Dr. Öğr. Üyesi MUZAFFER ÇAKMAK


UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

23

Yayın (WoS)

1

Atıf (WoS)

3

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

25

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2023

2018 - 2023

Doktora

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanarları EABD, Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli) (İö), Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Sakarya Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Uluslararası mutfakların ana yemeklerinin içeriği üzerine karşılaştırmalı bir araştırma

Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli) (İö)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

2020 - 2023

2020 - 2023

Araştırma Görevlisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

ÇAP Danışmanı ve ÇAP Koordinatörlerü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Eğitim Destek Koordinatörlüğü Bölüm Temsilcisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

MUTFAK SİSTEMLERİ VE YÖNETİMİ

Lisans

Lisans

Gastronomiye Giriş

Menü Planlama

Mönü Planlama ve Maliyet Kontrolü

Gastroturizm

Dünya Mutfak Kültürleri

Makaleler

Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (8)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Karadeniz Bölgesi Apiturizm Rotasi Olabilir Mi? Apiturizm Yoluyla Kırsal Kalkınma ve Doğal Mirasın Korunması

Keskin C., Çakmak M., Kızıldemir Ö.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.699-705, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

2. MİCHELİN REHBERİ’NİN İSTANBUL VE İSTANBUL’DAKİ RESTORAN İŞLETMELERİNE OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

İbiş S., Çakmak M., Çoşan D.

VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, ss.323-337, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

3. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNE İLİŞKİN YORUMLARIN İÇERİK ANALİZİ

ÇAKMAK M., SARIIŞIK M.

Conference on Managing Tourism Across Continents, 02 Eylül 2020, ss.751-765, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Sandviçler, Tostlar ve Burgerler

Kızıldemir Ö., Çakmak M.

Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Kızıldemir,Özgür, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.204-218, 2023

2023

2023

2. Gastronomi Festivalleri

Çakmak M., Sarıışık M.

GG1 GastroGüncel 1, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.337-355, 2023

2023

2023

3. Popüler Yiyecek ve İçeceklerin Keşfine İlişkin Kronolojik Sıralaması

Çakmak M., Egeli S.

Gastronomi Tarihi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-248, 2023

2023

2023

4. Deniz Ürünleri

Çakmak M.

Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Kızıldemir,Özgür, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.152-176, 2023

2022

2022

5. Gastronomi ve İnternet

Çakmak M., Kızıldemir Ö.

Gastronomi ve Medya, ŞENGÜL Serkan,KURNAZ Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-276, 2022

2021

2021

6. Mutfakta Üretim Yönetimi ve Organizasyonu

Çakmak M., Kızıldemir Ö.

Mutfak Yönetimi, Serkan Şengül,Alper Kurnaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-185, 2021

2021

2021

7. Gıda ve Küreselleşme

Kızıldemir Ö., Çakmak M.

Gıda Felsefesi, Murat DOĞAN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.119-139, 2021

2021

2021

8. Gastronomi Turizminin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri

Çakmak M., Kızıldemir Ö.

Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Şengül,Serkan; Kurnaz,Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.283-303, 2021

Ansiklopedide Bölümler

2020

2020

1. Gastronomi Sözlüğü A'dan Z'ye

ÇAKMAK M.

Detay Yayıncılık, ss.1-784, 2020