SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Public interest in weight loss and diet-related topics in Europe: an infodemiology study of Google trends data from 2004–2022
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.74, sa.4, ss.568-579, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Türkiye’deki Bebek ve Devam Formülleri ile Ek Gıdaların Etiket Bilgilerinin Değerlendirilmesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.8, sa.22, ss.125-143, 2024 (Hakemli Dergi)
Türkiye’de Popüler Diyet Terimlerine Gösterilen İlginin İncelenmesi: Bir İnfodemiyoloji Çalışması
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.1, ss.120-130, 2024 (Hakemli Dergi)
Antosiyanince Zengin Kiraz Grubu Meyvelerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkilerini İnceleyen Klinik Çalışmalara Bir Bakış
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.11, ss.230-254, 2020 (Hakemli Dergi)
Term ve Preterm Doğan Bebekler ile Annelerinin Antropometrik Ölçümlerinin Karşılaştırılması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.10, ss.19-33, 2020 (Hakemli Dergi)
Vardiyalı Çalışan Sağlık Personelinin Uyku Süresi ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.89-107, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Kuşaklar Arası Yeme Farkındalığı ve Sezgisel Beslenme ile Beden Kütle İndeksi, Depresyon, Anksiyete ve Stres Arasındaki İlişki: Kesitsel Bir Çalışma
6. Uluslararası İzmir Tıp, Hemşirelik, Ebelik ve Sağlık Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2024
Akademisyenlerin Akdeniz Diyetine Uyumları ile Ekolojik Ayak İzi Farkındalıklarının İncelenmesi: Vakıf Üniversitesi Örneği
XI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024
Beslenme dersi alan ve almayan üniversite öğrencilerinde sürdürülebilir ve sağlıklı beslenme davranışları ile besin seçimi arasındaki ilişki: Kesitsel bir çalışma
4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi & 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2024, ss.82-87
Bazı Popüler Diyetlerin Protein Kalitesi, Antioksidan ve İnflamatuar Değerlerinin İncelenmesi
3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Eylül 2024
In Vitro Glycemic Index, Antioxidant Capacity, and Sensorial Properties of Breads Enriched with Broccoli Sprouts
INTERNATIONAL FOOD INNOVATION AND SUSTAINABILITY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.199-198
Youtube'da Vejetaryen Beslenme ile İlgili Bilgilerin Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi
Nuh Naci Yazgan Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi, Kayseri, Türkiye, 03 Mayıs 2024
DİJİTAL DÜRTÜ MODELLERİNİN ONLİNE YEMEK SEÇİMİ ÜZERİNE ETKİSİ
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.525
DEPREM SONRASI ALGILANAN STRESİN, ENDİŞENİN VE ANKSİYETENİN BESLENME ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ: DEPREM BÖLGESİ ÖRNEĞİ
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.524
Tüketicilerin Besinlerin Çevresel Etkileri Hakkındaki Bilgilerinin Değerlendirilmesi
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, cilt.1, ss.45
Marketlerde Satılan Et ve Süt/Süt Benzeri Ürünler ile Bitkisel Alternatiflerinin Besin Etiketlerinin Değerlendirilmesi
12th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, Ankara, Türkiye, 1 - 02 Eylül 2023, cilt.1, ss.122
YETİŞKİN BİREYLERDE BESLENME OKURYAZARLIĞI DURUMUNUN BAZI DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ
5. Uluslarası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, Online, Türkiye, 08 Ekim 2022, ss.445
Huzurevinde kalan ve kendi evinde yaşayan yaşlıların beslenme durumları ile yaşam kalitelerinin değerlendirilmesi
8. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017
Beslenme ve diyetetik ile sosyal hizmet bölümünde okuyan üniversite öğrencilerinde Ortoreksiya Nevroza sıklığının karşılaştırılması
8. Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017
Diyetisyene başvuran bireylerin depresyon durumunun değerlendirilmesi
7. ULUSAL OBEZİTE KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016
Gebelikte Beslenme Durumu ve Alışkanlıklarının Term ve Preterm Doğuma Etkisi
7.Ulusal Obezite Kongresi, Türkiye, 8 - 11 Aralık 2016
Kitap & Kitap Bölümleri
Yağlar ve Şekerler
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.273-297, 2023
Yağ ve Şekerler İle İlgili Uygulamalar
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.469-495, 2023
Meyve ve Sebzeler ile İlgili Uygulamalar
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.457-469, 2023
ISPAGHULA, KONJA, MANGOSTAN, DEVE DİKENİ
BESİN DESTEKLERİ (Vitamin-Mineral Olmayan), Sedat Arslan, Editör, Hedef CS, Ankara, ss.262-296, 2022