Eğitim Bilgileri
2022 - 2024
2022 - 2024Yüksek Lisans
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı, Türkiye
2021 - 2024
2021 - 2024Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü (Aöf), Türkiye
2019 - 2024
2019 - 2024Doktora
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2014 - 2018
2014 - 2018Yüksek Lisans
Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2015 - 2016
2015 - 2016Yüksek Lisans
İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ , Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Çeşitli laktik asit bakterilerinin kullanımı ile hazırlanan ekşi mayanın, ekmekte küf gelişimine etkisinin belirlenmesi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
2024
2024Yüksek Lisans
Urtica dioica L. türü ekstresinin antioksidan özelliklerinin belirlenmesi ve anti-obezite etkilerinin in siliko incelenmesi
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı
2018
2018Yüksek Lisans
Yazılı, görsel ve sosyal medyada gıda ile ilgili bilgi kirliliğinin halkın gıda tercihi üzerine etkisi
Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Biyokimya
Biyoteknoloji
Biyoteknolojik Prosesler ve Fermentasyon Teknolojisi
Gıda Mühendisliği
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyokimyası
Gıda Biyoteknolojisi
Hububat Teknolojisi
Moleküler Biyokimya
Biyoinformatik
Biyoteknoloji
Mikrobiyal Biyoteknoloji
Mikrobiyoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorKafeterya Denetim Komisyonu Üyeliği
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorİş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorRektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAkademik Danışman
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorKafeterya Denetim Komisyonu Üyeliği
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEğitim Destek Koordinatörlüğü Bölüm Temsilcisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorSosyal Sorumluluk Projeleri Yürütücüsü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÜniversite Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorProgram Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2020 - 2022
2020 - 2022Web Sorumlusu
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2020 - 2022
2020 - 2022Birim Kalite Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU
2019 - 2022
2019 - 2022Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2015 - 2018
2015 - 2018Yatay Geçiş MYO Komisyon Başkanlığı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU
Akademi Dışı Deneyim
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorGenel Başkan Yardımcısı
Mesleki Dernek, Gıda Mühendisleri Derneği, Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkan Yardımcısı
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorGrafik Tasarım (Grafiker)
Serbest Çalışan, Grafik Tasarım (Grafiker)
2016 - 2024
2016 - 2024Akademik İlişkiler Komisyonu Başkanı
Mesleki Dernek, Gıda Mühendisleri Derneği, İdari, Akademik İlişkiler Komisyonu Başkanı
2013 - 2015
2013 - 2015Gıda Mühendisi
Turan Catering, Gıda Mühendisi
2011 - 2011
2011 - 2011Laboratuvar Stajyeri
İstanbul Halk Ekmek, Laboratuvar Stajyeri
2011 - 2011
2011 - 2011Laboratuvar Stajyeri
İstanbul Sağlık ve Hıfzıssıhha Enstitüsü, Laboratuvar Stajyeri
Verdiği Dersler
Lisans
GIDALARIN DUYUSAL ANALİZİ -GSF (BAHAR)
GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ (BAHAR)
GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ (GÜZ)
GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ (BAHAR)
GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ (GÜZ)
GASTRONOMİ VE YEMEK TARİHİ (GÜZ)
Ön Lisans
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (BAHAR)
MESLEKİ UYGULAMALAR I (GÜZ)
TAHIL TEKNOLOJİSİ (BAHAR) (N.Ö.-İ.Ö.)
TAHIL TEKNOLOJİSİ (BAHAR)
GENEL MİKROBİYOLOJİ (GÜZ)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (BAHAR) (N.Ö.-İ.Ö.)
MESLEKİ UYGULAMALAR II (BAHAR)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)
GENEL MİKROBİYOLOJİ (GÜZ) (N.Ö.-İ.Ö.)
