Eğitim Bilgileri
2018 - 2023
2018 - 2023Doktora
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanarları EABD, Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli) (İö), Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Sakarya Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Uluslararası mutfakların ana yemeklerinin içeriği üzerine karşılaştırmalı bir araştırma
Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli) (İö)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2020 - 2023
2020 - 2023Araştırma Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÇAP Danışmanı ve ÇAP Koordinatörlerü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEğitim Destek Koordinatörlüğü Bölüm Temsilcisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Makaleler
Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (8)
2022
20221. İzmir Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme An Evaluation on İzmir Culinary Culture
Çakmak M.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi , cilt.5, sa.7, ss.934-949, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20212. Helal Gıda Sertifikalarına Yönelik Bir Araştırma
ÇÖP S., ÇAKMAK M., KÖKLÜ O.
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.47-65, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20213. Tourism Students’ Views and Thoughts on Undergraduate Education A Research in State Universities
ÇAKMAK M., SARIIŞIK M., ULEMA Ş.
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.352-366, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20214. Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Öğretim Elemanlarının Turizm Eğitimine Yönelik Değerlendirmeleri - Türkiye Örneği
ÇAKMAK M., ULEMA Ş., SARIIŞIK M.
JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM RESEARCH , sa.18, ss.68-86, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20215. A comparative evaluation between the impact of previous outbreaks and COVID-19 on the tourism industry
Özbay G., Sarıışık M., Ceylan V., Çakmak M.
International Hospitality Review
, cilt.36, sa.1, ss.65-82, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20216. Fast Food Restoranlarını Tercih Eden Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma
ÇAKMAK M., ÇÖP S.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.1474-1486, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20207. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNE İLİŞKİN YORUMLARIN İÇERİK ANALİZİ
ÇAKMAK M., SARIIŞIK M.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.4, sa.3, ss.362-383, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20198. AN INVESTIGATION ON THE BASIC CONTENTS OF THE MAIN DISHES OF THE TURKISH CUISINE
Çakmak M., Sarıışık M.
ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS , cilt.9, ss.1-13, 2019 (ESCI)
2019
20199. SOSYAL MEDYA KULLANIMININ TÜKETİCİLERİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMESİ TERCİHLERİNE ETKİSİ
ZENGİN B., ÇAKMAK M.
Diyalektolog - Ulusal Hakemlin Sosyal Arastirmalar Dergisi , cilt.21, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201710. KARADENİZ BÖLGESİNİN ANA YEMEKLERİNİN İÇERİK ANALİZİ
ÇAKMAK M., SARIIŞIK M.
THE JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES INSTITUTE , cilt.1, 2017 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Karadeniz Bölgesi Apiturizm Rotasi Olabilir Mi? Apiturizm Yoluyla Kırsal Kalkınma ve Doğal Mirasın Korunması
Keskin C., Çakmak M., Kızıldemir Ö.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.699-705, (Tam Metin Bildiri)
2022
20222. MİCHELİN REHBERİ’NİN İSTANBUL VE İSTANBUL’DAKİ RESTORAN İŞLETMELERİNE OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
İbiş S., Çakmak M., Çoşan D.
VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, ss.323-337, (Tam Metin Bildiri)
2020
20203. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNE İLİŞKİN YORUMLARIN İÇERİK ANALİZİ
ÇAKMAK M., SARIIŞIK M.
Conference on Managing Tourism Across Continents, 02 Eylül 2020, ss.751-765, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Sandviçler, Tostlar ve Burgerler
Kızıldemir Ö., Çakmak M.
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Kızıldemir,Özgür, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.204-218, 2023
2023
20232. Gastronomi Festivalleri
Çakmak M., Sarıışık M.
GG1 GastroGüncel 1, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.337-355, 2023
2023
20233. Popüler Yiyecek ve İçeceklerin Keşfine İlişkin Kronolojik Sıralaması
Çakmak M., Egeli S.
Gastronomi Tarihi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-248, 2023
2023
20234. Deniz Ürünleri
Çakmak M.
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Kızıldemir,Özgür, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.152-176, 2023
2022
20225. Gastronomi ve İnternet
Çakmak M., Kızıldemir Ö.
Gastronomi ve Medya, ŞENGÜL Serkan,KURNAZ Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-276, 2022
2021
20216. Mutfakta Üretim Yönetimi ve Organizasyonu
Çakmak M., Kızıldemir Ö.
Mutfak Yönetimi, Serkan Şengül,Alper Kurnaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-185, 2021
2021
20217. Gıda ve Küreselleşme
Kızıldemir Ö., Çakmak M.
Gıda Felsefesi, Murat DOĞAN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.119-139, 2021
2021
20218. Gastronomi Turizminin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri
Çakmak M., Kızıldemir Ö.
Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Şengül,Serkan; Kurnaz,Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.283-303, 2021
Ansiklopedide Bölümler
Diğer Yayınlar
2025
20251. Yeni Yüzyılda Gastronomi Yiyecek-İçecek Sektöründe Değişim ve Dönüşüm
Keskin C., Egeli S., Çakmak M., Vergül A. M.
Teknik Rapor, ss.1-88, 2025