Dr. Öğr. Üyesi MUZAFFER ÇAKMAK
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
10
Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (8)
1.
İzmir Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme An Evaluation on İzmir Culinary Culture
Çakmak M.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi
, cilt.5, sa.7, ss.934-949, 2022 (Hakemli Dergi)
2.
Helal Gıda Sertifikalarına Yönelik Bir Araştırma
ÇÖP S.
,
ÇAKMAK M.
,
KÖKLÜ O.
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.47-65, 2021 (Hakemli Dergi)
3.
Tourism Students’ Views and Thoughts on Undergraduate Education A Research in State Universities
ÇAKMAK M.
,
SARIIŞIK M.
,
ULEMA Ş.
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.352-366, 2021 (Hakemli Dergi)
4.
Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Öğretim Elemanlarının Turizm Eğitimine Yönelik Değerlendirmeleri - Türkiye Örneği
ÇAKMAK M.
,
ULEMA Ş.
,
SARIIŞIK M.
JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM RESEARCH
, sa.18, ss.68-86, 2021 (Hakemli Dergi)
5.
A comparative evaluation between the impact of previous outbreaks and COVID-19 on the tourism industry
Özbay G.
,
Sarıışık M.
,
Ceylan V.
,
Çakmak M.
International Hospitality Review
, cilt.36, sa.1, ss.65-82, 2021 (Hakemli Dergi)
6.
Fast Food Restoranlarını Tercih Eden Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma
ÇAKMAK M.
,
ÇÖP S.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.1474-1486, 2021 (Hakemli Dergi)
7.
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNE İLİŞKİN YORUMLARIN İÇERİK ANALİZİ
ÇAKMAK M.
,
SARIIŞIK M.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.4, sa.3, ss.362-383, 2020 (Hakemli Dergi)
8.
AN INVESTIGATION ON THE BASIC CONTENTS OF THE MAIN DISHES OF THE TURKISH CUISINE
Çakmak M.
,
Sarıışık M.
ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS
, cilt.9, ss.1-13, 2019 (ESCI)
9.
SOSYAL MEDYA KULLANIMININ TÜKETİCİLERİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMESİ TERCİHLERİNE ETKİSİ
ZENGİN B.
,
ÇAKMAK M.
Diyalektolog - Ulusal Hakemlin Sosyal Arastirmalar Dergisi
, cilt.21, 2019 (Hakemli Dergi)
10.
KARADENİZ BÖLGESİNİN ANA YEMEKLERİNİN İÇERİK ANALİZİ
ÇAKMAK M.
,
SARIIŞIK M.
THE JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES INSTITUTE
, cilt.1, 2017 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
3
1.
Karadeniz Bölgesi Apiturizm Rotasi Olabilir Mi? Apiturizm Yoluyla Kırsal Kalkınma ve Doğal Mirasın Korunması
Keskin C.
,
Çakmak M.
,
Kızıldemir Ö.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.699-705, (Tam Metin Bildiri)
2.
MİCHELİN REHBERİ’NİN İSTANBUL VE İSTANBUL’DAKİ RESTORAN İŞLETMELERİNE OLASI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
İbiş S.
,
Çakmak M.
,
Çoşan D.
VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, ss.323-337, (Tam Metin Bildiri)
3.
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNE İLİŞKİN YORUMLARIN İÇERİK ANALİZİ
ÇAKMAK M.
,
SARIIŞIK M.
Conference on Managing Tourism Across Continents, 02 Eylül 2020, ss.751-765, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
8
1.
Sandviçler, Tostlar ve Burgerler
Kızıldemir Ö.
,
Çakmak M.
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Kızıldemir,Özgür, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.204-218, 2023
2.
Gastronomi Festivalleri
Çakmak M.
,
Sarıışık M.
GG1 GastroGüncel 1, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.337-355, 2023
3.
Popüler Yiyecek ve İçeceklerin Keşfine İlişkin Kronolojik Sıralaması
Çakmak M.
,
Egeli S.
Gastronomi Tarihi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-248, 2023
4.
Deniz Ürünleri
Çakmak M.
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri, Kızıldemir,Özgür, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.152-176, 2023
5.
Gastronomi ve İnternet
Çakmak M.
,
Kızıldemir Ö.
Gastronomi ve Medya, ŞENGÜL Serkan,KURNAZ Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-276, 2022
6.
Mutfakta Üretim Yönetimi ve Organizasyonu
Çakmak M.
,
Kızıldemir Ö.
Mutfak Yönetimi, Serkan Şengül,Alper Kurnaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.169-185, 2021
7.
Gıda ve Küreselleşme
Kızıldemir Ö.
,
Çakmak M.
Gıda Felsefesi, Murat DOĞAN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.119-139, 2021
8.
Gastronomi Turizminin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri
Çakmak M.
,
Kızıldemir Ö.
Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Şengül,Serkan; Kurnaz,Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.283-303, 2021
Ansiklopedide Bölümler
1
1.
Gastronomi Sözlüğü A'dan Z'ye
ÇAKMAK M.
Detay Yayıncılık, ss.1-784, 2020
Diğer Yayınlar
1
1.
Yeni Yüzyılda Gastronomi Yiyecek-İçecek Sektöründe Değişim ve Dönüşüm
Keskin C.
,
Egeli S.
,
Çakmak M.
,
Vergül A. M.
Teknik Rapor, ss.1-88, 2025
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
23
Yayın (WoS)
1
Atıf (WoS)
3
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (TrDizin)
3
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Diğer Toplam)
25
Açık Erişim
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları