Eğitim Bilgileri
2013 - 2019
2013 - 2019Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2006 - 2011
2006 - 2011Lisans
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Timol Yüklü Nanolif Film Üretimi, Karakterizasyonu ve Kaşar Peyniri Yüzeyinde Antifungal Kaplama Materyali Olarak Kullanılması
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2012
2012Yüksek Lisans
Pirinç sütü ile düşük kalorili dondurma üretimi
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Uygulamalı Sanatlar
Gıda Mühendisliği
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SOSYAL SORUMLULUK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU, GASTRONOMİ
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2025 - 2025
2025 - 2025Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, YAŞAM BİLİMLERİ VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2025 - 2025
2025 - 2025Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, GASTRONOMİ
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorEnstitü Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorUygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, YAŞAM BİLİMLERİ VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorUygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SOSYAL SORUMLULUK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2021 - 2023
2021 - 2023Dekan Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
2021 - 2022
2021 - 2022Merkez Müdür Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2020 - 2021
2020 - 2021Bölüm Başkan Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU, GASTRONOMİ
2014 - 2019
2014 - 2019Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2014 - 2019
2014 - 2019Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU, GIDA TEKNOLOJİSİ
2014 - 2018
2014 - 2018Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Verdiği Dersler
Doktora
Teze Giriş ve Seminer
Teze Giriş ve Seminer
GIDALAR VE FONKSIYONLARI
Gastronomide Teknolojik Yenilikler ve Yeni Uygulamalar
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi
Teze Giriş ve Seminer
Yüksek Lisans
Sürdürülebilir Gastronomi
Duyusal Analiz ve Ürün Geliştirme
Teze Giriş ve Seminer
Duyusal Analiz ve Ürün Geliştirme
Sürdürülebilir Gastronomi
Türk ve Dünya Mutfağı
Lisans
Bitirme Projesi
Mutfak Akımları
Gıda Hijyeni ve Güvenliği
Mutfak Akımları ve Toplum
Pişirmede Kimyasal Reaksiyonlar
İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik
Nütrisyonel Genetik
Mesleki İngilizce I
Gıda ve Medya
ServisTeknikleri
Gıdalar ve Özellikleri
Ön Lisans
Gıda Teknolojisi
Mesleki Uygulamalar 1
Mesleki Uygulamalar 2
Tahıl Teknolojisi
GIıda Muhafaza Yöntemleri
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Genel Beslenme
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Beslenme İlkeleri
Gıda Muhafaza Yötemleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Mutfakta Kalite Yönetimi
Ziyafet Mutfağı
Temel Mikrobiyoloji
Yiyecek İçecek Servisi
Genel Mikrobiyoloji
Makaleler
2024
20241. Cooking with ChatGPT and Bard: A Study on Competencies of AI Tools on Recipe Correction, Adaption, Time Management and Presentation
DEĞERLİ A. H., TATLISU N. B.
Journal of Tourismand Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.4, ss.2658-2673, 2024 (TRDizin)
2023
20232. A new trend among plant-based food ingredients in food processing technology: Aquafaba
Eren E., Icyer N. C., Tatlisu N. B., Kilicli M., Kaderoglu G., Toker Ö. S.
Critical Reviews in Food Science and Nutrition
, cilt.63, sa.20, ss.4467-4484, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20223. Comprehensive Review of Transcriptomics (RNAs) Workflows from Blood Specimens
Husseini A. A., Derakhshandeh M., Tatlisu N. B.
Separation and Purification Reviews
, cilt.51, sa.1, ss.57-77, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20194. Fabrication and characterization of thymol-loaded nanofiber mats as a novel antimould surface material for coating cheese surface
Tatlisu N. B., Yilmaz M. T., ARICI M.
Food Packaging and Shelf Life
, cilt.21, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
20165. Effects of in situ exopolysaccharide production and fermentation conditions on physicochemical, microbiological, textural and microstructural properties of Turkish-type fermented sausage (sucuk)
Dertli E., Yilmaz M. T., Tatlisu N. B., Toker O. S., Cankurt H., Sagdic O.
