Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Doktora
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
2013 - 2016
2013 - 2016Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
2008 - 2013
2008 - 2013Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Tıbbi Beslenme Tedavisi ile Birlikte Kızılcık (Cornus mas L.) Meyvesinin Alkole Bağlı Olmayan Karaciğer Yağlanması Olan Bireylerde Beslenme Durumuna Etkisinin Belirlenmesi
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2016
2016Yüksek Lisans
Yutma Bozukluğu Olan Yaşlı Bireylerde Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Yabancı Diller
C2 Ustalık
C2 Ustalıkİngilizce
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDoç. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)
2022 - 2025
2022 - 2025Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)
2016 - 2022
2016 - 2022Araştırma Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorYabancı Dil Yeterliliği Değerlendirme Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, BESLENME VE DİYETETİK
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)
2025 - 2025
2025 - 2025ÇAP ve Yatay Geçiş Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi
2025 - 2025
2025 - 2025Birim Kalite Komisyonu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik (İngilizce)
2025 - 2025
2025 - 2025Dekan Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi
2023 - 2025
2023 - 2025Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
2023 - 2025
2023 - 2025Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
TEZE GİRİŞ VE SEMİNER
HALK SAĞLIĞI
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ
Egzersiz ve Beslenme
GENEL BESLENME
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ
SPORDA SAĞLIKLI BESLENME VE KİLO KONTROLÜ
Egzersiz ve Beslenme
Lisans
BİTİRME TEZİ
YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ VE UYGULAMALARI II
GRADUATION THESIS
Seminar
Seminer
Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi ve Uygulamaları I
Seminer
YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ VE UYGULAMALARI I
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I
Sporcu Beslenmesi
Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı
Toplu Beslenme Sistemleri II
Beslenme Epidemiyolojisi
Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme I
Toplu Beslenme Sistemleri I
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması
Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme II
Tezsiz Lisansüstü Danışmanlıkları
2024
2024Yüksek Lisans-Tezsiz
SPORCULARDA KIRMIZI PANCARIN PERFORMANS ÜZERİNE ETKİSİ
Bayram H. M. (Danışman)
Y.DAYA(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans-Tezsiz
SOSYAL MEDYA KULLANIMININ BİREYLERİN YEME DAVRANIŞI ÜZERİNE ETKİSİ
Bayram H. M. (Danışman)
A.DOĞDU(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans-Tezsiz
EPİLEPSİ HASTALARINDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
Bayram H. M. (Danışman)
N.Asya(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans-Tezsiz
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENMENİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
Bayram H. M. (Danışman)
Z.SOVUKSU(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans-Tezsiz
YAŞLILARDA YUTMA VE ÇİĞNEME FONKSİYONUNUN BESLENME İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ
Bayram H. M. (Danışman)
H.ÇATKIN(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans-Tezsiz
KSANTOFİLLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
Bayram H. M. (Danışman)
M.PASLANMAZ(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Can artificial intelligence (AI) chatbot tools be used effectively for nutritional management in obesity?
Bayram H. M., Çelik Z. M., Barcın Güzeldere H. K.
Nutrition and Health
, cilt.31, sa.4, ss.1825-1834, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20252. Digital Influences on Diet: Instagram Addiction, Picky Eating, and Their Impact on Heart-Healthy Eating Patterns
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Human Nutrition and Dietetics
, cilt.38, sa.5, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Effects of Botulinum Toxin on Chewing Function, Orofacial Pain, and Nutritional Status: A Follow-Up Study
Ornag B., Bayram H. M., Sabuncular G., Aktaç Ş., Bayram F.
MEDICINA BALEAR
, cilt.40, sa.4, ss.51-61, 2025 (ESCI)
2025
20254. Evaluating AI-Generated Meal Plans for Simulated Diabetes Profiles: A Guideline-Based Comparison of Three Language Models
BAYRAM H. M., Arslan S., ÖZTÜRKCAN S. A.
Journal of Evaluation in Clinical Practice
, cilt.31, sa.7, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20255. Microbiota awareness of Turkish adults is associated with plant-based dietary patterns
Kenger E. B., Ozlu Karahan T., Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Nutrition and Food Science
, cilt.55, sa.5, ss.857-867, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20256. Artificial Intelligence, Social Media, and Academic Outcomes Among Nutrition and Dietetics Students in Türkiye
Madalı Kafes B., Arslan S., Bayram H. M.
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.867-877, 2025 (TRDizin)
2025
20257. Nutritional analysis of AI-generated diet plans based on popular online diet trends
BAYRAM H. M., Arslan S.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.145, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20258. Unlocking the secrets: How well do nutrition and dietetics students understand diabulimia and health literacy?
Çelik Z. M., Bayram H. M.
NUTRITION AND HEALTH
, cilt.31, sa.3, ss.1281-1287, 2025 (Scopus)
2025
20259. Eco-anxiety, organic food consumption, and ecological awareness as determinants of sustainable eating behaviors in adults
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
MEDITERRANEAN JOURNAL OF NUTRITION AND METABOLISM , 2025 (ESCI, Scopus)
2025
202510. In vitro glycemic index, antioxidant capacity, and sensorial properties of breads enriched with broccoli sprouts
BAYRAM H. M., Ozkan K., YILDIRIM G., Yilmaz M. Y., ÖZTÜRKCAN S. A., SAĞDIÇ O.
Nutrition and Food Science
, cilt.55, sa.4, ss.720-733, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
202511. Associations Between Chronotype, Mindful Eating, and Depression, Anxiety and Stress in Adults: A Cross-Sectional Study in Türkiye
Bayram H. M., Çelik Z. M.
Sağlık bilimlerinde değer (Online)
, cilt.15, sa.2, ss.222-229, 2025 (TRDizin)
2025
202512. Behaviors towards sustainable nutrition in the grip of social media addiction and hedonic hunger: A cross-sectional study
Gürbüz M., Memiç İnan C., Kenger E. B., Bayram H. M.
Medicine Science
, cilt.14, sa.1, ss.111-118, 2025 (TRDizin)
2025
202513. Post-Traumatic Stress Disorder, Sleep Problems and Nutritional Status after the 7.8 and 7.5 Magnitude Earthquakes in Kahramanmaraş, Türkiye: A Cross-Sectional Study
Bayram H. M., İpek R., Sancak B. N., Eroğlu M. S.
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.10, sa.1, ss.29-37, 2025 (TRDizin)
2025
202514. From knowledge to action: How nutrition knowledge shapes sustainable eating and Mediterranean diet adherence
Öngün Yilmaz H., ARSLAN S., Tari Selçuk K., BAYRAM H. M., Ozturkcan A.
Frontiers in Nutrition
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202515. The Bidirectional Association between Internet Use, Sleep Quality and Eating Behavior: A Cross-Sectional Study in Northwestern Thrace Region in Türkiye
Gürbüz M., Bayram H. M.
Journal of the American Nutrition Association
, cilt.44, sa.1, ss.50-58, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202516. Dietary Inflammatory Index: is it really associated with postmenopausal symptoms?
BAYRAM H. M., Gürbüz M.
Climacteric
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202517. Applications of generative and predictive AI in nutrition and dietetics: a narrative review
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Informatics for Health and Social Care
, cilt.50, sa.3-4, ss.133-156, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202518. A cross-sectional analysis of dietary advanced glycation end products intake and its relationship with body composition, mental health, and sleep in adults
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Journal of Hunger and Environmental Nutrition
, cilt.20, sa.6, ss.1545-1561, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
202519. The role of polyphenol intake and ecological awareness in shaping sustainable nutrition
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
Frontiers in Nutrition
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202520. From plate to planet: nutritional and environmental sustainability of Turkish cuisine across the regions of Türkiye
Çelik Z. M., Barcın-Güzeldere H. K., Ede-Çintesun E., Bayram H. M.
International Journal of Environmental Health Research
, cilt.35, sa.7, ss.1972-1987, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202521. The associations of mindful and intuitive eating with BMI, depression, anxiety and stress across generations: a cross-sectional study
Bayram H. M., Gürbüz M.
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.76, sa.3, ss.326-336, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202522. What can Google Trends and Wikipedia-Pageview analysis tell us about sustainability and sustainable diets?
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
Acta Pharmaceutica Sciencia
, cilt.63, sa.1, ss.72-87, 2025 (Scopus)
2024
202423. The relationship between dietary polyphenol intake and adherence to the Mediterranean diet, mental health, and sleep quality among Turkish adults: A cross-sectional study
BAYRAM H. M., Aydın A. G., Okur H., Karalı A. E., ÖZTÜRKCAN S. A.
Food and Health , cilt.10, sa.4, ss.262-272, 2024 (TRDizin)
2024
202424. Effect of drying methods on free and bound phenolic compounds, antioxidant capacities, and bioaccessibility of Cornelian cherry
Bayram H. M., Ozkan K., Öztürkcan S. A., Sağdıç O., Gunes E., Karadağ A.
European Food Research and Technology
, cilt.250, sa.9, ss.2461-2478, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202425. AI showdown: info accuracy on protein quality content in foods from ChatGPT 3.5, ChatGPT 4, bard AI and bing chat
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
British Food Journal
, cilt.126, sa.9, ss.3335-3346, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202426. The Interaction of Intuitive Dietary Preferences in Middle-Aged Individuals with Cognitive Emotion Regulation Strategies: A Data-Driven Investigation
USLU B., BAYRAM H. M.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.8, sa.23, ss.607-707, 2024 (TRDizin)
2024
202427. Exploring the interplay between social media addiction, mindful eating, intuitive eating, orthorexia nervosa, and mental health in young adults
BAYRAM H. M., Barcin-Guzeldere H. K., Ede-Cintesun E., ÇELİK Z. M.
North African Journal of Food and Nutrition Research
, cilt.8, sa.18, ss.70-79, 2024 (Scopus)
2024
202428. Determination of Nutrient Density in Dormitory Menus: Samples of State, Private, and Semi-Private Dormitories
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.15, sa.3, ss.297-304, 2024 (TRDizin)
2024
202429. Association between breakfast consumption, breakfast quality, mental health and quality of life in Turkish adolescents: A high school-based cross-sectional study
Gürbüz M., Bayram H. M., Kabayel N., Türker Z., Şahin Ş., İçer S.
Nutrition Bulletin
, cilt.49, sa.2, ss.157-167, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202430. Türkiye’de Popüler Diyet Terimlerine Gösterilen İlginin İncelenmesi: Bir İnfodemiyoloji Çalışması
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.120-130, 2024 (TRDizin)
2024
202431. Türkiye’deki Bebek ve Devam Formülleri ile Ek Gıdaların Etiket Bilgilerinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.8, sa.22, ss.125-143, 2024 (TRDizin)
2024
202432. Comparison of several anthropometric measurements and blood lipid‑related indexes in metabolic‑dysfunction associated fatty liver disease in adults: A cross‑sectional study
Bayram H. M., Ilıaz R., Öztürkcan S. A., Dündar B., Güneş F. E.
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences
, cilt.42, sa.1, ss.27-37, 2024 (ESCI, Scopus)
2024
202433. Effects of Cornus mas L. on anthropometric and biochemical parameters among metabolic associated fatty liver disease patients: Randomized clinical trial
Bayram H. M., Iliaz R., Gunes F. E.
Journal of Ethnopharmacology
, cilt.318, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202434. The role of mindful eating, and intuitive eating on the relationship with orthorexia nervosa in University Students: a cross-sectional study O papel da alimentação consciente e da alimentação intuitiva na relação com a ortorexia nervosa em estudantes universitários: um estudo transversal
BAYRAM H. M.
Revista de Nutricao
, cilt.37, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202435. Dietary habits, physical activity, sleep duration, and their association with overweight and obesity among children aged 6-10
Pulat Demir H., Bayram H. M.
Acta Pharmaceutica Sciencia
, cilt.62, sa.1, ss.193-209, 2024 (Scopus)
2023
202336. Association between neutrophil to lymphocyte ratio, handgrip strength and nutritional status in geriatric patients
Epçaçan E., GÖNÜLLÜ İ., BAYRAM H. M., GÜRBÜZ M.
NUTRITION AND FOOD SCIENCE
, cilt.53, sa.7, ss.1192-1206, 2023 (ESCI, Scopus)
2023
202337. Banka Çalışanlarının Yaşam Doyumları, Depresyon Durumları, Beslenme Alışkanlıkları ile Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi: İstanbul İli Örneği
Pulat Demir H., Bayram H. M.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.20, ss.493-509, 2023 (TRDizin)
2023
202338. Monosodium Glutamate: Review on Preclinical and Clinical Reports
Bayram H. M., Akgoz H. F., Kizildemir O., Ozturkcan A.
Biointerface Research in Applied Chemistry
, cilt.13, sa.2, 2023 (Scopus)
2023
202339. Consumers’ opinions, use of food labels and knowledge of food additives
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Nutrition and Food Science
, cilt.53, sa.2, ss.474-485, 2023 (ESCI, Scopus)
2023
202340. The greenhouse gas emissions from food consumption in Turkey: a regional analysis with developmental parameters
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Sustainable Food Technology
, cilt.1, sa.1, ss.92-97, 2023 (Scopus)
2023
202341. The Association between BMI and Body Weight Perception among Children in Turkey: A Cross-Sectional Study
Pulat Demir H., Bayram H. M.
Iranian Journal of Public Health
, cilt.52, sa.11, ss.2372-2379, 2023 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
2023
202342. Public interest in weight loss and diet-related topics in Europe: an infodemiology study of Google trends data from 2004–2022
Bayram H. M., Ozturkcan A.
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.74, sa.4, ss.568-579, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202243. Intake and risk assessment of nine priority food additives in Turkish adults
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.114, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202244. Reply - Letter to the editor
Pulat Demir H., Batar N., Bayram H. M.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.50, ss.341, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202245. The multiple 'traffic light' labels: are they a promising alternative for packaged foods and beverages sold in Turkey
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF HEALTH PROMOTION AND EDUCATION
, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202246. Added sugars and non-nutritive sweeteners in the food supply: Are they a threat for consumers?
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.49, ss.442-448, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202247. Orthorexia nervosa: The relationship with obsessive-compulsive symptoms and eating attitudes among individuals with and without healthcare professionals
Demir H. P., Bayram H. M.
Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism
, cilt.15, sa.1, ss.23-33, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202248. Bioactive Components of Berry Fruits and Their Effects on Human Health Üzümsü Meyvelerin Biyoaktif Bileşenleri ile İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Akademik Gida
, cilt.20, sa.4, ss.442-453, 2022 (Scopus, TRDizin)
2022
202249. Greenhouse gas emissions in the food system: Current and alternative dietary scenarios
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism
, cilt.15, sa.4, ss.463-477, 2022 (ESCI, Scopus)
2021
202150. The relationship between polyphenols and miRNAs: a novel therapeutic strategy for metabolic associated fatty liver disease
Bayram H. M., Eren F., Güneş F. E.
Hepatology Forum
, cilt.1, sa.3, ss.128-136, 2021 (ESCI)
2021
202151. The presence of sodium content and sodium-containing food additives in packaged foods and beverages sold in Turkey
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.102, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202152. ÇEVRESEL SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: GÜNCEL SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ
Can B., Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
GIDA
, cilt.46, sa.5, ss.1138-1157, 2021 (TRDizin)
2021
202153. Polyphenols in the prevention and treatment of non-alcoholic fatty liver disease: An update of preclinical and clinical studies
Bayram H. M., Majoo F. M., Ozturkcan A.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.44, ss.1-14, 2021 (ESCI, Scopus)
2021
202154. Assessment of nutritional status, body composition and blood biochemical parameters of patients following sleeve gastrectomy: 6 months follow up
Batar N., Pulat Demir H., Bayram H. M.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.43, ss.184-190, 2021 (ESCI, Scopus)
2021
202155. Ergojenik Destekler: Özel Bir Grup "Veteran Sporcular"
Bayram H. M., Çelik G., Ozturkcan S. A.
Ulusal Spor Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.104-121, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202156. The relationship between dysphagia, oral health, masticatory performance and activities of daily living in elderly individuals as assessed by the Eating Assessment Tool
Bayram H. M., Ilgaz F., Serel-Arslan S., Demir N., Rakıcıoğlu N.
Progress in Nutrition
, cilt.23, sa.1, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202157. Beslenme Durumunun ve Beslenme ile İlişkili Bazı Hastalıkların Saptanmasında Boyun Çevresi Ölçümü
Bayram H. M., Çelik Z. M., Güneş F. E.
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.100-110, 2021 (TRDizin)
2021
202158. Nutritional status in dysphagic and nondysphagic elderly persons in turkey: A comparison study
Bayram H. M., Ilgaz F., Serel-Arslan S., Demir N., Rakıcıoğlu N.
Progress in Nutrition
, cilt.23, sa.1, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202159. Futbol İl Hakemlerinin Beslenme Alışkanlıkları, BesinTüketimleri ve Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi
Pulat Demir H., Bayram H. M.
Türkiye Klinikleri Spor Bilimleri Dergisi
, cilt.13, sa.1, ss.23-32, 2021 (TRDizin)
2021
202160. Nutrition Quality of the Turkey Packaged Foods and Beverages: A Comparison of Two Nutrient Profile Models
Bayram H. M., Ozturkcan A.
Journal of Food Products Marketing
, cilt.27, sa.5, ss.255-265, 2021 (ESCI, Scopus)
2020
202061. Sporcularda Ergojenik Destekler
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.3, ss.641-652, 2020 (TRDizin)
2020
202062. GIDA KATKI MADDELERİNİN MİKROBİYOTA ÜZERİNE ETKİSİ
Bayram M., Ozturkcan S. A.
