Makaleler
69
Tümü (69)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (42)
ESCI (19)
Scopus (45)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (4)
15. The Bidirectional Association between Internet Use, Sleep Quality and Eating Behavior: A Cross-Sectional Study in Northwestern Thrace Region in Türkiye
Journal of the American Nutrition Association
, cilt.44, sa.1, ss.50-58, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
20. From plate to planet: nutritional and environmental sustainability of Turkish cuisine across the regions of Türkiye
International Journal of Environmental Health Research
, cilt.35, sa.7, ss.1972-1987, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
21. The associations of mindful and intuitive eating with BMI, depression, anxiety and stress across generations: a cross-sectional study
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.76, sa.3, ss.326-336, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
42. Public interest in weight loss and diet-related topics in Europe: an infodemiology study of Google trends data from 2004–2022
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.74, sa.4, ss.568-579, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
69. Vardiyalı Çalışan Sağlık Personelinin Uyku Süresi ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.89-107, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
24
2. Kuşaklar Arası Yeme Farkındalığı ve Sezgisel Beslenme ile Beden Kütle İndeksi, Depresyon, Anksiyete ve Stres Arasındaki İlişki: Kesitsel Bir Çalışma
6. Uluslararası İzmir Tıp, Hemşirelik, Ebelik ve Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
3. Akademisyenlerin Akdeniz Diyetine Uyumları ile Ekolojik Ayak İzi Farkındalıklarının İncelenmesi: Vakıf Üniversitesi Örneği
XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
4. Beslenme dersi alan ve almayan üniversite öğrencilerinde sürdürülebilir ve sağlıklı beslenme davranışları ile besin seçimi arasındaki ilişki: Kesitsel bir çalışma
4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi & 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2024, ss.82-87, (Özet Bildiri)
5. Bazı Popüler Diyetlerin Protein Kalitesi, Antioksidan ve İnflamatuar Değerlerinin İncelenmesi
3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Eylül 2024, (Özet Bildiri)
6. In Vitro Glycemic Index, Antioxidant Capacity, and Sensorial Properties of Breads Enriched with Broccoli Sprouts
INTERNATIONAL FOOD INNOVATION AND SUSTAINABILITY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.199-198, (Özet Bildiri)
7. Youtube'da Vejetaryen Beslenme ile İlgili Bilgilerin Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi
Nuh Naci Yazgan Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi, Kayseri, Türkiye, 03 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
8. DEPREM SONRASI ALGILANAN STRESİN, ENDİŞENİN VE ANKSİYETENİN BESLENME ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ: DEPREM BÖLGESİ ÖRNEĞİ
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.524, (Özet Bildiri)
9. DİJİTAL DÜRTÜ MODELLERİNİN ONLİNE YEMEK SEÇİMİ ÜZERİNE ETKİSİ
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.525, (Özet Bildiri)
11. Tüketicilerin Besinlerin Çevresel Etkileri Hakkındaki Bilgilerinin Değerlendirilmesi
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, cilt.1, ss.45, (Özet Bildiri)
12. Marketlerde Satılan Et ve Süt/Süt Benzeri Ürünler ile Bitkisel Alternatiflerinin Besin Etiketlerinin Değerlendirilmesi
12th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, Ankara, Türkiye, 1 - 02 Eylül 2023, cilt.1, ss.122, (Özet Bildiri)
17. YETİŞKİN BİREYLERDE BESLENME OKURYAZARLIĞI DURUMUNUN BAZI DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ
5. Uluslarası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Online, Türkiye, 08 Ekim 2022, ss.445, (Özet Bildiri)
20. Huzurevinde kalan ve kendi evinde yaşayan yaşlıların beslenme durumları ile yaşam kalitelerinin değerlendirilmesi
8. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
21. Beslenme ve diyetetik ile sosyal hizmet bölümünde okuyan üniversite öğrencilerinde Ortoreksiya Nevroza sıklığının karşılaştırılması
8. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
22. Diyetisyene başvuran bireylerin depresyon durumunun değerlendirilmesi
7. ULUSAL OBEZİTE KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
23. Gebelikte Beslenme Durumu ve Alışkanlıklarının Term ve Preterm Doğuma Etkisi
7.Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
6
1. Meyveler
Sağlığa Değer Katan Besinler, Doç. Dr. Şule Aktaç, Editör, Entek Agency, İstanbul, ss.113-153, 2025
3. Yağ ve Şekerler İle İlgili Uygulamalar
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.469-495, 2023
4. Yağlar ve Şekerler
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.273-297, 2023
5. Meyve ve Sebzeler ile İlgili Uygulamalar
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.457-469, 2023
6. ISPAGHULA, KONJA, MANGOSTAN, DEVE DİKENİ
BESİN DESTEKLERİ (Vitamin-Mineral Olmayan), Sedat Arslan, Editör, Hedef CS, Ankara, ss.262-296, 2022
Metrikler
Yayın (WoS)
42
Yayın (Scopus)
45
Atıf (WoS)
238
H-İndeks (WoS)
10
Atıf (Scopus)
260
H-İndeks (Scopus)
10
Atıf (Scholar)
570
H-İndeks (Scholar)
14
Atıf (TrDizin)
10
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
10
H-İndeks (Sobiad)
2
Atıf (Diğer Toplam)
570
Toplam Atıf Sayısı
945
Proje
8