Prof. ASLI ALBAYRAK


FACULTY OF FINE ARTS, GASTRONOMY AND THE CULINARY ARTS

Academic Positions

2020 - Present

2020 - Present

Professor

Istanbul Gelisim University, FACULTY OF FINE ARTS, GASTRONOMY AND THE CULINARY ARTS

2019 - 2020

2019 - 2020

Associate Professor

Istanbul Gelisim University, FACULTY OF FINE ARTS, GASTRONOMY AND THE CULINARY ARTS

2016 - 2019

2016 - 2019

Associate Professor

Istanbul Arel University

2006 - 2011

2006 - 2011

Lecturer

Istanbul Arel University

2007 - 2007

2007 - 2007

Research Assistant

Istanbul Kultur University

2006 - 2007

2006 - 2007

Lecturer

Istanbul Arel University

Managerial Experience

2019 - Present

2019 - Present

Head of Department

Istanbul Gelisim University

2011 - 2017

2011 - 2017

Head of Department

Istanbul Arel University

2012 - 2013

2012 - 2013

Assistant Director of Vocational School

Istanbul Arel University

Articles Published in Other Journals

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2014

2014

Yöresel Mutfağın Kırsal Turizm İşletmelerinde Uygulanması: UZUNGÖL ÖRNEGI

KIZILIRMAK İ., ALBAYRAK A., KÜÇÜKALİ S.

3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Turkey, 21 - 24 May 2014, vol.1, (Summary Text)

Books

2023

2023

Profesyonel Mutfaklarda Cinsiyet Handikap Mı? Kadın Aşçılar Üzerine Bir Araştırma

ÇERKEZ M., ALBAYRAK A.

in: Turizmde Yeni Trendler, Akif GÖKÇE, Güliz COŞKUN, Nuray EKER, Eminsafa DİLMAÇ, Oğuz ÇOLAK, Editor, Özgür Yayınları, Gaziantep, pp.289-310, 2023

2021

2021

Gıda Felsefesine Giriş

DOĞAN M., YILMAZ M., GÜLDEMİR O., AKSOY A., YILMAZ İ., KIZILDEMİR Ö., et al.

in: Gıda Felsefesi, Doğan, Murat, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.1-16, 2021

2020

2020

Davet ve Ziyafet Protokolü

ALBAYRAK A., UCA S., TAŞKIRAN E., YILMAZ H., AYDIN C., ALYAKUT Ö., et al.

in: Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, BİLSEN BİLGİLİ, Editor, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Erzurum, pp.140-160, 2020

2020

2020

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kadının Yeri ve Sorunları

ALBAYRAK A., BOZOK D., UCA S., TÜZÜNKAN D.

in: Turizmde Kadın Olmak, Ahmet Vatan, Editor, Değisim Yayınları, İstanbul, pp.141-158, 2020

2020

2020

ÜNİTE 19: Kore Mutfağı

ALBAYRAK A.

in: Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Perçin Şahin, Editor, Beta, İstanbul, pp.249-259, 2020

2019

2019

Kahvaltı Hazırlama

ALBAYRAK A., ÖZKUL E.

in: Professional Cooking, Elif Denizci, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, pp.741-762, 2019

2019

2019

Profesyonel Mutfakta Kadının Yeri ve Sorunları

BOZOK D., KORKMAZ M.

in: Turizmde Kadın Olmak., Ahmet Vatan, Editor, Değişim Yayınları, Sakarya, pp.191-206, 2019

2019

2019

Pateler, Terinler ve Diğer Yiyecekler

ALBAYRAK A., ÖZKUL E.

in: Professional Cooking, Elif Denizci, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, pp.823-842, 2019

2018

2018

Gender Discrimination in Tourism Industry

ALBAYRAK A., UCA S.

in: Contemporary Human Resources Management in the Tourism Industry, Dr. Öğretim Üyesi Demet Tüzünkan Doç. Dr. Volkan Altıntaş, Editor, IGI Global Business Science Reference, HERSHEY, pp.104-129, 2018

2018

2018

Turizm-Tüketim ve Kimlik

ALBAYRAK A., UCA S., ÖZKUL E., DURAN E.

in: Türkiye Turizm Coğrafyası, Doç. Dr. Erol Duran Prof. Dr. Özlem Sertkaya Doğan, Editor, Paradigma Akademi, İstanbul, pp.47-66, 2018

2017

2017

Termal ve Spa Hizmetleri

KÜÇÜKALTAN D., ALBAYRAK A.

in: Termal ve Spa Hizmetleri, Rıdvan Kozak, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.29-62, 2017

2017

2017

Turizmin Sosyal Yaşam Üzerindeki Etkileri

UCA ÖZER S., TÜZÜNKAN D., ALBAYRAK A., DURAN E., ÖZKUL E.

in: Turizmin Sosyal Psikolojik Dinamikleri, Erol Duran, Aslan Cumhur, Editor, Pagem, pp.71-88, 2017

2014

2014

Ulaştırma ve Eğlence Sektörü

ALBAYRAK A.

in: Genel Turizm, Özdipçiner Selma, AYAZLAR Gökhan, Editor, Lisans Yayıncılık, İstanbul, pp.155-188, 2014

2009

2009

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Eğitimi Açısından kat Hizmetleri

TOKYÜREK Ş., ALBAYRAK A.

İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınevi, İstanbul, 2009

Episodes in the Encyclopedia