Eğitim Bilgileri
2007 - 2012
2007 - 2012Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Organik Kimya (Dr), Türkiye
2005 - 2007
2005 - 2007Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Organik Kimya (Yl) (Tezli), Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Dicle Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
Farklı ortamlarda çok bileşenli tek-kap yöntemi ile mannich reaksiyonu
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Organik Kimya (Dr)
2007
2007Yüksek Lisans
1,3-disubstitue-2,3-dihidro-1H-naft-[1,3]oksazin bileşiklerinin sentezi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Organik Kimya (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Genel Kimya
Farmasötik Kimya
Biyokimya
Kimya Eğitimi
Gıda Kimyası
Gıda Biyokimyası
Biyoorganik Kimya
Organik Kimya
Aromatik Bileşikler Kimyası
Boya ve Boyarmaddeler Kimyası
Doğal Ürünler Kimyası
Heterosiklik Bileşikler Kimyası
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorProf. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, TÜRKÇE VE YABANCI DİL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorProf. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
2018 - 2023
2018 - 2023Doç. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
2014 - 2018
2014 - 2018Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU, BESLENME VE DİYETETİK
Yönetimsel Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorRektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2023 - 2028
2023 - 2028Rektör Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2018 - 2018
2018 - 2018Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2015 - 2016
2015 - 2016Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2015 - 2016
2015 - 2016Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2014 - 2016
2014 - 2016Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2014 - 2015
2014 - 2015Enstitü Müdür Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Verdiği Dersler
Makaleler
Tümü (54)
SCI-E, SSCI, AHCI (24)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (37)
ESCI (11)
Scopus (40)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. Digital Influences on Diet: Instagram Addiction, Picky Eating, and Their Impact on Heart-Healthy Eating Patterns
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Human Nutrition and Dietetics
, cilt.38, sa.5, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Evaluating AI-Generated Meal Plans for Simulated Diabetes Profiles: A Guideline-Based Comparison of Three Language Models
BAYRAM H. M., Arslan S., ÖZTÜRKCAN S. A.
Journal of Evaluation in Clinical Practice
, cilt.31, sa.7, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Molecular Diversity of Lupane Hybrids in Drug Design and Materials Science
Lipson V. V., Shirobokova M. G., Gümüş M. K., ÖZTÜRKCAN S. A., Chebanov V. A.
Molecules
, cilt.30, sa.20, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. Microbiota awareness of Turkish adults is associated with plant-based dietary patterns
Kenger E. B., Ozlu Karahan T., Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Nutrition and Food Science
, cilt.55, sa.5, ss.857-867, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20255. Eco-anxiety, organic food consumption, and ecological awareness as determinants of sustainable eating behaviors in adults
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
MEDITERRANEAN JOURNAL OF NUTRITION AND METABOLISM , 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20256. Risk factors and management of postoperative stroke in patients with advanced cancer: A comparative analysis with myocardial infarction
Huseynov A., Jafar V., Öztürkcan S. A.
Medicine Science
, cilt.14, sa.2, ss.555-559, 2025 (TRDizin)
2025
20257. In vitro glycemic index, antioxidant capacity, and sensorial properties of breads enriched with broccoli sprouts
BAYRAM H. M., Ozkan K., YILDIRIM G., Yilmaz M. Y., ÖZTÜRKCAN S. A., SAĞDIÇ O.
Nutrition and Food Science
, cilt.55, sa.4, ss.720-733, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20258. A cross-sectional analysis of dietary advanced glycation end products intake and its relationship with body composition, mental health, and sleep in adults
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Journal of Hunger and Environmental Nutrition
, cilt.20, sa.6, ss.1545-1561, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20259. From knowledge to action: How nutrition knowledge shapes sustainable eating and Mediterranean diet adherence
Öngün Yilmaz H., ARSLAN S., Tari Selçuk K., BAYRAM H. M., Ozturkcan A.
Frontiers in Nutrition
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202510. What can Google Trends and Wikipedia-Pageview analysis tell us about sustainability and sustainable diets?
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
Acta Pharmaceutica Sciencia
, cilt.63, sa.1, ss.72-87, 2025 (Scopus)
2025
202511. The role of polyphenol intake and ecological awareness in shaping sustainable nutrition
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
Frontiers in Nutrition
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202512. Applications of generative and predictive AI in nutrition and dietetics: a narrative review
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Informatics for Health and Social Care
, cilt.50, sa.3-4, ss.133-156, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202413. The relationship between dietary polyphenol intake and adherence to the Mediterranean diet, mental health, and sleep quality among Turkish adults: A cross-sectional study
BAYRAM H. M., Aydın A. G., Okur H., Karalı A. E., ÖZTÜRKCAN S. A.
Food and Health , cilt.10, sa.4, ss.262-272, 2024 (TRDizin)
2024
202414. Effect of drying methods on free and bound phenolic compounds, antioxidant capacities, and bioaccessibility of Cornelian cherry
Bayram H. M., Ozkan K., Öztürkcan S. A., Sağdıç O., Gunes E., Karadağ A.
European Food Research and Technology
, cilt.250, sa.9, ss.2461-2478, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202415. AI showdown: info accuracy on protein quality content in foods from ChatGPT 3.5, ChatGPT 4, bard AI and bing chat
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
British Food Journal
, cilt.126, sa.9, ss.3335-3346, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202416. ALTERNATİF PROTEİN KAYNAKLARI ÜZERİNE TÜKETİCİ KABULÜ, TUTUMU VE BİLGİ ÇALIŞMALARI: DERLEME MAKALESİ
CAN B., MAJOO F., ÖZTÜRKCAN A.
GIDA
, cilt.49, sa.4, ss.682-702, 2024 (TRDizin)
2024
202417. Determination of Nutrient Density in Dormitory Menus: Samples of State, Private, and Semi-Private Dormitories
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.15, sa.3, ss.297-304, 2024 (TRDizin)
2024
202418. Türkiye’de Popüler Diyet Terimlerine Gösterilen İlginin İncelenmesi: Bir İnfodemiyoloji Çalışması
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.120-130, 2024 (TRDizin)
2024
202419. Türkiye’deki Bebek ve Devam Formülleri ile Ek Gıdaların Etiket Bilgilerinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.8, sa.22, ss.125-143, 2024 (TRDizin)
2024
202420. Comparison of several anthropometric measurements and blood lipid‑related indexes in metabolic‑dysfunction associated fatty liver disease in adults: A cross‑sectional study
Bayram H. M., Ilıaz R., Öztürkcan S. A., Dündar B., Güneş F. E.
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences
, cilt.42, sa.1, ss.27-37, 2024 (ESCI, Scopus)
2023
202321. Monosodium Glutamate: Review on Preclinical and Clinical Reports
Bayram H. M., Akgoz H. F., Kizildemir O., Ozturkcan A.
Biointerface Research in Applied Chemistry
, cilt.13, sa.2, 2023 (Scopus)
2023
202322. Consumers’ opinions, use of food labels and knowledge of food additives
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Nutrition and Food Science
, cilt.53, sa.2, ss.474-485, 2023 (ESCI, Scopus)
2023
202323. The greenhouse gas emissions from food consumption in Turkey: a regional analysis with developmental parameters
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Sustainable Food Technology
, cilt.1, sa.1, ss.92-97, 2023 (Scopus)
2023
202324. Public interest in weight loss and diet-related topics in Europe: an infodemiology study of Google trends data from 2004–2022
Bayram H. M., Ozturkcan A.
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.74, sa.4, ss.568-579, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202225. Intake and risk assessment of nine priority food additives in Turkish adults
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.114, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202226. The multiple 'traffic light' labels: are they a promising alternative for packaged foods and beverages sold in Turkey
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF HEALTH PROMOTION AND EDUCATION
, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202227. Added sugars and non-nutritive sweeteners in the food supply: Are they a threat for consumers?
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.49, ss.442-448, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202228. Greenhouse gas emissions in the food system: Current and alternative dietary scenarios
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism
, cilt.15, sa.4, ss.463-477, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202229. Bioactive Components of Berry Fruits and Their Effects on Human Health Üzümsü Meyvelerin Biyoaktif Bileşenleri ile İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Akademik Gida
, cilt.20, sa.4, ss.442-453, 2022 (Scopus, TRDizin)
2021
202130. The presence of sodium content and sodium-containing food additives in packaged foods and beverages sold in Turkey
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.102, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202131. Polyphenols in the prevention and treatment of non-alcoholic fatty liver disease: An update of preclinical and clinical studies
Bayram H. M., Majoo F. M., Ozturkcan A.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.44, ss.1-14, 2021 (ESCI, Scopus)
2021
202132. ÇEVRESEL SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: GÜNCEL SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ
Can B., Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
GIDA
, cilt.46, sa.5, ss.1138-1157, 2021 (TRDizin)
2021
202133. Ergojenik Destekler: Özel Bir Grup "Veteran Sporcular"
Bayram H. M., Çelik G., Ozturkcan S. A.