GENEL MİKROBİYOLOJİ (GÜZ)
MESLEKİ UYGULAMALAR I (GÜZ)
TAHIL TEKNOLOJİSİ (BAHAR)
MESLEKİ UYGULAMALAR II (BAHAR)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (BAHAR)
ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)
HİJYEN VE SANİTASYON (YAZ OKULU)
HİJYEN VE SANİTASYON (GÜZ)
MESLEKİ UYGULAMALAR I (YAZ OKULU)
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (YAZ OKULU)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (BAHAR)
GIDA İŞLEME İLKELERİ (BAHAR)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)
YAZ STAJI (GÜZ)
GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI (GÜZ)
GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI (BAHAR)
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)
AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (BAHAR)
YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ (GÜZ)
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (BAHAR)
GIDA ANALİZLERİ (GÜZ)
HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ (BAHAR)
SOĞUK MUTFAK (BAHAR)
MENÜ PLANLAMA (BAHAR)
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
Tercih Tanıtım Günleri
Kurumsal Tanıtım, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye, İstanbul, 2023 - 2023
Makaleler
2025
20251. Innovative Strategies for Postharvest Disease Management in Fruits and Vegetables: A Comprehensive Treatise
Ullah Q., Waqar M., Sajjad N., Awlqadr F. H., Arshad M. T., Maqsood S., et al.
FOOD SCIENCE & NUTRITION
, cilt.13, sa.9, ss.1-19, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Advancing sustainable food preservation: Ultrasound and thermosonication as novel approaches to enhance nutritional and bioactive properties of broccoli juice
Yıkmış S., Türkol M., DÜLGER ALTINER D., Duman Altan A., SAĞLAM K., Abdi G., et al.
Food Chemistry: X
, cilt.27, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Prevalence, antibiotic resistance, and biofilm formation of coagulase-positive staphylococci in Izmir Tulum Cheese
ÇÖL B. G., YALÇIN S., ÇAKMAK SANCAR B., AKHAN M., SAĞLAM K., YIKMIŞ S.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences , cilt.9, sa.1, ss.239-251, 2025 (TRDizin)
2024
20244. Comparative Study of the Technological Potential of Durum Wheat Varieties after Natural Aging
DRİDİ A., SOUSSA A., DAAS H., DJENDİ M. L., SAĞLAM K.
AGRICULTURAL SCIENCE DIGEST , ss.1-7, 2024 (Scopus)
2024
20245. A Compherensive Review of the Anti-Obesity Properties of Medicinal Plants
SAĞLAM K., ŞEKERLER T.
Pharmedicine Journal , cilt.1, sa.2, ss.46-67, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20236. X, Y ve Z Kuşaklarının Türk Kahvesi Tüketim Alışkanlıklarına Yönelik Bir Araştırma A Study on Turkish Coffee Consumption Habits of X, Y and Z Generations
Demir Y., Sağlam K.
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.7, sa.1, ss.57-73, 2023 (TRDizin)
2019
20197. YAZILI, GÖRSEL VE SOSYAL MEDYADA GIDA İLE İLGİLİ BİLGİ KİRLİLİĞİNİN HALKIN GIDA TERCİHİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Sağlam K., Gümüş T.
GIDA
, cilt.44, sa.01, ss.153-162, 2019 (TRDizin)
2018
20188. Kahverengi Yağ Dokusu
SAĞLAM K., KOÇMAR T., SEÇEN B., DURACIK M., AKIN K.
Eczacılık ve Haber Dergisi , cilt.22, sa.11, ss.44-45, 2018 (Hakemsiz Dergi)
2017
20179. The examination of spices used in the Ottoman palace cuisine
Yıkmış S., Sağlam K., Yetim A.
Journal of Human Sciences
, cilt.14, sa.1, ss.1000-1016, 2017 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Tip 2 Diyabet Tedavisinde Yeni Terapötik Yaklaşımlar: Güncel Moleküler İnovasyonlar ve Gelecek Perspektifleri
SAĞLAM K., ŞEKERLER T.
Ulusal Eczacılık Kongresi (MÜEFKON’25), İstanbul, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
2025
20252. GLP-1 Reseptörü İçin Potansiyel Ligandların İn Silico Değerlendirilmesi
ŞEKERLER T., SAĞLAM K.
Ulusal Eczacılık Kongresi (MÜEFKON’25), İstanbul, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
2025
20253. Mikrobiyal Bioterapötikler Perspektifinden Lactobacillus rhamnosus’un Probiyotik, Paraprobiyotik ve Postbiyotik Formlardaki Terapötik Potansiyeli ve Antimikrobiyal Etki Profili
SAĞLAM K.
Ulusal Eczacılık Kongresi (MÜEFKON’25), İstanbul, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
2024
20244. Determination of Biological Activities of Honey Produced in Bingöl Province, Turkey
DURSUN İ., SAĞLAM K.
3rd International Ege Congress on Scientific Research, Algeria, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. Investigation of Antimicrobial Activity of Propolis Extract Against Clinically Important Pathogenic Bacteria by Agar Well Diffusion Method
SAĞLAM K.
1 st International Seminar on Beekeeping-Plant and Innovative Technology, Algeria, Cezayir, 27 - 28 Kasım 2024, (Özet Bildiri)
2024
20246. In Silico Investigation of the Antifungal Activity of some Organic Acids From Lactic Acid Bacteria Metabolites by Molecular Docking Analysis
SAĞLAM K., COŞKUN F., ŞİMŞEK Ö.
International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS-2024) (İstanbul), İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.174, (Özet Bildiri)
2023
20237. In-Silico Investigation of the Anti-Obesity Effects of Urtica Dioica L. Species Extract
Sağlam K., Şekerler T.
Ankara International Congress on Scientific Research-IX (Ankara), Ankara, Türkiye, 26 - 29 Aralık 2023, ss.1878-1879, (Özet Bildiri)
2023
20238. Urtica Dioica L. Türü Ekstresinin Anti-Obezite Etkilerinin İn-Siliko İncelenmesi.
SAĞLAM K., ŞEKERLER T.
Uluslararası Ankara Bilimsel Araştırmalar Kongresi 26-28 Aralık 2023, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Aralık 2023, (Özet Bildiri)
2023
20239. In-Silico Analysis of Phenyllactic Acid Binding to Target Protein for Antifungal Activity: A Metabolite-Focused Approach
SAĞLAM K., ŞEKERLER T., ŞİMŞEK Ö.
22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi (Ankara), Ankara, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)
2023
202310. Lipoprotein-Mediated Disruption of the Cell Membrane and ROS Production as Mechanisms of Antifungal Activity of Lactic Acid Bacteria
SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö.
BİO Türkiye Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi (İstanbul), İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
202311. Laktik Asit Bakteri Metabolitlerinin Antiküf Özellikleri, Etki Mekanizmaları ve Potansiyel Uygulamaları
SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö., COŞKUN F.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
202312. Vurgulu Işık Uygulamasının Tava Ekmeğinde Küflenme ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
TAŞTAN Ö., AKPINAR D. D., SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö., BAYSAL T.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi (Erzurum), Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
202313. Anti-Mold Properties and Mechanisms of Lactic Acid Bacterial Metabolities and Their Potential Applications
SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö., COŞKUN F.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi (Erzurum), Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2022
202214. Optimization Sourdough Fermentation for Antifungal
SAĞLAM K., COŞKUN F., ŞİMŞEK Ö.
VIII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOURDOUGH, Bolzano, İtalya, 14 - 17 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2017
201715. Gut Hastalığı için Doğal Alternatif bir Çözüm
ALPASLAN M., YIKMIŞ S., SAĞLAM K.
4.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2016
201616. Doğal Katkı Maddelerinin Kullanımında Tüketici Tercihleri ve Duyusal Analiz
SAĞLAM K.
Gıda, Metabolizma ve Sağlık, Biyoaktif bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201617. Gıda İle İlgili Bilgi Kirliliğinin Halk Üzerine Etkileri Sosyal Medya Örneği
SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.
Halk Kültürü Sempozyumlar, Edirne, Türkiye, 25 - 27 Mart 2016
2016
201618. Gıda ile İlgili Bilgi Kirliliğinin Halk Üzerine Etkileri
SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.
Halk Kültüründe Aile Uluslararası Sempozyumu, 25 - 27 Mart 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201519. Mastave
YIKMIŞ S., SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Kasım 2015, ss.506, (Özet Bildiri)
2015
201520. SLOW FOOD CURRENT IN HEALTHY NUTRITION
YIKMIŞ S., SAĞLAM K., AKSU H.
Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.114-115, (Özet Bildiri)
2015
201521. Endüstriyel Gıda Üretiminde Kırmızı renklendirici olarak Karmin ve Pancar Kökü Kırmızısı kullanımı
SAĞLAM K.
3. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 30 - 31 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201522. Sağlıklı beslenmede slow food akımı
YIKMIŞ S., SAĞLAM K., AKSU H.
3.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, İstanbul, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.114-115
2015
201523. Tomato Jam
SAĞLAM K., DAĞLIOĞLU F.
The 3rd Interantional Symposium on "Traditional Foods from Adricatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201524. Mastave
YIKMIŞ S., SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.505, (Özet Bildiri)
2015
201525. Mastave
YIKMIŞ S., SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Eylül 2015, (Özet Bildiri)
2015
201526. Bitkisel Yağlar ve Rafinasyon
SAĞLAM K.
Gıda Mühendisliği 6. Öğrenci Kongresi, Türkiye, 11 - 12 Nisan 2015
Kitaplar
2025
20251. Green Valorization of Dairy Waste: Protocols for Sustainable Protein Recovery (Chapter 10)
MAQSOOD S., KHALİD W., ARSHAD M. T., KALMAN D. S., MZOUGHI M., SAĞLAM K.
Food Waste Valorization, SARKAR TANMAY, Editör, Springer Nature, Humana, New York, NY, Humana New York, NY, ss.213-241, 2025
2025
20252. Phytochemicals in Food Preservation: Antimicrobial and Antioxidant Properties (Chapter 20)
SAĞLAM K., MZOUGHI M.
Phytoceuticals in Food for Health and Wellness, SARKAR TANMAY, LAI WING-FU, SMAOUI SLİM, Editör, Elsevier, London, ss.397-430, 2025
2024
20243. Other Fermented Foods Produced Around the World (Chapter 11)
SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö.
Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.387-466, 2024
2024
20244. Chapter 11: Other Fermented Foods Produced Around the World
SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö.
FERMENTED FOODS, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.387-466, 2024
2023
20235. Bölüm 2: Hamur Hazırlama Teknikleri ve Uygulamaları
Sağlam K.
PASTACILIK TEMEL METOT VE UYGULAMALARI, Burhanettin ZENGİN,Muhammed TAŞ,Şevki ULEMA, Editör, PA Paradigma Akademi Yayınları, İstanbul, ss.25-52, 2023
2023
20236. Bölüm 3: Yemeğin Mikro Yapıları ve Etkileşimi: Gıda Kimyası
SAĞLAM K.
GASTRONOMİ MÜHENDİSLİĞİ, DOĞAN MURAT, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.43-72, 2023
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026Farklı Baklagil Çeşitleri İle Elde Edilen Aquafabalardan Vegan Krem Şanti Formülasyonu Geliştirilmesi (TÜBİTAK 2209-A) (Proje No: 1919B012476398)
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Sağlam K., İncir D. S., Öztürk Y.(Yürütücü)
2025 - 2025
2025 - 2025Tübitak Bilim Söyleşileri/ Sunum Konusu: Gıda ve Gıda Arzı Güvenliği/ Sunum Başlığı: Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni Eğitimi (Proje ID: 840044)
TÜBİTAK Projesi , Destek programım listede yok (Eski)
Sağlam K.
2023 - 2025
2023 - 2025Tarhana Fermantasyonunda Protein Fraksiyonunun Değişimi ve Biyoaktif ÖzelliklerinBelirlenmesi (TÜBİTAK 1001) (Proje No:123O453)
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Sağlam K.
2024 - 2024
2024 - 2024Ön Lisans ve Lisans Öğrencileri İçin Akademik Okuma, Araştırma, Yazma ve Yayınlama Eğitimi (TÜBİTAK 2237-A)
TÜBİTAK Projesi , 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı
Sağlam K., Börü M. K., Ay İ. C., Ateş F., Cemek Anmaç E., Fırat S., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Jelatin Alternatifi Keten Tohumu Tozu ve Vitaminlerle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Sağlıklı Vegan Jelibon Formülasyonu Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu (TÜBİTAK 2209-A)
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Sağlam K.
2023 - 2024
2023 - 2024Elma, Üzüm ve Alıç Meyvelerinden Elde Edilen Sirke Anasının Liyofilizasyon Metodu İle Enkapsülasyonu ve Gıda Takviyesi Amaçlı Kullanım Potansiyelinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma (TÜBİTAK 2209-A)
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Sağlam K.
2023 - 2024
2023 - 2024Probiyotiklerle Fonksiyonelleştirilmiş Vejetaryen Su Kefirli Dondurma Formülasyonu Geliştirilmesi (TÜBİTAK 2209-A)
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Sağlam K.
2023 - 2024
2023 - 2024Fonksiyonel Sağlıklı Bir Ürün Geliştirmesi: Besin Değeri Zenginleştirilmiş Bebek Krakeri Üretimi (TÜBİTAK 2209-A)
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Sağlam K.
2022 - 2024
2022 - 2024“Increasing the Employability of NEETs by Improving Their Competencies”“Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEET PRO)”"Gençlerin Yetkinliklerini İyileştirerek İstihdam Edilebilirliğini Artırma”(EuropeAid/168241/ID/ACT/TR/52)
AB Destekli Diğer Projeler
Sağlam K.
Patent
Öğrenci Projeleri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorJelatin Alternatifi Keten Tohumu Tozu ve Vitaminlerle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Sağlıklı Vegan Jelibon Formülasyonu Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu (TÜBİTAK 2209-A)
Ar-Ge Projesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFonksiyonel Sağlıklı Bir Ürün Geliştirmesi: Besin Değeri Zenginleştirilmiş Bebek Krakeri Üretimi (TÜBİTAK 2209-A) (Proje No: 1919B012310550)
Ar-Ge Projesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorProbiyotiklerle Fonksiyonelleştirilmiş Vejetaryen Su Kefirli Dondurma Formülasyonu Geliştirilmesi (TÜBİTAK 2209-A) (Proje No: 1919B012310984)
Ar-Ge Projesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorElma, Üzüm ve Alıç Meyvelerinden Elde Edilen Sirke Anasının Liyofilizasyon Metodu İle Enkapsülasyonu ve Gıda Takviyesi Amaçlı Kullanım Potansiyelinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma (TÜBİTAK 2209-A) (Proje No: 1919B012309312)
Ar-Ge Projesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam Ediyor
Gıda Mühendisleri Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Eylül 2023
Eylül 2023JENAS Journal of Environmental and Natural Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2023
Ekim 2023Beyaz Önlük Giyme Töreni
Öğrenci Kulübü ve Toplulukları Faaliyeti
Sağlam K.
İstanbul, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
26 Aralık 2023 - 29 Aralık 2023
26 Aralık 2023 - 29 Aralık 2023Uluslararası Ankara Bilimsel Araştırmalar Kongresi/ Ankara International Congress on Scientific Research-IX (Ankara)
Katılımcı
Ankara-Türkiye
13 Ekim 2023 - 16 Ekim 2023
13 Ekim 2023 - 16 Ekim 2023Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi (Erzurum)
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
28 Eylül 2023 - 30 Eylül 2023
28 Eylül 2023 - 30 Eylül 2023BİO Türkiye Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi (İstanbul)
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Ekim 2023
Ekim 2023Gıda Güvencesi ve Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik
Seminer
İstanbul Gelişim Üniversitesi-Türkiye
Ağustos 2023
Ağustos 2023Bölüm Tanıtım Günleri/ Gıda Teknolojisi Programı
Seminer
İstanbul Gelişim Üniversitesi-Türkiye
Temmuz 2023
Temmuz 2023Gıda Teknolojisi Programı
Seminer
İstanbul Gelişim Üniversitesi-Türkiye
Mart 2023
Mart 2023Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlıklı Beslenme
Seminer
Özel Şafak Okulları-Türkiye
Aralık 2022
Aralık 2022Yeterli ve Dengeli Beslenme
Seminer
Biyoteknoloji Okulları-Türkiye
Burslar
2022 - 2022
2022 - 2022