GIDA
, cilt.45, sa.5, ss.1030-1046, 2020 (TRDizin)
2020
202063. Bioactive components and biological properties of cornelian cherry (Cornus mas L.): A comprehensive review
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Journal of Functional Foods
, cilt.75, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202064. Antosiyanince Zengin Kiraz Grubu Meyvelerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkilerini İnceleyen Klinik Çalışmalara Bir Bakış
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.11, ss.230-254, 2020 (TRDizin)
2020
202065. Term ve Preterm Doğan Bebekler ile Annelerinin Antropometrik Ölçümlerinin Karşılaştırılması
Pulat Demir H., Bayram H. M., Akgöz H. F.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.10, ss.19-33, 2020 (TRDizin)
2020
202066. Sarkopeni ve Beslenme Yaklaşımı
Bayram H. M., Güneş F. E.
Geriatrik Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.25-34, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201967. Huzurevinde ve Kendi Evinde Yaşayan Yaşlıların Beslenme Durumlarının ve Yaşam Doyumlarının İncelenmesi
Pulat Demir H., Bayram H. M., Yavuzel G.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, sa.7, ss.641-655, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201868. Effects of Nutritional Status and Habits During Pregnancy on Term and Preterm Births
Pulat Demir H., İdiz C., Bayram H. M., Yıldırım S.
EURASIAN JOURNAL OF MEDICINE AND ONCOLOGY
, cilt.2, sa.2, ss.84-90, 2018 (ESCI)
2017
201769. Vardiyalı Çalışan Sağlık Personelinin Uyku Süresi ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
Pulat Demir H., Elkin N., Barut A. Y., Bayram H. M., Sevda A.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.89-107, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. BESİN ETİKETİ OKURYAZARLIĞI VE DİYET ÖZ YETERLİLİĞİNİN ORTOREKTİK EĞİLİMLER VE DİYET KALİTESİ İLE İLİŞKİSİ
Aydın D., Yıldırım G., Bayram H. M., Öztürkcan S. A.
8.Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi, Burdur, Türkiye, 16 - 19 Nisan 2025, ss.468, (Özet Bildiri)
2024
20242. Kuşaklar Arası Yeme Farkındalığı ve Sezgisel Beslenme ile Beden Kütle İndeksi, Depresyon, Anksiyete ve Stres Arasındaki İlişki: Kesitsel Bir Çalışma
BAYRAM H. M., GÜRBÜZ M.
6. Uluslararası İzmir Tıp, Hemşirelik, Ebelik ve Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2024
20243. Akademisyenlerin Akdeniz Diyetine Uyumları ile Ekolojik Ayak İzi Farkındalıklarının İncelenmesi: Vakıf Üniversitesi Örneği
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2024
20244. Beslenme dersi alan ve almayan üniversite öğrencilerinde sürdürülebilir ve sağlıklı beslenme davranışları ile besin seçimi arasındaki ilişki: Kesitsel bir çalışma
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi & 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2024, ss.82-87, (Özet Bildiri)
2024
20245. Bazı Popüler Diyetlerin Protein Kalitesi, Antioksidan ve İnflamatuar Değerlerinin İncelenmesi
BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Eylül 2024, (Özet Bildiri)
2024
20246. In Vitro Glycemic Index, Antioxidant Capacity, and Sensorial Properties of Breads Enriched with Broccoli Sprouts
BAYRAM H. M., ÖZKAN K., YILDIRIM G., Yılmaz M. Y., ÖZTÜRKCAN S. A., SAĞDIÇ O.
INTERNATIONAL FOOD INNOVATION AND SUSTAINABILITY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.199-198, (Özet Bildiri)
2024
20247. Youtube'da Vejetaryen Beslenme ile İlgili Bilgilerin Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi
YILDIRIM G., BAYRAM H. M., ÖZTÜRKCAN S. A.
Nuh Naci Yazgan Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi, Kayseri, Türkiye, 03 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2024
20248. DEPREM SONRASI ALGILANAN STRESİN, ENDİŞENİN VE ANKSİYETENİN BESLENME ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ: DEPREM BÖLGESİ ÖRNEĞİ
BAYRAM H. M., İpek R., Sancak B., Eroğlu M. S.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.524, (Özet Bildiri)
2024
20249. DİJİTAL DÜRTÜ MODELLERİNİN ONLİNE YEMEK SEÇİMİ ÜZERİNE ETKİSİ
BAYRAM H. M., Karagüney Z.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.525, (Özet Bildiri)
2023
202310. COVID-19 SALGINI HALKIN BESİNLERE OLAN İLGİSİNİ NASIL ETKİLEDİ?: GOOGLE TRENDS ANALİZİ
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 11 Kasım 2023, ss.5-6, (Özet Bildiri)
2023
202311. Tüketicilerin Besinlerin Çevresel Etkileri Hakkındaki Bilgilerinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, cilt.1, ss.45, (Özet Bildiri)
2023
202312. Marketlerde Satılan Et ve Süt/Süt Benzeri Ürünler ile Bitkisel Alternatiflerinin Besin Etiketlerinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
12th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, Ankara, Türkiye, 1 - 02 Eylül 2023, cilt.1, ss.122, (Özet Bildiri)
2023
202313. Determination of Nutrition Knowledge Levels and Nutritional Habits of Büyükçekmece Volleyball Academy Sports Club Athletes
BAYRAM H. M., PULAT DEMİR H.
International Congress of Multidisciplinary Medical and Health Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 27 Mayıs 2023, ss.78, (Özet Bildiri)
2023
202314. Determination of Nutrition Literacy in Lactating Women
BAYRAM H. M., PULAT DEMİR H.
International Congress of Multidisciplinary Medical and Health Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 27 Mayıs 2023, ss.79, (Özet Bildiri)
2022
202215. DETERMINATION OF GREENHOUSE GAS EMISSIONS OF REGIONAL DIETARY PATTERNS ACCORDING TO TURKEY NUTRITION AND HEALTH SURVEY
Bayram H. M., Ozturkcan S. A.
UNION OF THRACE UNIVERSITIES V. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES CONGRESS, Balıkesir, Türkiye, 01 Aralık 2022, ss.214, (Özet Bildiri)
2022
202216. YETİŞKİN BİREYLERDE BESLENME OKURYAZARLIĞI DURUMUNUN BAZI DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ
PULAT DEMİR H., BAYRAM H. M.
5. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Türkiye, 08 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
202217. YETİŞKİN BİREYLERDE BESLENME OKURYAZARLIĞI DURUMUNUN BAZI DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ
PULAT DEMİR H., BAYRAM H. M.
5. Uluslarası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Online, Türkiye, 08 Ekim 2022, ss.445, (Özet Bildiri)
2022
202218. Metabolik (Disfonksiyon) İle İlişkili Yağlı Karaciğer Hastalığına Sahip Bireylerde Liyofilize Kızılcık (Cornus Mas L.) Meyvesinin Antropometrik Ölçümler ve Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Bayram H. M., Ilıaz R., Ozturkcan S. A., Güneş F. E.
9. Uluslararası Tıp ve Sağlık Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 18 - 19 Mart 2022, ss.115-116, (Özet Bildiri)
2021
202119. İNSÜLİN DİRENCİ OLAN BİREYLERDE UYKU KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
PULAT DEMİR H., BAYRAM H. M.
5. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)
2017
201720. Huzurevinde kalan ve kendi evinde yaşayan yaşlıların beslenme durumları ile yaşam kalitelerinin değerlendirilmesi
PULAT DEMİR H., BAYRAM H. M., YAVUZER G.
8. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201721. Beslenme ve diyetetik ile sosyal hizmet bölümünde okuyan üniversite öğrencilerinde Ortoreksiya Nevroza sıklığının karşılaştırılması
PULAT DEMİR H., BAYRAM H. M., CAN M.
8. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2016
201622. Diyetisyene başvuran bireylerin depresyon durumunun değerlendirilmesi
PULAT DEMİR H., ARSLAN KABA H., BAYRAM H. M., ÇEŞMELİ T.
7. ULUSAL OBEZİTE KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
201623. Gebelikte Beslenme Durumu ve Alışkanlıklarının Term ve Preterm Doğuma Etkisi
PULAT DEMİR H., İDİZ C., BAYRAM H. M., YILDIRIM S.
7.Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
201624. P-94 Knowledge and consumption frequency level of probiotics in elite volleyball players – a pilot study
SEVİM Y., ONUR ÖZTÜRK H. N., BAYRAM H. M., ERGÜN M.
34th FIMS World Sports Medicine Congress, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül 2016, cilt.50, ss.84-85, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Meyveler
Bayram H. M.
Sağlığa Değer Katan Besinler, Doç. Dr. Şule Aktaç, Editör, Entek Agency, İstanbul, ss.113-153, 2025
2025
20252. Dietary Supplements for Performance Enhancement in Esports
BAYRAM H. M., Rogers E., ARSLAN S.
Esports Nutrition, ARSLAN SEDAT, Editör, Springer, ss.103-123, 2025
2023
20233. Yağ ve Şekerler İle İlgili Uygulamalar
BAYRAM H. M.
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.469-495, 2023
2023
20234. Yağlar ve Şekerler
BAYRAM H. M.
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.273-297, 2023
2023
20235. Meyve ve Sebzeler ile İlgili Uygulamalar
BAYRAM H. M.
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.457-469, 2023
2022
20226. ISPAGHULA, KONJA, MANGOSTAN, DEVE DİKENİ
Bayram H. M.
BESİN DESTEKLERİ (Vitamin-Mineral Olmayan), Sedat Arslan, Editör, Hedef CS, Ankara, ss.262-296, 2022
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026
Üniversite Öğrencilerinde İnstagram Bağımlılığının, Yapay Zekaya Yönelik Tutum, Yeme Bozukluğu ve Zihinsel Sağlıkla İlişkisi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bayram H. M., Hoşgör H.(Yürütücü)
2025 - 2026
2025 - 2026
Yapay Zeka ile Sürdürülebilir Beslenme: Akıllı Teknolojilerle Geleceğin Beslenme Alışkanlıkları
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bayram H. M., Kurutaş S.(Yürütücü), Tekin S.
2025 - 2026
2025 - 2026
Üniversite öğrencilerinde yapay zekaya yönelik genel tutumun üretken yapay zeka kabulü, okuryazarlığı ve dijital beslenme davranışları ile ilişkisinin değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bayram H. M., Kıran H.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024
Dijital Dürtü Modellerinin Online Yemek Seçimi Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bayram H. M., Karagüney Z. N.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024
Polifenol Alımının Uyku Kalitesi, Depresyon, Anksiyete ve Stres Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bayram H. M., Aydın A. G.(Yürütücü), Karalı A. E., Okur H.
2023 - 2024
2023 - 2024
Deprem Sonrası Algılanan Stresin, Endisenin ve Anksiyetenin Beslenme Üzerine Etkisinin Incelenmesi: Deprem Bölgesi Örnegi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bayram H. M., İpek R.(Yürütücü), Eroğlu M. S., Sancak B. N.
2023 - 2024
2023 - 2024
Filizlendirilmis brokoli (Brassica oleracea) bitkisi ile üretilen ekmeklerin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bayram H. M., Yılmaz M. Y.(Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023
Türkiye’de yetiştirilen kızılcık meyvesinin (Cornus mas L.) kimyasal bileşimi, antioksidan kapasitesi ve mineral içeriğinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Bayram H. M., Öztürkcan S. A. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyor
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyor
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
Danışma Kurul Üyesi
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyorİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Özel Sayı Editörü
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Diyabet Diyetisyenliği Derneği
Üye
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Nöroloji Diyetisyenliği Derneği
Üye
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyor
TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ
Üye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam Ediyor
Hepatoloji Eğitim ve Araştırma Derneği
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2025
Aralık 2025HEALTHCARE
SSCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025PSYCHOLOGY,HEALTH & MEDICINE
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025NUTRITIONAL NEUROSCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025SCIENTIFIC REPORTS
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025Journal of Ageing and Longevity
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025JOURNAL OF SCHOOL HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025NUTRITION AND HEALTH
ESCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025FOOD AND HUMANITY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2025
Ekim 2025JOURNAL OF RELIGION AND HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2025
Ekim 2025HEALTH PROMOTION INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2025
Ekim 2025Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
Diğer Dergiler
Ekim 2025
Ekim 2025BMC WOMEN'S HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025NUTRITION AND FOOD SCIENCE
ESCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025CYTA - JOURNAL OF FOOD
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025PLOS ONE
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025JOURNAL OF HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
Diğer Dergiler
Eylül 2025
Eylül 2025Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025NUTRITION IN CLINICAL PRACTICE
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025PSYCHOLOGY,HEALTH & MEDICINE
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025Van Sağlık Bilimleri Dergisi
Diğer Dergiler
Eylül 2025
Eylül 2025Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi
Diğer Dergiler
Ağustos 2025
Ağustos 2025HEALTHCARE
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2025
Ağustos 2025NUTRITION AND HEALTH
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2025
Ağustos 2025JOURNAL OF INTERNATIONAL MEDICAL RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2025
Haziran 2025Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025Turkiye Klinikleri Saglik Bilimleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025Digital Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025NUTRITION AND HEALTH
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025TURKISH JOURNAL OF HEALTH AND SPORT
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025CURRENT NUTRITION REPORTS
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025JOURNAL OF EATING DISORDERS
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025INTERNATIONAL JOURNAL OF OBESITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2025
Nisan 2025MEDITERRANEAN JOURNAL OF NUTRITION AND METABOLISM
ESCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2025
Mart 2025Sağlık bilimlerinde değer (Online)
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2025
Mart 2025Bulletin of the University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Food Science and Technology
ESCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2025
Mart 2025Nutrition Bulletin
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2025
Mart 2025NUTRITION AND FOOD SCIENCE