Ulusal Spor Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.104-121, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202134. Nutrition Quality of the Turkey Packaged Foods and Beverages: A Comparison of Two Nutrient Profile Models
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Food Products Marketing
, cilt.27, sa.5, ss.255-265, 2021 (ESCI, Scopus)
2020
202035. GIDA KATKI MADDELERİNİN MİKROBİYOTA ÜZERİNE ETKİSİ
Bayram M., Ozturkcan S. A.
GIDA
, cilt.45, sa.5, ss.1030-1046, 2020 (TRDizin)
2020
202036. Bioactive components and biological properties of cornelian cherry (Cornus mas L.): A comprehensive review
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Journal of Functional Foods
, cilt.75, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202037. Sporcularda Ergojenik Destekler
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.3, ss.641-652, 2020 (TRDizin)
2020
202038. Antosiyanince Zengin Kiraz Grubu Meyvelerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkilerini İnceleyen Klinik Çalışmalara Bir Bakış
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.11, ss.230-254, 2020 (TRDizin)
2017
201739. İnsanlarda Zika Virüsü Enfeksiyonları ve Korunma
Çalman F., ÖZTÜRKCAN S. A., KARAHAN M.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.1, sa.3, ss.287-308, 2017 (TRDizin)
2017
201740. Yaygın Olarak Kullanılan Antimikrobiyal Gıda Katkı Maddeleri İle İlgili Genel Bir Değerlendirme
ÖZTÜRKCAN S. A., Acar S.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.1, sa.1, ss.1-17, 2017 (TRDizin)
2015
201541. Ultrasonic synthesis, characterization of β-aminoketones by bismuth(III) triflate and determination of antigenotoxic properties
Ozturkcan S. A., TURHAN K., TURGUT Z., KARADAYI M., GÜLLÜCE M.
Toxicology and Industrial Health
, cilt.31, sa.10, ss.911-919, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201442. Ultrasound-assisted rapid one-pot synthesis, characterization and electrical properties of a β-aminoketone with a ferrocenyl moiety
KESKİN B., Arda Öztürkcan S. A., Altındal A.
Polyhedron
, cilt.69, ss.135-140, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201443. Inhibition of the mutagenic effects of N-methyl-N'-nitro-N-nitrosoguanidine and 9-Aminoacridine by indenopyridines in the Salmonella typhimurium tester strain 1537 and E. coli
TURHAN K., Ozturkcan S. A., TURGUT Z., KARADAYI M., GÜLLÜCE M.
Drug and Chemical Toxicology
, cilt.37, sa.4, ss.365-369, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201444. Genotoxic and antigenotoxic assessment of four newly synthesized dihydropyridine derivatives
TURHAN K., Ozturkcan S. A., TURGUT Z., KARADAYI M., Aslan A., GÜLLÜCE M.
Toxicology and Industrial Health
, cilt.30, sa.3, ss.275-283, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201445. One-pot synthesis of indenonaphthopyrans catalyzed by copper(II) triflate: A comparative study of reflux and ultrasound methods
TURHAN K., Ozturkcan S. A., Uluer M., TURGUT Z.
Acta Chimica Slovenica
, cilt.61, sa.3, ss.623-628, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201346. Antitumor activity of polyelectrolytes-metal complexes
Karahan M., Arda Ozturkcan S. A., Mustafaeva Z.
Romanian Biotechnological Letters
, cilt.18, sa.4, ss.8447-8455, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201347. Decolorization and degradation of reactive dye in aqueous solution by ozonation in a semi-batch bubble column reactor
TURHAN K., Ozturkcan S. A.
Water, Air, and Soil Pollution
, cilt.224, sa.1, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201248. Protective properties of five newly synthesized cyclic compounds against sodium azide and N-methyl-N′-nitro-N-nitrosoguanidine genotoxicity
TURHAN K., Ozturkcan S. A., TURGUT Z., KARADAYI M., GÜLLÜCE M.
Toxicology and Industrial Health
, cilt.28, sa.7, ss.605-613, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201249. Antigenotoxic properties of two newly synthesized β-aminoketones against N-methyl-N'-nitro-N-nitrosoguanidine and 9-aminoacridine-induced mutagenesis
Ozturkcan S. A., TURHAN K., TURGUT Z., KARADAYI M., GÜLLÜCE M.
Journal of Biochemical and Molecular Toxicology
, cilt.26, sa.7, ss.258-263, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201250. Decolorization of textile basic dye in aqueous solution by ozone
TURHAN K., DURUKAN TEMUGE İ., Ozturkcan S. A., TURGUT Z.
Dyes and Pigments
, cilt.92, sa.3, ss.897-901, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201251. Triflates promoted one-pot synthesis of functionalized unsymmetrical new dihydro-1H-indeno[1,2-B]pyridines through Hantzsch reaction under ultrasonic irradiation
TURHAN K., Ozturkcan S. A., TURGUT Z.
Journal of the Chemical Society of Pakistan
, cilt.34, sa.1, ss.94-101, 2012 (Scopus)
2012
201252. Ultrasound-assisted rapid synthesis of β-aminoketones with direct-type catalytic Mannich reaction using bismuth(III) triflate in aqueous media at room temperature
Ozturkcan S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
Chemical Papers
, cilt.66, sa.1, ss.61-66, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201153. Synthesis and characterizations of new 1,3-oxazine derivatives
Ozturkcan S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
Journal of the Chemical Society of Pakistan
, cilt.33, sa.6, ss.939-944, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200954. SYNTHESIS OF 1 3 DISUBSTITUED 2 3 DIHYDRO 1H NAFT 1 3 OXAZİNE COMPOUNDS
ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES , cilt.27, ss.171-176, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Akademisyenlerin Akdeniz Diyetine Uyumları ile Ekolojik Ayak İzi Farkındalıklarının İncelenmesi: Vakıf Üniversitesi Örneği
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2024
20242. Beslenme dersi alan ve almayan üniversite öğrencilerinde sürdürülebilir ve sağlıklı beslenme davranışları ile besin seçimi arasındaki ilişki: Kesitsel bir çalışma
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi & 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2024, ss.82-87, (Özet Bildiri)
2024
20243. Bazı Popüler Diyetlerin Protein Kalitesi, Antioksidan ve İnflamatuar Değerlerinin İncelenmesi
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Eylül 2024, (Özet Bildiri)
2024
20244. In Vitro Glycemic Index, Antioxidant Capacity, and Sensorial Properties of Breads Enriched with Broccoli Sprouts
BAYRAM H. M., ÖZKAN K., YILDIRIM G., Yılmaz M. Y., ÖZTÜRKCAN S. A., SAĞDIÇ O.
INTERNATIONAL FOOD INNOVATION AND SUSTAINABILITY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.199-198, (Özet Bildiri)
2024
20245. Youtube'da Vejetaryen Beslenme ile İlgili Bilgilerin Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi
YILDIRIM G., BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
Nuh Naci Yazgan Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi, Kayseri, Türkiye, 03 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2023
20236. COVID-19 SALGINI HALKIN BESİNLERE OLAN İLGİSİNİ NASIL ETKİLEDİ?: GOOGLE TRENDS ANALİZİ
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 11 Kasım 2023, ss.5-6, (Özet Bildiri)
2023
20237. Tüketicilerin Besinlerin Çevresel Etkileri Hakkındaki Bilgilerinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, cilt.1, ss.45, (Özet Bildiri)
2023
20238. Marketlerde Satılan Et ve Süt/Süt Benzeri Ürünler ile Bitkisel Alternatiflerinin Besin Etiketlerinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
12th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, Ankara, Türkiye, 1 - 02 Eylül 2023, cilt.1, ss.122, (Özet Bildiri)
2022
20229. DETERMINATION OF GREENHOUSE GAS EMISSIONS OF REGIONAL DIETARY PATTERNS ACCORDING TO TURKEY NUTRITION AND HEALTH SURVEY
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
UNION OF THRACE UNIVERSITIES V. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES CONGRESS, Balıkesir, Türkiye, 01 Aralık 2022, ss.214, (Özet Bildiri)
2022
202210. Metabolik (Disfonksiyon) İle İlişkili Yağlı Karaciğer Hastalığına Sahip Bireylerde Liyofilize Kızılcık (Cornus Mas L.) Meyvesinin Antropometrik Ölçümler ve Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Ilıaz R., Ozturkcan S. A., Güneş F. E.
