Prof. Dr. ASLI ALBAYRAK


GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2019 - 2020

2019 - 2020

Doç. Dr.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2016 - 2019

2016 - 2019

Doç. Dr.

İstanbul Arel Üniversitesi

2006 - 2011

2006 - 2011

Öğretim Görevlisi

İstanbul Arel Üniversitesi

2007 - 2007

2007 - 2007

Araştırma Görevlisi

İstanbul Kültür Üniversitesi

2006 - 2007

2006 - 2007

Öğretim Görevlisi

İstanbul Arel Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi

2011 - 2017

2011 - 2017

Bölüm Başkanı

İstanbul Arel Üniversitesi

2012 - 2013

2012 - 2013

MYO Müdür Yardımcısı

İstanbul Arel Üniversitesi

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2014

2014

Yöresel Mutfağın Kırsal Turizm İşletmelerinde Uygulanması: UZUNGÖL ÖRNEGI

KIZILIRMAK İ., ALBAYRAK A., KÜÇÜKALİ S.

3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2014, cilt.1

Kitap & Kitap Bölümleri

2023

2023

Profesyonel Mutfaklarda Cinsiyet Handikap Mı? Kadın Aşçılar Üzerine Bir Araştırma

ÇERKEZ M., ALBAYRAK A.

Turizmde Yeni Trendler, Akif GÖKÇE, Güliz COŞKUN, Nuray EKER, Eminsafa DİLMAÇ, Oğuz ÇOLAK, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.289-310, 2023

2021

2021

Gıda Felsefesine Giriş

DOĞAN M., YILMAZ M., GÜLDEMİR O., AKSOY A., YILMAZ İ., KIZILDEMİR Ö., et al.

Gıda Felsefesi, Doğan, Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-16, 2021

2020

2020

ÜNİTE 19: Kore Mutfağı

ALBAYRAK A.

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Perçin Şahin, Editör, Beta, İstanbul, ss.249-259, 2020

2020

2020

Davet ve Ziyafet Protokolü

ALBAYRAK A., UCA S., TAŞKIRAN E., YILMAZ H., AYDIN C., ALYAKUT Ö., et al.

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, BİLSEN BİLGİLİ, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Erzurum, ss.140-160, 2020

2020

2020

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kadının Yeri ve Sorunları

ALBAYRAK A., BOZOK D., UCA S., TÜZÜNKAN D.

Turizmde Kadın Olmak, Ahmet Vatan, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.141-158, 2020

2019

2019

Kahvaltı Hazırlama

ALBAYRAK A., ÖZKUL E.

Professional Cooking, Elif Denizci, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.741-762, 2019

2019

2019

Pateler, Terinler ve Diğer Yiyecekler

ALBAYRAK A., ÖZKUL E.

Professional Cooking, Elif Denizci, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.823-842, 2019

2019

2019

Profesyonel Mutfakta Kadının Yeri ve Sorunları

BOZOK D., KORKMAZ M.

Turizmde Kadın Olmak., Ahmet Vatan, Editör, Değişim Yayınları, Sakarya, ss.191-206, 2019

2018

2018

Gender Discrimination in Tourism Industry

ALBAYRAK A., UCA S.

Contemporary Human Resources Management in the Tourism Industry, Dr. Öğretim Üyesi Demet Tüzünkan Doç. Dr. Volkan Altıntaş, Editör, IGI Global Business Science Reference, HERSHEY, ss.104-129, 2018

2018

2018

Turizm-Tüketim ve Kimlik

ALBAYRAK A., UCA S., ÖZKUL E., DURAN E.

Türkiye Turizm Coğrafyası, Doç. Dr. Erol Duran Prof. Dr. Özlem Sertkaya Doğan, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.47-66, 2018

2017

2017

Turizmin Sosyal Yaşam Üzerindeki Etkileri

UCA ÖZER S., TÜZÜNKAN D., ALBAYRAK A., DURAN E., ÖZKUL E.

Turizmin Sosyal Psikolojik Dinamikleri, Erol Duran, Aslan Cumhur, Editör, Pagem, ss.71-88, 2017

2017

2017

Termal ve Spa Hizmetleri

KÜÇÜKALTAN D., ALBAYRAK A.

Termal ve Spa Hizmetleri, Rıdvan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.29-62, 2017

2014

2014

Ulaştırma ve Eğlence Sektörü

ALBAYRAK A.

Genel Turizm, Özdipçiner Selma, AYAZLAR Gökhan, Editör, Lisans Yayıncılık, İstanbul, ss.155-188, 2014

2009

2009

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Eğitimi Açısından kat Hizmetleri

TOKYÜREK Ş., ALBAYRAK A.

İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınevi, İstanbul, 2009

Ansiklopedide Bölümler