Meat Science
, cilt.121, ss.156-165, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
20166. Development of a fermented ice-cream as influenced by in situ exopolysaccharide production: Rheological, molecular, microstructural and sensory characterization
Dertli E., TOKER O., DURAK M. Z., YILMAZ M., Tatlisu N. B., SAĞDIÇ O., et al.
Carbohydrate Polymers
, cilt.136, ss.427-440, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
20167. Effect of in situ exopolysaccharide production on sensory preperties of turkish-type fermented sausage
YILMAZ M. T., TOKER Ö. S., TATLISU N. B., ARICI M., DERTLİ E.
Sigma Journal Engineering and Natural Sciences , cilt.34, sa.2, ss.261-267, 2016 (ESCI)
2015
20158. Combination of the Simple Additive (SAW) Approach and Mixture Design to Determine Optimum Cocoa Combination of the Hot Chocolate Beverage
DOĞAN M., Aktar T., TOKER Ö. S., Tatlisu N. B.
International Journal of Food Properties
, cilt.18, sa.8, ss.1677-1692, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
20159. Effect of in situ exopolysaccharide production on physicochemical, rheological, sensory, and microstructural properties of the yogurt drink ayran: An optimization study based on fermentation kinetics
YILMAZ M., DERTLİ E., TOKER O., Tatlisu N. B., SAĞDIÇ O., ARICI M.
Journal of Dairy Science
, cilt.98, sa.3, ss.1604-1624, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201410. Optimization of gum combination for instant pudding based on creep and recovery parameters by mixture design approach
DOĞAN M., Ersoz N. B., TOKER Ö. S., Kaya Y., Canıyılmaz E.
European Food Research and Technology
, cilt.238, sa.1, ss.47-58, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201411. Microbiological, steady, and dynamic rheological characterization of boza samples: temperature sweep tests and applicability of the Cox-Merz rule
ARICI M., TATLISU N. B., TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., CANKURT H., DURAK M. Z., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.38, sa.3, ss.377-387, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2014
201412. Steady, dynamic and creep rheological analysis as a novel approach to detect honey adulteration by fructose and saccharose syrups: Correlations with HPLC-RID results
Yilmaz M. T., Tatlisu N. B., TOKER Ö. S., Karaman S., Dertli E., SAĞDIÇ O., et al.
Food Research International
, cilt.64, ss.634-646, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201313. Optimization of the content of 5-hydroxymethylfurfural (HMF) formed in some molasses types: HPLC-DAD analysis to determine effect of different storage time and temperature levels
Toker O. S., DOĞAN M., Ersoz N. B., Yilmaz M. T.
Industrial Crops and Products
, cilt.50, ss.137-144, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201314. Application of Different Multi-criteria Decision Techniques to Determine Optimum Flavour of Prebiotic Pudding Based on Sensory Analyses
Gurmeric V. E., DOĞAN M., Toker O. S., ŞENYİĞİT E., Ersoz N. B.
Food and Bioprocess Technology
, cilt.6, sa.10, ss.2844-2859, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201315. The Effects of Different Gums and Their Interactions on the Rheological Properties of a Dairy Dessert: A Mixture Design Approach
Toker O. S., DOĞAN M., Canıyılmaz E., Ersöz N. B., Kaya Y.
Food and Bioprocess Technology
, cilt.6, sa.4, ss.896-908, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Salt Routes and Their Role in Gastronomic Tourism: Intersections of History and Culture
Tatlısu N. B., Hülağa Kaderoğlu G., Şengüler B., Keskin C.
4th International Congress of New Generations and New Trends in Tourism, Sakarya, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2025, (Yayınlanmadı)
2025
20252. Farklı Baharatlarla Zenginleştirilen Geleneksel Kurutların Fonksiyonel, Mikrobiyolojik ve Kalite Özelliklerinin Değer-lendirilmesi
Özdemir E., Tatlısu N. B., Akman P. K.
Türkiye 2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, (Yayınlanmadı)
2024
20243. GAMIFICATION IN GASTRONOMY: THE EXAMPLE OF BINGOL LOCAL COOKING COMPETITION
Tatlısu N. B., Hamarat H.
8.th International Gastronomy Toırism Studies Congress, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.1245-1250, (Tam Metin Bildiri)
2021
20214. Ulusal ve Uluslararası Literatürlerde Türk Mutfağı İmajı
KÖKLÜ O., TATLISU N. B.
7. Uluslararası Mardin Artuklu Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Mardin, Türkiye, 10 Aralık 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
20215. Sorumlu Turizm: Sürdürülebilir Gastronomi Turizmine Genel Bir Bakış
Tatlısu N. B., Hülağa Kaderoğlu G.
Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi, Konya, Türkiye, 30 Eylül - 02 Ekim 2021, ss.177-178, (Özet Bildiri)
2021
20216. Responsible Tourism: An Overview of Sustainable Gastronomy Tourism
HÜLAĞA G., TATLISU N. B.
International Congress of Emerging Trends in Tourism, Türkiye, 30 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2021
20217. Investigation of Vertical Agriculture As a Potential Solution
TATLISU N. B., Hülağa Kaderoğlu G.
7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES AND RURAL DEVELOPMENT, Türkiye, 17 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2021
20218. Dikey Tarımın Su Kıtlığına Potansiyel Bir Çözüm Olarak Sürdürülebilirlik Kapsamında İncelenmesi
Hülağa Kaderoğlu G., Tatlısu N. B.
ISPEC 7th INTERNATIONAL CONFERENCE on AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES and RURAL DEVELOPMENT, Muş, Türkiye, 18 - 19 Eylül 2021, ss.167-170, (Özet Bildiri)
2021
20219. Potential Contributions of Gamification Concept in Social Adoption of Sustainable Development Goals
TATLISU E., TATLISU N. B.
2nd International City and Ecology Congress within the Framework of Sustainable Urban Development, Trabzon, Türkiye, 02 Aralık 2021, cilt.1, ss.11, (Özet Bildiri)
2021
202110. Mardin Culinary Culture: The Importance and Sustainability of Sherbets
TATLISU N. B., Ünal D. C.
6th INTERNATIONAL MARDIN ARTUKLU SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, 25 - 27 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2014
201411. Determination of functionality of exopolysaccharide (EPS) producing probiotic cultures on technological and physicochemical properties of ice cream
YILMAZ M. T., TOKER Ö. S., DERTLİ E., TATLISU N. B., SAĞDIÇ O., ARICI M.
2014 Annual Conference Exhibition Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, 14 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201412. Detection of honey adulteration by fructose and saccharose syrups using steady, dynamic and creep rheological analysis.
YILMAZ M. T., TATLISU N. B., TOKER Ö. S., KARAMAN S., DERTLİ E., SAĞDIÇ O., et al.
9th Annual European Rheology Conference, Karlsruhe, Almanya, 8 - 11 Nisan 2014, ss.74-75, (Özet Bildiri)
2014
201413. Optimization of effect of incubation time and temperature levels on dynamic rheological properties of ayran produced with EPS producing strains
TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., TATLISU N. B., ARICI M., SAĞDIÇ O.
9th Annual European Rheology Conference, Karlsruhe, Almanya, 8 - 11 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2013
201314. Microbial, steady and dynamic rheological characterization of boza samples: temperature sweep tests and applicability of Cox-Merz rule
ARICI M., TATLISU N. B., TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., CANKURT H., DURAK M. Z.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Üsküp, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2012
201215. Model Hazır Toz Kremşanti Ortamında Gum Sinerjisi
DOĞAN M., TATLISU N. B.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201216. Pekmez veTahin Karışım Modelinin Viskoelastik Özelliklerinin Belirlenmesi
DOĞAN M., TATLISU N. B., KARAMAN S., TOKER Ö. S.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201217. Rheological Characterisation Of Rice Milk Ice Cream Mix Effect Of Temperature
DOĞAN M., TATLISU N. B., TOKER Ö. S.
ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Nance, Fransa, 5 - 10 Ağustos 2012, ss.1, (Özet Bildiri)
2012
201218. 5-Hydroxymethylfurfural (5-Hmf) Content Of Different Food Groups In Turkey
DOĞAN M., TOKER Ö. S., SARIOĞLU K., TATLISU N. B.
11th International Symposium on the Maillard Reaction (ISMR), Nance, Fransa, 15 Eylül - 20 Mayıs 2012, ss.55, (Özet Bildiri)
2012
201219. Analitik hiyerarşi proses (AHP) yöntemi kullanılarak duyusal analiz sonuçlarının değerlendirilmesi
TATLISU N. B., TOKER Ö. S., DOĞAN M., ŞENYİĞİT E.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2011
201120. Traditional Turkish menengic (Pistacia terebinthus) cofee
DOĞAN M., TOKER Ö. S., TATLISU N. B.
4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.42, (Özet Bildiri)
2011
201121. Textural and sensory analyses of cream cheese
DOĞAN M., TOKER Ö. S., TATLISU N. B., ÖZTÜRK G.
4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.126, (Özet Bildiri)
2011
201122. Steady, dynamic and creep analysis of cheese spread: Effect of different temperatures
DOĞAN M., TATLISU N. B., TOKER Ö. S.
IbeReo2011, Rheology Trends: from nano to macro systems, Lizbon, Portekiz, 7 - 09 Eylül 2011, ss.15, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Digital Strategies and Technological Developments for Commercial Kitchens With a Zero Waste Kitchen Approach
Tatlısu N. B., Torusdağ G. B.
Community Resilience and Climate Change Challenges: Pursuit of Sustainable Development Goals (SDGs), Prof. (Dr.) Prithvi Yadav, Editör, IGI Global yayınevi, New York, ss.109-134, 2024
2023
20232. Nanoemülsiyonlar
TATLISU N. B., TORUSDAĞ G. B.
Gıda Nanobiyoteknolojisi, Ceylan Zafer, Meral Raciye, Saygı Y. Birol, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-128, 2023
2023
20233. Gastronomi Mühendisliğine Giriş
DOĞAN M., TATLISU N. B., SAĞLAM K., DEMİRGÜL F., HÜLAĞA G., ÇETİN A. S., et al.
Gastronomi Mühendisliği , Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, ss.1-10, 2023
Desteklenen Projeler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam Ediyor"Farklı Coğrafi Koşullarda Yetişen Türk Safranının (Crocus Sativus L.) Aroma Profilinin Belirlenmesi (DUP-160920-NA)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TATLISU N. B.
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam Ediyor‘Mikroalg Türleri Kullanılarak Nanopartikül Biyosentezi ve Üretilen Nanopartiküllerin Antibakteriyel Özelliklerinin Karakterizasyonu/İncelenmesi (BP-221220-MD)’
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TATLISU N. B., ÖZGEN A.
2024 - 2025
2024 - 2025
Farklı Antioksidan Kapasitesine Sahip Baharat İlaveli Kurut Üretimi ve Üretilen Bu Kurutların Fizikokimyasal Mikrobiyolojik Duyusal ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
(Proje Özeti)
Tatlısu N. B.
2024 - 2024
2024 - 2024
Farklı bitki, kök, meyve ve yaprakları ile mayalanarak üretilen yoğurtların sürdürülebilir gastronomi kapsamında duyusal özelliklerinin belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Tatlısu N. B.
2021 - 2024
2021 - 2024
Farklı Coğrafi Koşullarda Yetişen Türk Safranının (Crocus sativus L.) Aroma Profilinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Azarabadi N. (Yürütücü), Yatmaz H. A., Tepe T. K., Genç Yılmaz E., Tatlısu N. B., Alıcı N.
2021 - 2024
2021 - 2024
Rural independent life: “From institutionalization to comprehensive support for an independent life of people with disabilities in rural areas",
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Ulusal Düzey
Tatlısu N. B.
2022 - 2022
2022 - 2022
Uygulama Mutfaklarında Atık Yönetimi Çalıştayı
TÜBİTAK Projesi , 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı
Tatlısu N. B.
2019 - 2022
2019 - 2022
Sharing experiences against exclusion and discrimination (SEED)
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Ulusal Düzey
Tatlısu N. B.
2020 - 2021
2020 - 2021Kan'da Hızlı Toplam RNA İzolasyon Kiti Geliştirmesi (DUP-101219-AAH)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tatlısu N. B.
2012 - 2014
2012 - 2014Ekzopolisakkarit (EPS) Üreten Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Gıdaların Tekstürel, Reolojik ve Mikroyapısal Özelliklerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi
TATLISU N. B.
2012 - 2013
2012 - 2013PİRİNÇ SÜTÜ İLE DÜŞÜK KALORİLİ DONDURMA ÜRETİMİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TATLISU N. B.
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025Başlatılacak Tez Çalışması
Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2024
Kasım 2024Bilimsel Yayın/Eser
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2024
Eylül 2024Bilimsel Yayın/Eser
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2024
Temmuz 2024Bilimsel Yayın/Eser
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ağustos 2023
Ağustos 2023Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2023
Nisan 2023Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2022
Aralık 2022Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2022
Haziran 2022Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu , İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2021
Aralık 2021Başlatılacak Tez Çalışması
İstanbul Gelişim Üniversitesi Etik Kurulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TÜBİTAK
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI , Türkiye
2024 - 2025
2024 - 2025Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TÜBİTAK
İstanbul Gelişim Üniversitesi, UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI , Türkiye
Ödüller
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
17 Ekim 2024 - 20 Ekim 2024
17 Ekim 2024 - 20 Ekim 2024
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK 2024)
Katılımcı
Aydın-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 532
h-indeksi (SCOPUS): 12
Jüri Üyelikleri
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Doktora)
Gülşen Berat Torusdağ Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Eylül-2024
Eylül 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Dilan Arslan Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Pelin Köksal TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Doktora)
Elif Cemre Bozagcı Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Doktora)
Fatih Kürşat Negüzel Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Elif Dorman Tik Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mert Eker TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Gülay Tamer TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Gizem Hülağa Kaderoğlu TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Ayşe Seray Çetin TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Ece Edil Akman TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Doktora)
Banu Bayraktar Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Doktora)
Funda Uğraç Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Cansu Ağan TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Merih Tatlı TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Ahmet Hakan Değerli TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Alper Çevik TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Mart-2024
Mart 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Dilber Elieyioğlu - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Şubat-2024
Şubat 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Seray Merve Öztürk Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Tez Savunma (Doktora)
Arif Emre Erdan Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Tez Savunma (Doktora)
Mehtap Çerkez Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ağustos-2023
Ağustos 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Begüm Yıldıran Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Sena Çiçek Özil Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Melis Şebnem Sükan Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Samara Al Zuhairi Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Dilara Ceren Ünal Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Fuat Sami TİK Üyeliği - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Kemal Şahanlık Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Rujin Kılıçaslan Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yağmur Urgancı Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Aylin Karapınar Keserli Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Gurbet Çelik Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Elif Seher Hatunoğlu Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Rabia Bilici Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Emel Yıldız Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Kadir Özdemir Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Gülşah Aytaç - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Sibel Seda Gölge Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Zahide Kübra Binici Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Evren Aslan Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Arzu Ersoy Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2021
Temmuz 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Oğulcan Alıntaş Tez Savunması - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2021
Temmuz 2021