Eğitim Bilgileri
2012 - 2019
2012 - 2019Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2009 - 2011
2009 - 2011Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2003 - 2008
2003 - 2008Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Farklı yöntemler ve taşıyıcı maddeler kullanılarak elde edilen safran (Crocus sativus L.) emülsiyonlarının depolama stabilitesinin araştırılması
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2011
2011Yüksek Lisans
Farkli kalitedeki İran safranının renk ve aroma bileşenlerinin belirlenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Proje Yazılım Sürecinde Ustalaşmak: Başarı İçin İpuçları ve Püf Noktaları
Diğer
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2020
2020İş Sağlığı ve Güvenliği
İş Sağlığı ve Güvenliği
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Kimyası
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gıda Ambalajlama
Gıda Analizleri
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorKafeterya Denetleme Komisyon Üyeliği
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorLaboratuvar Sorumlusu
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
BESLENMEDE GIDA İŞLEME YÖNTEMLERİ
DOĞAL KATKILAR VE BİYOAKTİF BİLEŞENLER
DOĞAL KATKILAR VE BİYOAKTİF BİLEŞENLER
DOĞAL KATKILAR VE BİYOAKTİF BİLEŞENLER
Tezsiz Lisansüstü Danışmanlıkları
2025
2025Yüksek Lisans-Tezsiz
YAPAY ZEKANIN BESLENMEYE VE DİYETE ETKİSİ
Azarabadi N. (Danışman)
B.Gülşen(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans-Tezsiz
GLUTENSİZ ÜRÜNLERİN İÇERİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Azarabadi N. (Danışman)
E.AKIN(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans-Tezsiz
NANOKOMPOZİT AMBALAJ FİLMİNDE ANTİBAKTERİYEL ETKİNİN BELİRLENMESİ
Azarabadi N. (Danışman)
B.ÖZTÜRK(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Post-Disaster Impacts on Food Security and Nutritional Demands of Vulnerable Groups
Basyigit, B., Karimidastjerd A., Cetinkaya T., Basdogan H., Azarabadi N., Basdogan S., et al.
ENVIRONMENTAL RESEARCH COMMUNICATIONS
, cilt.7, sa.9, ss.1-18, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20242. Convective Drying of the Zucchini Slices; Impact of Pretreatments on the Drying Characteristics and Color Properties, Evaluation of Artificial Neural Network Modeling and Thin-Layer Modeling
Tepe T. K., Azarabadi N., Tepe F. B.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.1, ss.168-193, 2024 (TRDizin)
2023
20233. Interactions of AFB2 Aflatoxin and Cinnamycin bacteriocin by Molecular Docking
ÖZGEN A., ÜNLÜ N., AZARABADİ N.
Journal of Materials and Electronic Devices , cilt.3, sa.1, ss.28-31, 2023 (Hakemli Dergi)
2019
20194. Siyah çay harmanında partikül boyutu ve demleme süresinin dem özellikleri üzerine etkisi
SALMAN S., AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
GIDA , cilt.44, sa.3, ss.442-452, 2019 (TRDizin)
2018
20185. Microencapsulation of bergamot peel essential oil with gum arabic and maltodextrin blends: stability and release characteristics of the essential oil compounds
ÖZDEMİR BİLİCİ K. S., AZARABADİ N., TOPUZ A.
GIDA , cilt.43, sa.6, ss.957-970, 2018 (TRDizin)
2018
20186. Determınatıon of crocin content and volatile components in different qualities of Iranian saffron
AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
GIDA , cilt.43, sa.3, ss.476-489, 2018 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Melisa (Melissa Officinalis) ve Anadolu Kestanesi (Castanea Sativa Mill.) Çiçeği Ekstraktı Kullanılarak Zno Nanopartiküllerinin Yeşil Sentezi
KOÇ F. E., AZARABADİ N., ÖZTÜRK B.
ULUSLARARASI 9. SOCRATES SAĞLIK, MÜHENDİSLİK VE UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)
2024
20242. Demlik Poşet Çaylar İçin Yeşil Bir Alternatif
AZARABADİ N., KOÇ F. E., MUTUŞ D.
ULUSLARARASI 9. SOCRATES SAĞLIK, MÜHENDİSLİK VE UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)
2024
20243. Production of Polyaniline (PANI)-based Filmsfor Smart Packaging of Meat
AZARABADİ N., KOÇ F. E., ÖZTÜRK B., CİHANGİR R., ÇETİN B.
İİTER, Montreal, Kanada, 06 Şubat 2024, (Özet Bildiri)
2022
20224. Farklı Kalitedeki Safranların Krosin İçeriği ve Uçucu Yağların Belirlenmesi
AZARABADİ N.
1. Safran Çalıştayı, Safranbolu, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2021
20215. Farklı Sürelerde Uygulanan Ultrases Ön İşleminin Muz Dilimlerinin Kuruma Hızı ve Rehidrasyon Kapasitesi Üzerine Etkisi
Tepe B., AZARABADİ N., TEPE T. K.
IOCENS'21, Gümüşhane, Türkiye, 07 Temmuz 2021, (Özet Bildiri)
2021
20216. Safranda Yeni Bir Trend Emülsiyon ve Enkapsülasyon Teknolojisi
AZARABADİ N., TEPE B., TEPE T. K.
2nd International Conference on Access to Recent Advances in Engineering and Digitalization, Kayseri, Türkiye, 11 Mart 2021, (Özet Bildiri)
2018
20187. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Green, Black and Different Degrees of Fermented Oolong Teas
SİNEM S., FELEK R., AZARABADİ N., HAZNEDAR A., ÖZDEMİR F.
3rd international congress on food technology, Nevşehir, Türkiye, 10 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20188. Optimization of Crocin Extraction From Saffron
AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
3rd international congress on food technology, Nevşehir, Türkiye, 10 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20189. Effect of Particle Size and Brewing Time on the Amount of Bioactive Compounds in Black Tea Infusıon
Sinem S., AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
3rd international congress on food technology, Nevşehir, Türkiye, 10 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2016
201610. Production of İnnstant Linden Tea (Tilia cordata) by Spray Drying Technology and Determination of Product Properties
AZARABADİ N., SİNEM S., AVCI E., YILDIZ M., ÖZDEMİR F.
1st Food Chemistry Conference, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201611. Comparative Study on Volatile Compounds of Saffron Depending on Quality Category
AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
1st Food Chemistry Conference, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201612. Comparative Study on Quality Characterisitics of Saffron Depending on Quality Category
AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
2nd Congress on Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201613. İran Safranı (Crocus sativus L.) ve Çiçek Atıklarının Değerlendirilmesi
AZARABADİ N., SİNEM S., ÖZDEMİR F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201614. Türk Çay Filizlerinin Bazı Fizikse Özellikleri
SİNEM S., AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2011
201115. Some Quality Properties of Different Commerical Iranian Saffrons
AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.
Interational Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Çeşme-İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2010
201016. Essentional O,l Composition of Lemon Peel Oil Extracted by Hedrodistillation
TOPUZ A., ÖZDEMİR BİLİCİ K. S., AZARABADİ N.
1 st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201017. İran Mutfağında Safranın Yeri ve Önemi
AZARABADİ N., ÖZDEMİR BİLİCİ K. S., ÖZDEMİR F.
1. Uluslar Arası ''Adriyatik'ten Kafkaslara'a Geleneksel Gıdalar'' Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Meyve ve Sebze İşleme Endüstrisi Atıkları ve Atık Yönetimi
AZARABADİ N.
Gıda Endüstrisinde Atık ve Atık Yönetimi, NİZAMLIOĞLU NİZAM MUSTAFA, TEPE FADİME BEGÜM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.227-270, 2025
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026
Çiçek Petallerinden Fonksiyonel Ürün Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Azarabadi N.
2024 - 2025
2024 - 2025Yumaranth: Yummate Amaranth-Based Crispy Snack
UFUK AVRUPA Projesi , UFUK AVRUPA Projesi
(Proje Özeti)
Koç F. E., Azarabadi N.
2024 - 2024
2024 - 2024TEKNOFEST 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
(Proje Özeti)
Azarabadi N., Şimşeker H., Deliyusuf A.
2023 - 2024
2023 - 2024Yerli ve Fonksiyonel Afet Gıdası Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
(Proje Özeti)
Azarabadi N., Deliyusuf A., Şimşeker H.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Akıllı Ambalaj İndikatör Materyali Olarak Polianilin (PANİ) Film Üretimi ve Model Gıda Ambalajlarında Kullanımı
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
(Proje Özeti)
Azarabadi N. (Yürütücü), Toker Ö. S., Ünlü N., Koç F. E.
2021 - 2024
2021 - 2024
Farklı Coğrafi Koşullarda Yetişen Türk Safranının (Crocus sativus L.) Aroma Profilinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Azarabadi N. (Yürütücü), Yatmaz H. A., Tepe T. K., Genç Yılmaz E., Tatlısu N. B., Alıcı N.
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı Yöntemler ve Taşıyıcı Maddeler Kullanılarak Elde Edilen Safran (Crocus sativus L.) Emüliyonlarının Depolama Stabilitesinin Araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
AZARABADİ N.
2010 - 2011
2010 - 2011Farklı Kalitedeki İran Safranının Renk ve Aroma Bileşenlerinin Belirlenmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
AZARABADİ N.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyor
T.C.Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Alt Komsyon Üyeliği
Başkan Yardımcısı
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ağustos 2025
Ağustos 2025JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2025
Ocak 2025JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Aralık 2024
Aralık 2024Bilimsel Yayın/Eser
Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2024 - 2024
2024 - 2024Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Salve Global A.Ş.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ , Türkiye
2024 - 2024
2024 - 2024Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Salve Global A.Ş.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ , Türkiye
2023 - 2024
2023 - 2024Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TÜBİTAK 2209-A
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ , Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ağustos 2024
Ağustos 2024
Uluslararası 9. Socrates Sağlık, Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Tan Erkoç N., Azarabadi N., Maraşlı N.
İstanbul, Türkiye
Ekim 2023
Ekim 2023
16 Ekim Dünya Gıda Günü Sempozyumu
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Azarabadi N., Yaşa E. N., Genç Yılmaz E., Koç F. E.
İstanbul, Türkiye
Mart 2022
Mart 202212. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Azarabadi N.
Bursa, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
20 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022
20 Ekim 2022 - 21 Ekim 20221. Safran Çalıştayı
Davetli Konuşmacı
Karabük-Türkiye
20 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022
20 Ekim 2022 - 21 Ekim 20221. Safran Çalıştayı
Moderatör
Karabük-Türkiye
Jüri Üyelikleri
Ekim-2022
Ekim 2022Akademik Personel Sınavı
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİ KULLANILARAK YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN BEŞ TEMEL SOSTA KULLANIMI - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Sumak(Rhus coriaria L.) Kullanılarak Elde Edilen Süt Ürünlerinde Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerin Araştırılması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Akademik Personel Sınavı
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Mayıs-2022
Mayıs 2022Akademik Personel Sınavı
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Nisan-2022
Nisan 2022Akademik Personel Sınavı
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Akademik Personel Sınavı
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2021
Temmuz 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
ANKARA İLİNİN ŞARAP TURİZMİ POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA - İstanbul Gedik Üniversitesi
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyor