Eğitim Bilgileri
2020 - 2024
2020 - 2024Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2012 - 2017
2012 - 2017Lisans
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Narenciye lifi bazlı oleojel ve bijellerin palm yağı alternatifi olarak kullanımı
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2019
2019Yüksek Lisans
Aspir yağının kızartma stabilitesinin rafine pirina yağı ilavesi ile geliştirilmesi
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2020
2020Online Eğitim İçin Eğiticinin Eğitimi Sertifikası
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Akademik Unvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi
2020 - 2025
2020 - 2025Öğretim Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAkademik Performans D. Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorKafeterya Denetim Komisyonu
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorSHMYO ÇEVRE TEMSİLCİSİ
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
2020 - 2025
2020 - 2025Staj Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi
2022 - 2023
2022 - 2023Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, DİYALİZ
2022 - 2023
2022 - 2023Laboratuvar sorumlusu
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, DİYALİZ
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı
Ön Lisans
GIDA İŞLEME İLKELERİ
YAĞ TEKNOLOJİSİ
LABORATUVAR TEKNİKLERİ II
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
GENEL BESLENME
HİJYEN VE SANİTASYON
GENEL BESLENME
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
MESLEKİ UYGULAMALAR II
MESLEKİ UYGULAMALAR II
MESLEKİ UYGULAMALAR I
Gıda Mikrobiyolojisi
Enstrümantal Gıda Analizleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı
Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon
Laboratuvarda Kalite Sistemleri
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Fabrication and characterisation of Pickering emulsion-based oleogel stabilised by citrus fibre and whey protein isolate colloidal complex: application in cookie formulation
Genc E., KARASU S., AKÇİÇEK A., TOKER Ö. S.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.3, ss.1709-1723, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Improvement in Frying Stability of Safflower Oil by Blending with Refined Olive Pomace Oil during Deep Fat Frying
Genç Yılmaz E., Yorulmaz A.
JOURNAL OF OLEO SCIENCE
, cilt.72, sa.10, ss.901-910, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Avokado yağının karakteristik özellikleri ve üretim teknolojisi
Genç Yılmaz E., Yıldırım Vardin A., Yorulmaz A.
Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi
, cilt.16, sa.64, ss.291-320, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022GIDA VE YEM İÇİN HIZLI ALARM SİSTEMİ’NDE BULUNAN GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE BİLDİRİMLERİ
Canımoğlu M. A., Adak S. B., Ünlü Ü., Genç E., Yorulmaz A.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.21, sa.41, ss.10-18, 2022 (Hakemli Dergi)
2019
2019KIRMIZI PANCAR SUYU ÜRETİMİNDE ENZİM ÖN UYGULAMASI: İŞLEM KOŞULLARININ MEYVE SUYU VERİMİ, BETANİN MİKTARI, TOPLAM FENOLİK MADDE VE ANTİOKSİDAN KAPASİTE ÜZERİNE ETKİSİ
Gençdağ E., Görgüç A., Birişik M., Genç E., Başkurt C., Yılmaz M. F.
GIDA
, cilt.44, sa.4, ss.593-604, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Isıtma İşleminin Çekişte Zeytinyağının Kalite, Oksidatif Stabilite ve Yağ Asidi Bileşimine Etkisi
Yıldırım A., Deniz Şirinyıldız D., Akkaya Ş. N., Genç E., Yorulmaz A.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.6, sa.9, ss.1154-1158, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Production of Low-Fat Mayonnaise with the Interaction Between Citrus Fiber and Hydocolloid Gums
Akalın B., Genç Yılmaz E., Tekin Çakmak Z. H., Karasu S., Toker Ö. S., Akyıl Öztürk S.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.205, (Özet Bildiri)
2024
2024Development of novel food bigels based on citrus fiber hydrogel and beeswax oleogel
GENÇ YILMAZ E., KARASU S., AKÇİÇEK A., Kablan T.
Modern problems of macromolecular compound technology, Baku, Azerbaycan, 25 Nisan 2024, ss.136, (Özet Bildiri)
2023
2023Use of Citrus Fiber and Whey Protein Isolate Complex in Oleogel Fabrication and Application in Cookie Formulation as Palm Oil Alternative
GENÇ YILMAZ E., KARASU S., AKÇİÇEK A., TOKER Ö. S.
33RD INTERNATIONAL SCIENTIFIC – EXPERT CONFERENCE OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, Aydın, Türkiye, 13 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2021
2021AVOKADO YAĞININ KARAKTERİSTİK, FONKSİYONEL VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Genç Yılmaz E., Yıldırım A., Yorulmaz A.
4th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.222, (Özet Bildiri)
2021
2021GIDA VE YEM İÇİN HIZLI ALARM SİSTEMİ’NDE YER ALAN GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE BİLDİRİMLERİ
Canımoğlu M. A., Ünlü Ü., Adak S. B., Genç Yılmaz E., Yorulmaz A.
4th International Congress on Agriculture, Environment and Health 20-22 May 2021, 20 - 22 Mayıs 2021, cilt.2, ss.223, (Özet Bildiri)
2019
2019Kızartma işleminin aspir ve pirina yağı karışımlarının 3-MCPD ester içeriklerine etkisi
GENÇ E., YORULMAZ A.
YABİTED IV. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2018
2018ASPİR YAĞININ KIZARTMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ
Genç Yılmaz E., Yorulmaz A.
International Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, cilt.1, ss.25, (Özet Bildiri)
2018
2018Zeytinyağı üretim teknolojisinde güncel gelişmeler
GENÇ E., Akkaya Ş. N., Şirinyıldız D. D., YORULMAZ A.
VI. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018THE CHANGES IN OXIDATIVE STABILITY, FATTY ACID COMPOSITION AND QUALITY PARAMETERS OF ÇEKİŞTE OLIVE OIL DURING HEATING
YILDIRIM VARDİN A., Şirinyıldız D. D., Akkaya Ş. N., GENÇ YILMAZ E., YORULMAZ A.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024
Farklı Coğrafi Koşullarda Yetişen Türk Safranının (Crocus sativus L.) Aroma Profilinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Azarabadi N. (Yürütücü), Yatmaz H. A., Tepe T. K., Genç Yılmaz E., Tatlısu N. B., Alıcı N.
2018 - 2021
2018 - 2021Aspir Yağının Kızartma Performansının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GENÇ YILMAZ E.
2016 - 2017
2016 - 2017Kırmızı Pancardan Doğal Renk Maddesi Eldesinde Optimum İşlem Koşullarının Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Birişik M., Genç Yılmaz E., Başkurt C., Yılmaz F. M.(Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ekim 2023
Ekim 2023EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2022
Eylül 2022Gıda/THE JOURNAL OF FOOD
Hakemli Bilimsel Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2023
Ekim 2023