Dr. Öğr. Üyesi NEGİN AZARABADİ


SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Kimyası, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Gıda Ambalajlama, Gıda Analizleri

Metrikler

Yayın

24

Yayın (WoS)

1

Atıf (Scholar)

45

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (Sobiad)

7

H-İndeks (Sobiad)

2

Toplam Atıf Sayısı

7

Proje

8

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2019

2012 - 2019

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2003 - 2008

2003 - 2008

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

Farklı yöntemler ve taşıyıcı maddeler kullanılarak elde edilen safran (Crocus sativus L.) emülsiyonlarının depolama stabilitesinin araştırılması

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2011

2011

Yüksek Lisans

Farkli kalitedeki İran safranının renk ve aroma bileşenlerinin belirlenmesi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Proje Yazılım Sürecinde Ustalaşmak: Başarı İçin İpuçları ve Püf Noktaları

Diğer

İstanbul Gelişim Üniversitesi

2020

2020

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Kimyası

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Gıda Ambalajlama

Gıda Analizleri

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Kafeterya Denetleme Komisyon Üyeliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Laboratuvar Sorumlusu

İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

BESLENMEDE GIDA İŞLEME YÖNTEMLERİ

DOĞAL KATKILAR VE BİYOAKTİF BİLEŞENLER

DOĞAL KATKILAR VE BİYOAKTİF BİLEŞENLER

DOĞAL KATKILAR VE BİYOAKTİF BİLEŞENLER

Lisans

Lisans

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II Sürdürülebilir Kalkınma

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I

Ön Lisans

Ön Lisans

MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ

LABORATUVAR TEKNİKLERİ I

GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ

LABORATUVAR TEKNİKLERİ I

GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI

Tezsiz Lisansüstü Danışmanlıkları

2025

2025

Yüksek Lisans-Tezsiz

YAPAY ZEKANIN BESLENMEYE VE DİYETE ETKİSİ

Azarabadi N. (Danışman)

B.Gülşen(Öğrenci)

2025

2025

Yüksek Lisans-Tezsiz

GLUTENSİZ ÜRÜNLERİN İÇERİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

Azarabadi N. (Danışman)

E.AKIN(Öğrenci)

2024

2024

Yüksek Lisans-Tezsiz

NANOKOMPOZİT AMBALAJ FİLMİNDE ANTİBAKTERİYEL ETKİNİN BELİRLENMESİ

Azarabadi N. (Danışman)

B.ÖZTÜRK(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (6)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Melisa (Melissa Officinalis) ve Anadolu Kestanesi (Castanea Sativa Mill.) Çiçeği Ekstraktı Kullanılarak Zno Nanopartiküllerinin Yeşil Sentezi

KOÇ F. E., AZARABADİ N., ÖZTÜRK B.

ULUSLARARASI 9. SOCRATES SAĞLIK, MÜHENDİSLİK VE UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Demlik Poşet Çaylar İçin Yeşil Bir Alternatif

AZARABADİ N., KOÇ F. E., MUTUŞ D.

ULUSLARARASI 9. SOCRATES SAĞLIK, MÜHENDİSLİK VE UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. Farklı Kalitedeki Safranların Krosin İçeriği ve Uçucu Yağların Belirlenmesi

AZARABADİ N.

1. Safran Çalıştayı, Safranbolu, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Safranda Yeni Bir Trend Emülsiyon ve Enkapsülasyon Teknolojisi

AZARABADİ N., TEPE B., TEPE T. K.

2nd International Conference on Access to Recent Advances in Engineering and Digitalization, Kayseri, Türkiye, 11 Mart 2021, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Green, Black and Different Degrees of Fermented Oolong Teas

SİNEM S., FELEK R., AZARABADİ N., HAZNEDAR A., ÖZDEMİR F.

3rd international congress on food technology, Nevşehir, Türkiye, 10 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. Optimization of Crocin Extraction From Saffron

AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.

3rd international congress on food technology, Nevşehir, Türkiye, 10 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. Effect of Particle Size and Brewing Time on the Amount of Bioactive Compounds in Black Tea Infusıon

Sinem S., AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.

3rd international congress on food technology, Nevşehir, Türkiye, 10 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. Comparative Study on Volatile Compounds of Saffron Depending on Quality Category

AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.

1st Food Chemistry Conference, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. Comparative Study on Quality Characterisitics of Saffron Depending on Quality Category

AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.

2nd Congress on Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

13. İran Safranı (Crocus sativus L.) ve Çiçek Atıklarının Değerlendirilmesi

AZARABADİ N., SİNEM S., ÖZDEMİR F.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. Türk Çay Filizlerinin Bazı Fizikse Özellikleri

SİNEM S., AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2011

2011

15. Some Quality Properties of Different Commerical Iranian Saffrons

AZARABADİ N., ÖZDEMİR F.

Interational Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Çeşme-İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

16. Essentional O,l Composition of Lemon Peel Oil Extracted by Hedrodistillation

TOPUZ A., ÖZDEMİR BİLİCİ K. S., AZARABADİ N.

1 st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

17. İran Mutfağında Safranın Yeri ve Önemi

AZARABADİ N., ÖZDEMİR BİLİCİ K. S., ÖZDEMİR F.

1. Uluslar Arası ''Adriyatik'ten Kafkaslara'a Geleneksel Gıdalar'' Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Meyve ve Sebze İşleme Endüstrisi Atıkları ve Atık Yönetimi

AZARABADİ N.

Gıda Endüstrisinde Atık ve Atık Yönetimi, NİZAMLIOĞLU NİZAM MUSTAFA, TEPE FADİME BEGÜM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.227-270, 2025

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Çiçek Petallerinden Fonksiyonel Ürün ÜretimiSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Azarabadi N.

2024 - 2025

2024 - 2025

Yumaranth: Yummate Amaranth-Based Crispy Snack

UFUK AVRUPA Projesi , UFUK AVRUPA Projesi

(Proje Özeti)
Koç F. E., Azarabadi N.

2023 - 2024

2023 - 2024

Yerli ve Fonksiyonel Afet Gıdası Üretimi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

(Proje Özeti)
Azarabadi N., Deliyusuf A., Şimşeker H.(Yürütücü)

2010 - 2011

2010 - 2011

Farklı Kalitedeki İran Safranının Renk ve Aroma Bileşenlerinin Belirlenmesi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

AZARABADİ N.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

T.C.Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Alt Komsyon ÜyeliğiSürdürülebilir Kalkınma

Başkan Yardımcısı

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ağustos 2025

Ağustos 2025

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2025

Mayıs 2025

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler

Aralık 2024

Aralık 2024

Bilimsel Yayın/Eser

Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye

Bilimsel Danışmanlıklar

2024 - 2024

2024 - 2024

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

Salve Global A.Ş.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ , Türkiye

2024 - 2024

2024 - 2024

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

Salve Global A.Ş.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ , Türkiye

2023 - 2024

2023 - 2024

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

TÜBİTAK 2209-A

İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ , Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ağustos 2024

Ağustos 2024

Uluslararası 9. Socrates Sağlık, Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Tan Erkoç N., Azarabadi N., Maraşlı N.
İstanbul, Türkiye

Ekim 2023

Ekim 2023

16 Ekim Dünya Gıda Günü Sempozyumu Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Azarabadi N., Yaşa E. N., Genç Yılmaz E., Koç F. E.
İstanbul, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

1.Safran Çalıştayı

Çalıştay Organizasyonu

Azarabadi N.
Karabük, Türkiye

Mart 2022

Mart 2022

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Azarabadi N.
Bursa, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

20 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022

20 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022

1. Safran Çalıştayı

Davetli Konuşmacı

Karabük-Türkiye

20 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022

20 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022

1. Safran Çalıştayı

Moderatör

Karabük-Türkiye

Jüri Üyelikleri

Ekim-2022

Ekim 2022

Akademik Personel Sınavı

- İstanbul Gelişim Üniversitesi

Temmuz-2022

Temmuz 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİ KULLANILARAK YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN BEŞ TEMEL SOSTA KULLANIMI - İstanbul Gelişim Üniversitesi

Temmuz-2022

Temmuz 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Sumak(Rhus coriaria L.) Kullanılarak Elde Edilen Süt Ürünlerinde Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerin Araştırılması - İstanbul Gelişim Üniversitesi

Temmuz-2022

Temmuz 2022

Akademik Personel Sınavı

- İstanbul Gelişim Üniversitesi

Mayıs-2022

Mayıs 2022

Akademik Personel Sınavı

- İstanbul Gelişim Üniversitesi

Nisan-2022

Nisan 2022

Akademik Personel Sınavı

- İstanbul Gelişim Üniversitesi

Ocak-2022

Ocak 2022

Akademik Personel Sınavı

- İstanbul Gelişim Üniversitesi

Temmuz-2021

Temmuz 2021

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

ANKARA İLİNİN ŞARAP TURİZMİ POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA - İstanbul Gedik Üniversitesi

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Gıda Teknolojisi, Beslenme Ve Gastronomi Tematik Alan Grubu

-

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Turkey