9. Uluslararası Tıp ve Sağlık Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 18 - 19 Mart 2022, ss.115-116, (Özet Bildiri)
2018
201811. ANTI-GENOTOXIC POTENTIAL AND ULTRASOUND-ASSISTED SYNTHESIS OF VARIOUS β-AMINO KETONES
ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
Chemistry of Nitrogen Containing Heterocycles (CNCH-2018), Kharkiv, Ukrayna, 12 - 16 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2012
201212. Dünyayı Koruyan Sizide Korur
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
II. Ar-Ge Proje Pazarı-Enerji ve Çevre Teknolojileri, İstanbul, Türkiye, 29 - 30 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2015
201513. FLUORESCENCE TEST BY RIBOFLAVIN FOR CLEANING PROCESS OF DRUG MATERIALS
ÖZTÜRKCAN S. A., KARAHAN M., MUSTAFAEVA Z.
17th JCF-Frühjahrssymposium 2015, Münster, Almanya, 25 - 28 Mart 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201514. PREPARATION OF POLYELECTROLYTE COPPER COMPLEXES AND DETERMINATION OF ANTITUMOR ACTIVITIES
ÖZTÜRKCAN S. A., KARAHAN M., MUSTAFAEVA Z.
17th JCF-Frühjahrssymposium 2015, Münster, Almanya, 25 - 28 Mart 2015, cilt.2015, ss.112, (Tam Metin Bildiri)
2013
201315. One pot synthesis of aromatic 2H indazolo 2 1 b phthalazine triones catalyzed by triflates under solvent free conditions
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
European Sympossium of Organic Chemistry, Marsilya, Fransa, 17 - 21 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201216. Ultrasound assisted Synthesis of Naphthapyranes Catalyzed by Copper Triflate
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
Advances in Organic and Inorganic Chemistry, Berlin, Almanya, 13 Eylül 2012 - 15 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201217. Ozonization of Dye in Textile Wastewater
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
Paintistanbul 2012, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201218. Decolourization of Textile Dye with Ozonization in Aqueous Solution
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
Paintistanbul 2012, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201219. Tekstil Endüstrisinde Kullanılan Boyar Atık Sularının Ozon ile Giderilmesinin Spektroskopik Yöntemle Belirlenmesi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
3.Fiziksel Kimya Günleri, Balıkesir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201220. Ultrasound Assisted Greener Synthesis of Naphthapyranes Derivatives
TURGUT Z., ÖZTÜRKCAN S. A., TURHAN K., MEHMET U., TAMRAT YEMENU Z.
International Conference on Organic Synthesis (BOS 2012), Tallinn, Estonya, 1 - 04 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201121. Henry Reaction by Ultrasound Assisted
ÖZTÜRKCAN S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
International Conference on Materials and Technologies for Green Chemistry Jointly with Workshop of Cost Action CM0903 (UBIOCHEM-II), Tallinn, Estonya, 5 - 09 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201122. Ultrasound Assisted Rapid synthesis of Amino Ketones with Direct Type Catalytic Mannich Reaction Using Bismuth Triflate in Aqueous Media at Room Temperature
ÖZTÜRKCAN S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
International Conference on Materials and Technologies for Green Chemistry Jointly with Workshop of Cost Action CM0903 (UBIOCHEM-II), Tallinn, Estonya, 5 - 09 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201123. Triton X 100 Sulu Misel Ortamda Bizmut Triflat Katalizörü Kullanarak Mannich Reaksiyonu ile Aminoketon Sentezi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
25.Ulusal Kimya Kongresi, Erzurum, Türkiye, 27 Haziran - 02 Temmuz 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201124. Tek Kap Yöntemi ile Naftopiran Türevlerinin Sentezi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
25.Ulusal Kimya Kongresi, Erzurum, Türkiye, 27 Haziran - 02 Temmuz 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
201025. Triflate Catalyzed One Pot Synthesis of Xanthenes and Spectroscopic Properties
ÖZTÜRKCAN S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
7th Aegean Analytical Chemistry Days (AACD), Lesvos, Yunanistan, 29 Eylül - 03 Ekim 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201026. Structure Analysis of New Products by Mannich Reactions with Analytıcal Methods
ÖZTÜRKCAN S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
7th Aegean Analytical Chemistry Days (AACD), Lesvos, Yunanistan, 29 Eylül - 03 Ekim 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201027. Synthesis and Characterizatons of New 1 3 Oxazine Derivatives
ÖZTÜRKCAN S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
7th Aegean Analytical Chemistry Days (AACD), Lesvos, Yunanistan, 29 Eylül - 03 Ekim 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201028. Structure Characterizatıons of New Dihydropyridine Derivatives
ÖZTÜRKCAN S. A., TURHAN K., TURGUT Z.
7th Aegean Analytical Chemistry Days (AACD), Lesvos, Yunanistan, 29 Eylül - 03 Ekim 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201029. Synthesis of New Aminoketones
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
IMMPC – ISPC Joint Meeting, Ankara, Türkiye, 30 Eylül - 02 Ekim 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201030. Mutagenic and Antimutagenic Activity of Nitrogen and Oxygen Containing in Various New Substituted Cyclic Compounds
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
IMMPC – ISPC Joint Meeting, Ankara, Türkiye, 30 Eylül - 02 Ekim 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201031. Removal of Color from Textile Wastewater Containing Azo Dye by Ozone
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
Paintistanbul2010, İstanbul, Türkiye, 23 - 29 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201032. Characterization of Newly Synthesized Drug Dye Material Oxazine Derivatives 1 3 Di 2 naphthyl 2 3 dihydro 1H naphto 1 2 e 1 3 oxazine investigation of the effects of solvent and concentration with UV Visible Spectrophotometer
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
Paintistanbul 2010, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201033. Ksanten Bileşiklerinin Triflat Katalizli Tek Kap Sentezi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
24.Ulusal Kimya Kongresi, Zonguldak, Türkiye, 29 Haziran - 02 Temmuz 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201034. Henry Nitroaldol Reaksiyonlarının Farklı Ortamlarda Gerçekleştirilmesi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
24.Ulusal Kimya Kongresi, Zonguldak, Türkiye, 29 Haziran - 02 Temmuz 2010, (Tam Metin Bildiri)
2009
200935. Triflat Katalizörlüğünde Ultrasonik Sistemde 1 4 Dihidropridinlerin Sentezi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
23.Ulusal Kimya Kongresi, Sivas, Türkiye, 16 - 20 Haziran 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200936. Triflat Katalizli Üç Bileşenli Direkt Tip Mannich Reaksiyonu ile Amino Ketonların Ultrasonik Sistemde Sentezi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
23.Ulusal Kimya Kongresi, Sivas, Türkiye, 16 - 20 Haziran 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200937. Hantzsch 1 4 Dihidropridin Bileşiklerinin Aromatikleştirilmesi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
23.Ulusal Kimya Kongresi, Sivas, Türkiye, 16 - 20 Haziran 2009, (Tam Metin Bildiri)
2008
200838. Sulu Ortamda Üç Bileşenli Direkt Tip Mannich Reaksiyonu
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
22.Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 6 - 10 Ekim 2008, (Tam Metin Bildiri)
2008
200839. Polihidroksikinolin Türevlerinin Triflat Katalizörlü Hantzsch Reaksiyonu ile Çok Bileşenli Tek Kap Sistemi Kullanılarak Sentezi
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
22.Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 6 - 10 Ekim 2008, (Tam Metin Bildiri)
2007
200740. 1 3 Naftoksazin Bileşiklerinin Türev ve Sentezleri
TURHAN K., ÖZTÜRKCAN S. A., TURGUT Z.
21.Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, (Tam Metin Bildiri)
2007
200741. İminoDiels Alder Reactions with Rare Earth Metal Triflates
TURGUT Z., TURHAN K., PELİT E., ÖZTÜRKCAN S. A., YILMAZ Ş.
International Conference on Organic Chemistry (ICOC), Erzurum, Türkiye, 5 - 09 Haziran 2007, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Conjugation of Polymers with Biomolecules and Polymeric Vaccine Development Technologies
ÖZTÜRKCAN S. A.
Synthetic Peptide Vaccine Models, Karahan, Mesut, Editör, CRC Press, ss.49-62, 2021
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023
Türkiye’de yetiştirilen kızılcık meyvesinin (Cornus mas L.) kimyasal bileşimi, antioksidan kapasitesi ve mineral içeriğinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Bayram H. M., Öztürkcan S. A. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam Ediyor
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 535
h-indeksi (SCOPUS): 11
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam Ediyor