Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2011 - 2018
2011 - 2018Doktora
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2008 - 2011
2008 - 2011Yüksek Lisans
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
TURUNÇGİL KABUĞU KAYNAKLI ANTİOKSİDANLARIN KIZARTMA SÜRESİNCE YAĞIN STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2011
2011Yüksek Lisans
Keçiboynuzu Meyvesinden Sürülebilir Bir Ürün Üretimi
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)
2008 - 2017
2008 - 2017Araştırma Görevlisi
Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorUygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2020 - 2024
2020 - 2024Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)
Yönetilen Tezler
2024
2024Doktora
Çeşitlilik Arayışı ve Algılanan Sembolik Statü Aracılığıyla Gösterişçi Tüketim Nesnesi Olarak Yerel Yiyecekler
Aydın S. (Danışman)
E.ÖZKAN(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Kızılcık tarhanasının atıştırmalık ürün formunda değerlendirilmesi: Kızılcık tarhanası ile zenginleştirilmiş bisküvi
Aydın S. (Danışman)
M.ŞAHİN(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Aydın Mutfak Kültüründeki Yabani Kuşkonmaz Bitkisinin (Asparagus acutifolius L.) Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
Aydın S. (Danışman)
S.ERBASAN(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. Conspicuous tastes online: Are gastronomic variety and symbolic status shaping local food choices?
ÖZKAN ÖNEM E., AYDIN S., İNAN R.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.41, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20222. Enrichment of wheat bread with carob molasses source: Impact on bread quality and acceptability
Aydın S., Özdemir Y., Keçeli M.
Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy , cilt.1, sa.1, ss.17-26, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20213. Antioxidant efficiency of citrus peels on oxidative stability during repetitive deep-fat frying: Evaluation with EPR and conventional methods
Aydın S., Sayin U., Sezer M. Ö., Sayar S.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.7, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20214. Ethiological, Clinical and Epidemiological Overview of Covid-19 Pandemia
YALÇIN S., ZEREN S., BARUT A. Y., AYDIN S.
Journal of Immunology and Clinical Microbiology
, cilt.6, sa.1, ss.37-45, 2021 (Hakemli Dergi)
2017
20175. Development and characterization of carob flour based functional spread for increasing use as nutritious snack for children
Aydın S., Özdemir Y.
Journal of Food Quality
, cilt.2017, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Antioxidant Effects of Some Citrus Peels for Repetitive Deep-Fat-Frying: An EPR Spin Trapping Study
Aydın S.
EUROISMAR, Berlin, Almanya, 25 - 28 Ağustos 2019, ss.349, (Özet Bildiri)
2017
20172. Basic Quality Characteristics of Non-Commercial Olive Oils Produced in East Mediterranean Region of Turkey
Aydın S.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.241, (Özet Bildiri)
2015
20153. Portakal Kabuğu Özütünün Rafine Ayçiçek Yağinin Oksidatif Kararlılığı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Aydın S.
Tarım ve Gıda Kongresi (Targid), Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.311, (Özet Bildiri)
2011
20114. Keçiboynuzu Tatlısı Üretiminde Sürülebilirliğin Belirlenmesi
Aydın S.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.274, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2015 - 2018
2015 - 2018Turunçgil kabuğu kaynaklı antioksidanların kızartma süresince yağın stabilitesi üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Aydın S.
2010 - 2011
2010 - 2011Keçiboynuzu Meyvesinden Sürülebilir Tatlı Bir Ürün Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Aydın S.
Patent
2010
2010EKMEĞE SÜRÜLEBİLİR HARNUP (KEÇİBOYNUZU) TATLISI
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2010-G-230136 , Standart Tescil
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ağustos 2023
Ağustos 2023International Journal of Food Science
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Aralık 2025
Aralık 2025Günümüz ve Gelecek Gıda Pazarının Fonksiyonel Gıdaya Bakışı
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Aydın S., Kılıç Erdim Y.
İstanbul, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 36
h-indeksi (SCOPUS): 3
Jüri Üyelikleri
Aralık-2023
Aralık 2023Doktora Yeterlik Sınavı
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Aralık-2023
Aralık 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Aralık-2023
Aralık 2023