiği Dersler
Ön Lisans
GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI
Ön Lisans
GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI
GIDA ANALİZLERİ
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ
ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI
TAHIL TEKNOLOJİSİ
BESLENME
GIDA TEKNOLOJİSİ
MESLEKİ UYGULAMALAR I
MESLEKİ UYGULAMALAR II
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ
MENÜ PLANLAMA
GENEL MİKROBİYOLOJİ
MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ
MESLEKİ UYGULAMA-2
MUTFAK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ
MESLEKİ UYGULAMA-1
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
MENÜ PLANLAMA
HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ
DÜNYA MUTFAKLARI
Makaleler
Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (6)
TRDizin (3)
2024
20241. The Properties of Pectin Extracted from the Residues of Vinegar-Fermented Apple and Apple Pomace
Muslu Can A., METİN YILDIRIM R., KARADAĞ A.
Fermentation
, cilt.10, sa.11, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20222. The effect of flours of different immature cereal grains on sourdough and sourdough bread: Microbiological, rheological, textural and sugar profiles
Alkay Z., Yılmaz M. T., Can A., İspirli H., DERTLİ E.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.11, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20213. Characterization of physicochemical and antioxidant properties of Bayburt honey from the North-east part of Turkey
Bayram N. E., Kara H. H., Can A., Bozkurt F., AKMAN P. K., Vardar S. U., et al.
Journal of Apicultural Research
, cilt.60, sa.1, ss.46-56, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20194. Characterization of chemical, molecular, thermal and rheological properties of medlar pectin extracted at optimum conditions as determined by Box-Behnken and ANFIS models
Al-Amoudi R. H., Taylan O., Kutlu G., Can A., SAĞDIÇ O., Dertli E., et al.
Food Chemistry
, cilt.271, ss.650-662, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20175. Portakal Posasından Modifiye Pektin Eldesi ve Optimizasyonu, Kompozisyonel ve Yatışkan Faz Özelliklerinin Karakterizasyonu
DERTLİ E., BOZKURT F., KARASU S., MUSLU A., YILMAZ M. T.
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.14, sa.2, ss.71-80, 2017 (Scopus)
2017
20176. Optimization of pectin extraction from orange pulp and characterization of compositional and steady shear properties Portakal posasından modifiye pektin eldesi ve optimizasyonu, kompozisyonel ve yatışkan faz özelliklerinin karakterizasyonu
Yilmaz M. T., Muslu A., KARASU S., Bozkurt F., Dertli E.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.14, sa.2, ss.71-80, 2017 (Scopus, TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. The Effect of Fermentation Process on Free and Insoluble-Bound Phenolics of Apple Pomace
MUSLU CAN A., ÖZKAN K., METİN YILDIRIM R., KARADAĞ A.
IFIS 2024, İstanbul, Türkiye, 16 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2022
20222. Elma Sirkesi Üretim Artığından Pektin Ekstarksiyonu
MUSLU CAN A., KARADAĞ A., METİN YILDIRIM R.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.70-71, (Özet Bildiri)
2018
20183. Effects of Menu Planning on Healthy EatingMenü Planlamasının Sağlıklı Beslenme Üzerindeki Etkileri
MUSLU CAN A., DEMİR Y.
1. Uluslararsı Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, ss.54-65, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. Ekşi Hamur ve Ekşi Hamur Ekmeği Üretiminde Farklı Tahıl Tanelerinin Fonksiyonel Etkilerinin İncelenmesi
ALKAY Z., YILMAZ M. T., MUSLU A., DERTLİ E.
2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET’xx17), Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
20175. Farklı Yağ Asidi Kompozisyonuna Sahip Yağlar Kullanılarak Elde Edilen Sulu Oleojellerin Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
PEHLİVANOĞLU H., MUSLU A., DEMİRCİ M., YILMAZ M. T.
YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2016
20166. Portakal posasından elde edilen pektinlerin modifiye edilmesi ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
MUSLU A., YILMAZ M. T., KUTLU G., DERTLİ E.
18.Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
20167. Portakal posasından elde edilen pektinlerin modifiye edilmesi ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
MUSLU A., YILMAZ M. T., KUTLU G., DERTLİ E.
18.Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
20168. Şeker Pancarı Posasından Elde Edilen Pektinin Modifiye Edilerek Karakterize Edilmesi, Moleküler ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
YILMAZ M. T., MUSLU A., DERTLİ E., TOKER Ö. S.
18.Biyoteknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
20169. Optimization of pectin extraction conditions from sugar beet pulp: Response syrface methodology approach
MUSLU A., YILMAZ M. T., DERTLİ E., TOKER Ö. S.
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 20 - 24 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
2015
201510. Box Behnken Deneme Dizaynı kullanılarak dongle meyvesinden pectin verimi optimizasyonunun yapılması
MUSLU A., KUTLU G., YILMAZ M. T.
18. Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201511. Bayburt’xxun değişik bölgelerinden elde edilen balların bazı fizikokimyasal ve termal özelliklerinin değerlendirilmesi
YILMAZ M. T., MUSLU A., DERTLİ E., KARA H. H., BOZKURT F.
Bal Kongresi, Türkiye, 1 - 04 Ocak 2015, (Özet Bildiri)