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2025
Ocak 2025Niğde Tıp Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2025
Ocak 2025HEALTH SCIENCE REPORTS
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2025
Ocak 2025EATING & WEIGHT DISORDERS
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2025
Ocak 2025Nutrition Bulletin
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2024
Kasım 2024Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024EUROPEAN JOURNAL OF GASTROENTEROLOGY AND HEPATOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024ARCHIVES OF PUBLIC HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024Frontiers in Life Sciences and Related Technologies (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024NUTRITION JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024Frontiers in Life Sciences and Related Technologies (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024ENDOCRINE, METABOLIC AND IMMUNE DISORDERS - DRUG TARGETS
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF HEALTH, POPULATION AND NUTRITION
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024BRITISH FOOD JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024Clinical Epidemiology and Global Health
ESCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF PHARMACY AND PHARMACOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024BMC WOMEN'S HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024TECHNOLOGY AND HEALTH CARE
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024SCIENTIFIC REPORTS
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024JOURNAL OF RESEARCH IN PHARMACY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024HEALTH SCIENCE REPORTS
ESCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2024
Mart 2024Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2024
Mart 2024BRITISH FOOD JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2024
Mart 2024BRAIN AND BEHAVIOR
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024HEALTH SCIENCE REPORTS
ESCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024HEALTHCARE (BASEL)
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024HEALTHCARE (BASEL)
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024FRONTIERS IN NUTRITION
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023GERIATRICS AND GERONTOLOGY INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2023
Mart 2023JOURNAL OF CLINICAL MEDICINE
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2023
Mart 2023INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023SUSTAINABILITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2022
Kasım 2022Current Perspectives on Health Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2022
Eylül 2022JOURNAL OF PERSONALIZED MEDICINE
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2022
Temmuz 2022Frontiers in Life Sciences and Related Technologies (Online)
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020BRITISH FOOD JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Aralık 2023
Aralık 2023Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Araştırma Projesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Aralık 2024
Aralık 2024Başlatılacak Araştırma Projesi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2024
Aralık 2024Başlatılacak Araştırma Projesi
Etik Kurul, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2024
Aralık 2024Başlatılacak Araştırma Projesi
Etik Kurul, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ağustos 2024
Ağustos 2024
Uluslararası 9. Socrates Sağlık, Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Bayram H. M.
İstanbul, Türkiye
Ödüller
Aralık 2025
Aralık 2025
The associations of mindful and intuitive eating with BMI, depression, anxiety and stress across generations: a cross-sectional study
Tübitak
Aralık 2024
Aralık 2024
Association between breakfast consumption, breakfast quality, mental health and quality of life in Turkish adolescents: A high school-based cross-sectional study
Tübitak
Nisan 2024
Nisan 2024
AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ BAŞARI BELGESİ
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak 2024
Ocak 2024
Effects of Cornus mas L. on anthropometric and biochemical parameters among metabolic associated fatty liver disease patients: Randomized clinical trial
Tübitak
Aralık 2023
Aralık 2023
Public interest in weight loss and diet-related topics in Europe: an infodemiology study of Google trends data from 2004-2022
Tübitak
Ağustos 2022
Ağustos 2022
Intake and risk assessment of nine priority food additives in Turkish adults
Tübitak
Eylül 2021
Eylül 2021
The presence of sodium content and sodium-containing food additives in packaged foods and beverages sold in Turkey
Tübitak
Nisan 2021
Nisan 2021
Bioactive components and biological properties of cornelian cherry (Cornus mas L.): A comprehensive review
Tübitak
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
16 Haziran 2025 - 19 Haziran 2025
16 Haziran 2025 - 19 Haziran 2025
Global Sustainable Development Congress
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
24 Ekim 2024 - 25 Ekim 2024
24 Ekim 2024 - 25 Ekim 2024
Beslenme ve Diyetetikte Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Uygulamaları
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
16 Mayıs 2024 - 17 Mayıs 2024
16 Mayıs 2024 - 17 Mayıs 2024
1. Uluslararası Küresel İklim Değişikliği: Sağlık, Hemşirelik, Kültür, Teknoloji, Bilim ve Sanat (IGCC 2024)
Davetli Konuşmacı
Trabzon-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 228
h-indeksi (SCOPUS): 8
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2025
Temmuz 2025Doktora Yeterlik Sınavı
- İstanbul Aydın Üniversitesi
Nisan-2025
Nisan 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sporcu Beslenmesi Bilgi Düzeyleri, Beslenme Alışkanlıkları ile Yeme Tutum Testi ve Ergojenik Destek Ürünleri Kullanım Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi - İstanbul Aydın Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024