Dr. Öğr. Üyesi KÜBRA SAĞLAM


İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Mikrobiyoloji, Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Biyokimya, Biyoteknoloji, Biyoteknolojik Prosesler ve Fermentasyon Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyokimyası, Gıda Biyoteknolojisi, Hububat Teknolojisi, Moleküler Biyokimya, Biyoinformatik, Biyoteknoloji, Mikrobiyal Biyoteknoloji, Mikrobiyoloji


Yayınlardaki İsimler: Saglam K

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: ksaglam@gelisim.edu.tr
Diğer E-posta: kbrsglm34@gmail.com
Web: https://avesis.gelisim.edu.tr/ksaglam
Ofis: İGMYO- G BLOK- Z14
Posta Adresi: Adres : Cihangir Mah. Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk.No:1 Avcılar / İSTANBUL

Metrikler

Yayın

41

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

3

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

2

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

65

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

27

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

3

Toplam Atıf Sayısı

35

Proje

10

Fikri Mülkiyet

9

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2022 - 2024

2022 - 2024

Yüksek Lisans

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı, Türkiye

2021 - 2024

2021 - 2024

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü (Aöf), Türkiye

2019 - 2024

2019 - 2024

Doktora

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2014 - 2018

2014 - 2018

Yüksek Lisans

Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2015 - 2016

2015 - 2016

Yüksek Lisans

İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ , Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Çeşitli laktik asit bakterilerinin kullanımı ile hazırlanan ekşi mayanın, ekmekte küf gelişimine etkisinin belirlenmesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

2024

2024

Yüksek Lisans

Urtica dioica L. türü ekstresinin antioksidan özelliklerinin belirlenmesi ve anti-obezite etkilerinin in siliko incelenmesi

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı

2018

2018

Yüksek Lisans

Yazılı, görsel ve sosyal medyada gıda ile ilgili bilgi kirliliğinin halkın gıda tercihi üzerine etkisi

Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Biyokimya

Biyoteknoloji

Biyoteknolojik Prosesler ve Fermentasyon Teknolojisi

Gıda Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyokimyası

Gıda Biyoteknolojisi

Hububat Teknolojisi

Moleküler Biyokimya

Biyoinformatik

Biyoteknoloji

Mikrobiyal Biyoteknoloji

Mikrobiyoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Kafeterya Denetim Komisyonu Üyeliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Akademik Danışman

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Kafeterya Denetim Komisyonu Üyeliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Eğitim Destek Koordinatörlüğü Bölüm Temsilcisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Sosyal Sorumluluk Projeleri Yürütücüsü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Staj Başkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Program Başkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2020 - 2022

2020 - 2022

Web Sorumlusu

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2020 - 2022

2020 - 2022

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU

2019 - 2022

2019 - 2022

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ

2015 - 2018

2015 - 2018

Yatay Geçiş MYO Komisyon Başkanlığı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU

Akademi Dışı Deneyim

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Genel Başkan Yardımcısı

Mesleki Dernek, Gıda Mühendisleri Derneği, Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkan Yardımcısı

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Grafik Tasarım (Grafiker)

Serbest Çalışan, Grafik Tasarım (Grafiker)

2016 - 2024

2016 - 2024

Akademik İlişkiler Komisyonu Başkanı

Mesleki Dernek, Gıda Mühendisleri Derneği, İdari, Akademik İlişkiler Komisyonu Başkanı

2013 - 2015

2013 - 2015

Gıda Mühendisi

Turan Catering, Gıda Mühendisi

2011 - 2011

2011 - 2011

Laboratuvar Stajyeri

İstanbul Halk Ekmek, Laboratuvar Stajyeri

2011 - 2011

2011 - 2011

Laboratuvar Stajyeri

İstanbul Sağlık ve Hıfzıssıhha Enstitüsü, Laboratuvar Stajyeri

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

GIDALARIN DUYUSAL ANALİZİ -GSF (BAHAR)

GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ (BAHAR)

GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ (GÜZ)

GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ (BAHAR)

GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ (GÜZ)

GASTRONOMİ VE YEMEK TARİHİ (GÜZ)

Ön Lisans

Ön Lisans

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (BAHAR)

MESLEKİ UYGULAMALAR I (GÜZ)

TAHIL TEKNOLOJİSİ (BAHAR) (N.Ö.-İ.Ö.)

TAHIL TEKNOLOJİSİ (BAHAR)

GENEL MİKROBİYOLOJİ (GÜZ)

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (BAHAR) (N.Ö.-İ.Ö.)

MESLEKİ UYGULAMALAR II (BAHAR)

BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)

GENEL MİKROBİYOLOJİ (GÜZ) (N.Ö.-İ.Ö.)

GENEL MİKROBİYOLOJİ (GÜZ)

MESLEKİ UYGULAMALAR I (GÜZ)

TAHIL TEKNOLOJİSİ (BAHAR)

MESLEKİ UYGULAMALAR II (BAHAR)

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (BAHAR)

ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)

MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)

HİJYEN VE SANİTASYON (YAZ OKULU)

HİJYEN VE SANİTASYON (GÜZ)

MESLEKİ UYGULAMALAR I (YAZ OKULU)

MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (YAZ OKULU)

ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (BAHAR)

GIDA İŞLEME İLKELERİ (BAHAR)

BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)

YAZ STAJI (GÜZ)

GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI (GÜZ)

GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI (BAHAR) Sürdürülebilir Kalkınma

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (GÜZ)

AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (BAHAR)

YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ (GÜZ)

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (BAHAR)

GIDA ANALİZLERİ (GÜZ)

HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ (BAHAR)

SOĞUK MUTFAK (BAHAR)

MENÜ PLANLAMA (BAHAR)

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

Tercih Tanıtım Günleri

Kurumsal Tanıtım, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye, İstanbul, 2023 - 2023

Makaleler

Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (3)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Tip 2 Diyabet Tedavisinde Yeni Terapötik Yaklaşımlar: Güncel Moleküler İnovasyonlar ve Gelecek Perspektifleri

SAĞLAM K., ŞEKERLER T.

Ulusal Eczacılık Kongresi (MÜEFKON’25), İstanbul, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. GLP-1 Reseptörü İçin Potansiyel Ligandların İn Silico Değerlendirilmesi

ŞEKERLER T., SAĞLAM K.

Ulusal Eczacılık Kongresi (MÜEFKON’25), İstanbul, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

2024

2024

4. Determination of Biological Activities of Honey Produced in Bingöl Province, Turkey

DURSUN İ., SAĞLAM K.

3rd International Ege Congress on Scientific Research, Algeria, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. Investigation of Antimicrobial Activity of Propolis Extract Against Clinically Important Pathogenic Bacteria by Agar Well Diffusion Method

SAĞLAM K.

1 st International Seminar on Beekeeping-Plant and Innovative Technology, Algeria, Cezayir, 27 - 28 Kasım 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

6. In Silico Investigation of the Antifungal Activity of some Organic Acids From Lactic Acid Bacteria Metabolites by Molecular Docking Analysis

SAĞLAM K., COŞKUN F., ŞİMŞEK Ö.

International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS-2024) (İstanbul), İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.174, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. In-Silico Investigation of the Anti-Obesity Effects of Urtica Dioica L. Species Extract

Sağlam K., Şekerler T.

Ankara International Congress on Scientific Research-IX (Ankara), Ankara, Türkiye, 26 - 29 Aralık 2023, ss.1878-1879, (Özet Bildiri)

2023

2023

8. Urtica Dioica L. Türü Ekstresinin Anti-Obezite Etkilerinin İn-Siliko İncelenmesi.

SAĞLAM K., ŞEKERLER T.

Uluslararası Ankara Bilimsel Araştırmalar Kongresi 26-28 Aralık 2023, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Aralık 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

9. In-Silico Analysis of Phenyllactic Acid Binding to Target Protein for Antifungal Activity: A Metabolite-Focused Approach

SAĞLAM K., ŞEKERLER T., ŞİMŞEK Ö.

22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi (Ankara), Ankara, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)

2023

2023

10. Lipoprotein-Mediated Disruption of the Cell Membrane and ROS Production as Mechanisms of Antifungal Activity of Lactic Acid Bacteria

SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö.

BİO Türkiye Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi (İstanbul), İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

12. Vurgulu Işık Uygulamasının Tava Ekmeğinde Küflenme ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

TAŞTAN Ö., AKPINAR D. D., SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö., BAYSAL T.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi (Erzurum), Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

13. Anti-Mold Properties and Mechanisms of Lactic Acid Bacterial Metabolities and Their Potential Applications

SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö., COŞKUN F.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi (Erzurum), Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

14. Optimization Sourdough Fermentation for Antifungal

SAĞLAM K., COŞKUN F., ŞİMŞEK Ö.

VIII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOURDOUGH, Bolzano, İtalya, 14 - 17 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. Gut Hastalığı için Doğal Alternatif bir Çözüm

ALPASLAN M., YIKMIŞ S., SAĞLAM K.

4.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

16. Doğal Katkı Maddelerinin Kullanımında Tüketici Tercihleri ve Duyusal Analiz

SAĞLAM K.

Gıda, Metabolizma ve Sağlık, Biyoaktif bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

17. Gıda İle İlgili Bilgi Kirliliğinin Halk Üzerine Etkileri Sosyal Medya Örneği

SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.

Halk Kültürü Sempozyumlar, Edirne, Türkiye, 25 - 27 Mart 2016

2016

2016

18. Gıda ile İlgili Bilgi Kirliliğinin Halk Üzerine Etkileri

SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.

Halk Kültüründe Aile Uluslararası Sempozyumu, 25 - 27 Mart 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

19. Mastave

YIKMIŞ S., SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Kasım 2015, ss.506, (Özet Bildiri)

2015

2015

20. SLOW FOOD CURRENT IN HEALTHY NUTRITION

YIKMIŞ S., SAĞLAM K., AKSU H.

Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.114-115, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. Endüstriyel Gıda Üretiminde Kırmızı renklendirici olarak Karmin ve Pancar Kökü Kırmızısı kullanımı

SAĞLAM K.

3. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 30 - 31 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. Sağlıklı beslenmede slow food akımı

YIKMIŞ S., SAĞLAM K., AKSU H.

3.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, İstanbul, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.114-115

2015

2015

23. Tomato Jam

SAĞLAM K., DAĞLIOĞLU F.

The 3rd Interantional Symposium on "Traditional Foods from Adricatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

24. Mastave

YIKMIŞ S., SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.505, (Özet Bildiri)

2015

2015

25. Mastave

YIKMIŞ S., SAĞLAM K., GÜMÜŞ T.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

26. Bitkisel Yağlar ve Rafinasyon

SAĞLAM K.

Gıda Mühendisliği 6. Öğrenci Kongresi, Türkiye, 11 - 12 Nisan 2015

Kitaplar

2025

2025

1. Green Valorization of Dairy Waste: Protocols for Sustainable Protein Recovery (Chapter 10)

MAQSOOD S., KHALİD W., ARSHAD M. T., KALMAN D. S., MZOUGHI M., SAĞLAM K.

Food Waste Valorization, SARKAR TANMAY, Editör, Springer Nature, Humana, New York, NY, Humana New York, NY, ss.213-241, 2025

2025

2025

2. Phytochemicals in Food Preservation: Antimicrobial and Antioxidant Properties (Chapter 20)

SAĞLAM K., MZOUGHI M.

Phytoceuticals in Food for Health and Wellness, SARKAR TANMAY, LAI WING-FU, SMAOUI SLİM, Editör, Elsevier, London, ss.397-430, 2025

2024

2024

3. Other Fermented Foods Produced Around the World (Chapter 11)

SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö.

Fermented Foods, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.387-466, 2024

2024

2024

4. Chapter 11: Other Fermented Foods Produced Around the World

SAĞLAM K., ŞİMŞEK Ö.

FERMENTED FOODS, ANLI RAHMİ ERTAN, ŞANLIBABA PINAR, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.387-466, 2024

2023

2023

5. Bölüm 2: Hamur Hazırlama Teknikleri ve Uygulamaları

Sağlam K.

PASTACILIK TEMEL METOT VE UYGULAMALARI, Burhanettin ZENGİN,Muhammed TAŞ,Şevki ULEMA, Editör, PA Paradigma Akademi Yayınları, İstanbul, ss.25-52, 2023

2023

2023

6. Bölüm 3: Yemeğin Mikro Yapıları ve Etkileşimi: Gıda Kimyası

SAĞLAM K.

GASTRONOMİ MÜHENDİSLİĞİ, DOĞAN MURAT, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.43-72, 2023

Desteklenen Projeler

2023 - 2025

2023 - 2025

Tarhana Fermantasyonunda Protein Fraksiyonunun Değişimi ve Biyoaktif ÖzelliklerinBelirlenmesi (TÜBİTAK 1001) (Proje No:123O453)

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Sağlam K.

2023 - 2024

2023 - 2024

Probiyotiklerle Fonksiyonelleştirilmiş Vejetaryen Su Kefirli Dondurma Formülasyonu Geliştirilmesi (TÜBİTAK 2209-A)

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Sağlam K.

2023 - 2024

2023 - 2024

Fonksiyonel Sağlıklı Bir Ürün Geliştirmesi: Besin Değeri Zenginleştirilmiş Bebek Krakeri Üretimi (TÜBİTAK 2209-A)

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Sağlam K.

Öğrenci Projeleri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Jelatin Alternatifi Keten Tohumu Tozu ve Vitaminlerle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Sağlıklı Vegan Jelibon Formülasyonu Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu (TÜBİTAK 2209-A)

Ar-Ge Projesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Fonksiyonel Sağlıklı Bir Ürün Geliştirmesi: Besin Değeri Zenginleştirilmiş Bebek Krakeri Üretimi (TÜBİTAK 2209-A) (Proje No: 1919B012310550)

Ar-Ge Projesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Probiyotiklerle Fonksiyonelleştirilmiş Vejetaryen Su Kefirli Dondurma Formülasyonu Geliştirilmesi (TÜBİTAK 2209-A) (Proje No: 1919B012310984)

Ar-Ge Projesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Elma, Üzüm ve Alıç Meyvelerinden Elde Edilen Sirke Anasının Liyofilizasyon Metodu İle Enkapsülasyonu ve Gıda Takviyesi Amaçlı Kullanım Potansiyelinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma (TÜBİTAK 2209-A) (Proje No: 1919B012309312)

Ar-Ge Projesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ , Türkiye

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisleri DerneğiSürdürülebilir Kalkınma

Yönetim Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2023

Eylül 2023

JENAS Journal of Environmental and Natural Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2023

Ekim 2023

Beyaz Önlük Giyme Töreni

Öğrenci Kulübü ve Toplulukları Faaliyeti

Sağlam K.
İstanbul, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

26 Aralık 2023 - 29 Aralık 2023

26 Aralık 2023 - 29 Aralık 2023

Uluslararası Ankara Bilimsel Araştırmalar Kongresi/ Ankara International Congress on Scientific Research-IX (Ankara)

Katılımcı

Ankara-Türkiye

13 Ekim 2023 - 16 Ekim 2023

13 Ekim 2023 - 16 Ekim 2023

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi (Erzurum)

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

28 Eylül 2023 - 30 Eylül 2023

28 Eylül 2023 - 30 Eylül 2023

BİO Türkiye Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi (İstanbul)

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

Davetli Konuşmalar

Ekim 2023

Ekim 2023

Gıda Güvencesi ve Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik

Seminer

İstanbul Gelişim Üniversitesi-Türkiye

Ağustos 2023

Ağustos 2023

Bölüm Tanıtım Günleri/ Gıda Teknolojisi Programı

Seminer

İstanbul Gelişim Üniversitesi-Türkiye

Temmuz 2023

Temmuz 2023

Gıda Teknolojisi Programı

Seminer

İstanbul Gelişim Üniversitesi-Türkiye

Mart 2023

Mart 2023

Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlıklı Beslenme

Seminer

Özel Şafak Okulları-Türkiye

Aralık 2022

Aralık 2022

Yeterli ve Dengeli Beslenme

Seminer

Biyoteknoloji Okulları-Türkiye

Burslar

2022 - 2022

2022 - 2022

Congress scholarship

Üniversite

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 2

h-indeksi (SCOPUS): 1