Dr. Öğr. Üyesi SEMA AYDIN


İSTANBUL ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Yağ Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Aydın Sema

Metrikler

Yayın

9

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

3

Atıf (Scopus)

36

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

2

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2018

2011 - 2018

Doktora

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Yüksek Lisans

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

TURUNÇGİL KABUĞU KAYNAKLI ANTİOKSİDANLARIN KIZARTMA SÜRESİNCE YAĞIN STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2011

2011

Yüksek Lisans

Keçiboynuzu Meyvesinden Sürülebilir Bir Ürün Üretimi

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Yağ Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)

2008 - 2017

2008 - 2017

Araştırma Görevlisi

Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2020 - 2024

2020 - 2024

Bölüm Başkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Food Safety and Hygiene

Introduction to Gastronomy

Healthy and Special Diets

Ön Lisans

Ön Lisans

Hijyen ve Sanitasyon

Makaleler

Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Antioxidant Effects of Some Citrus Peels for Repetitive Deep-Fat-Frying: An EPR Spin Trapping Study

Aydın S.

EUROISMAR, Berlin, Almanya, 25 - 28 Ağustos 2019, ss.349, (Özet Bildiri)

2017

2017

2. Basic Quality Characteristics of Non-Commercial Olive Oils Produced in East Mediterranean Region of Turkey

Aydın S.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.241, (Özet Bildiri)

2015

2015

3. Portakal Kabuğu Özütünün Rafine Ayçiçek Yağinin Oksidatif Kararlılığı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

Aydın S.

Tarım ve Gıda Kongresi (Targid), Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.311, (Özet Bildiri)

2011

2011

4. Keçiboynuzu Tatlısı Üretiminde Sürülebilirliğin Belirlenmesi

Aydın S.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.274, (Özet Bildiri)

Desteklenen Projeler

2015 - 2018

2015 - 2018

Turunçgil kabuğu kaynaklı antioksidanların kızartma süresince yağın stabilitesi üzerine etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Aydın S.

2010 - 2011

2010 - 2011

Keçiboynuzu Meyvesinden Sürülebilir Tatlı Bir Ürün Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

(Proje Özeti)
Aydın S.

Patent

2010

2010

EKMEĞE SÜRÜLEBİLİR HARNUP (KEÇİBOYNUZU) TATLISI

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2010-G-230136 , Standart Tescil

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ağustos 2023

Ağustos 2023

International Journal of Food Science

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Aralık 2025

Aralık 2025

Günümüz ve Gelecek Gıda Pazarının Fonksiyonel Gıdaya Bakışı

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Aydın S., Kılıç Erdim Y.
İstanbul, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 36

h-indeksi (SCOPUS): 3

Jüri Üyelikleri

Aralık-2023

Aralık 2023

Doktora Yeterlik Sınavı

- İstanbul Gelişim Üniversitesi

Aralık-2023

Aralık 2023

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

- İstanbul Gelişim Üniversitesi

Aralık-2023

Aralık 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- İstanbul Gelişim Üniversitesi