Eğitim Bilgileri
1984 - 1990
1984 - 1990Doktora
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
1978 - 1983
1978 - 1983Lisans
Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
1990
1990Doktora
Kaşar ve tulum peynirlerinde histamin ve tiramin düzeyleri
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorProf. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
2013 - 2014
2013 - 2014Prof. Dr.
Nişantaşı Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2002 - 2013
2002 - 2013Prof. Dr.
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
1996 - 2002
1996 - 2002Doç. Dr.
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
1990 - 1996
1990 - 1996Yrd. Doç. Dr.
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
1984 - 1990
1984 - 1990Araştırma Görevlisi
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorÜniversite Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDekan
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorSenato Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi
2015 - 2025
2015 - 2025MYO Müdürü
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
2020 - 2024
2020 - 2024Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2014 - 2017
2014 - 2017Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK
2014 - 2015
2014 - 2015Enstitü Müdürü
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2013 - 2014
2013 - 2014Dekan
Nişantaşı Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi
2013 - 2014
2013 - 2014Bölüm Başkanı
Nişantaşı Üniversitesi
2013 - 2013
2013 - 2013Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi
2013 - 2013
2013 - 2013Bölüm Başkanı
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi
2006 - 2009
2006 - 2009Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi
2006 - 2008
2006 - 2008Bölüm Başkanı
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Yönetilen Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü voleybol branşında 12-16 yaş grupları sporcularının beslenme bilgi düzeylerinin incelenmesi
Nizamlıoğlu M. (Danışman)
G.TEPECİK(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
12-18 yaş arası güreş ve judo branşı sporcularının beslenme alışkanlıklarının karşılaştırılması
Nizamlıoğlu M. (Danışman)
A.ARSLAN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Derince Sedaş Tek Spor Kulübü futbol branşı 11-12-13 yaş grupları sporcularının beslenme bilgi düzeylerinin belirlenmesi
Nizamlıoğlu M. (Danışman)
M.SUBAŞ(Öğrenci)
2009
2009Doktora
Doğal antimikrobiyal maddeler ile hazırlanan yenilebilir ve kaplanmış plastik filmlerin gıda kaynaklı bazı patojenlere etkileri
Mustafa N. (Danışman)
E.TORLAK(Öğrenci)
2009
2009Doktora
E vitamini uygulamasının akut taekwondo egzersizinde lipit peroksidasyonu, antioksidan enzimler ve laktat düzeylerine etkileri
MUSTAFA N. (Danışman)
E.BOYALI(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Konya ilinde aktif spor yapan 15-18 yaş arası sporcuların sıvı alımı ile ilgili bilgi ve alışkanlıklarının araştırılması
MUSTAFA N. (Danışman)
N.PARLAK(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Dayanıklılık sporcularında beslenme bilgi düzeylerinin belirlenmesi.
MUSTAFA N. (Danışman)
C.AKIL(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Dönerlerde satış süresi boyunca mikrobiyolojik kalitede meydana gelen değişmelerin araştırılması
MUSTAFA N. (Danışman)
M.ALİ(Öğrenci)
2005
2005Doktora
Magnezyum takviyesinin sporcuların fiziksel performanslarına hematolojik parametrelerine ve laltik asit düzeylerine etkisi
MUSTAFA N. (Danışman)
V.ÇINAR(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Süt ve süt ürünlerinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 aranması
MUSTAFA N. (Danışman)
K.ÖZTURAN(Öğrenci)
2005
2005Doktora
Kalsiyum ve vitanin D ilavesinin sporcularda kemik mineral yoğunluğu ve bazı kan parametreleri üzerine etkisinin belirlenmesi
MUSTAFA N. (Danışman)
İ.BOZKURT(Öğrenci)
2003
2003Doktora
Pastörizasyon ve farklı haşlama sıcaklıklarının Urfa peynirinin kalitesine etkisi
MUSTAFA N. (Danışman)
M.ARDIÇ(Öğrenci)
2001
2001Doktora
Maaraş peyniri üretiminde baskılama ağırlığı ve haşlama suyu sıcaklığının standardizasyonu üzerine araştırmalar
MUSTAFA N. (Danışman)
K.KAAN(Öğrenci)
2001
2001Yüksek Lisans
Beden eğitimi ve spor yüksek okullarında okuyan ve halen aktif spor yapan öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
MUSTAFA N. (Danışman)
İ.BOZKURT(Öğrenci)
1999
1999Doktora
Karragenan kullanımının yağ oranı azaltılmış salamın bazı kalite nitelikleri üzerine etkisi
MUSTAFA N. (Danışman)
A.GÜNER(Öğrenci)
1999
1999Doktora
Starter kültür kullanımının İvriz peynirinin kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalite nitelikleri üzerine etkisi
MUSTAFA N. (Danışman)
N.DEMİR(Öğrenci)
1998
1998Doktora
Kesim aşamalarının sığır karkaslarının yüzeysel mikroflorası üzerine etkisi
MUSTAFA N. (Danışman)
M.ÇAKIR(Öğrenci)
1995
1995Yüksek Lisans
Niğde ili orta okullarında futbol eğitimi
MUSTAFA N. (Danışman)
F.DURSUN(Öğrenci)
Makaleler
2024
20241. Ağır Metal Maruziyetinin Detoksifikasyonunda Tıbbi Aromatik Bitkilerin Terapötik Etkileri
NİZAMLIOĞLU M., ÖNCEL H. U., NİZAMLIOĞLU F.
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.17, ss.57-62, 2024 (TRDizin)
2023
20232. Aluminum Exposure and Health
NİZAMLIOĞLU F., NİZAMLIOĞLU M.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , sa.20, ss.735-747, 2023 (TRDizin)
2023
20233. Sağlık Bilimleri Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Durumu
Çöl B. G., Elkin N., Yalçın S., Nizamlıoğlu M., Barut A. Y., Onur Öztürk H. N., et al.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, sa.19, ss.194-207, 2023 (TRDizin)
2019
20194. Characterization of biosynthesized silver nanoparticles using Hypericum perforatum leaf and determination of their antibacterial activity
Özgen A., Bilgiç E., Gürkan Aydın S., Nizamlıoğlu M.
Medicine Science , cilt.8, sa.3, ss.503-507, 2019 (TRDizin)
2017
20175. Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt
Bostan K., Unver Alcay A., Yalçin S., Eren Vapur U., NİZAMLIOĞLU M.
Food Science and Biotechnology
, cilt.26, sa.6, ss.1625-1632, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
20126. The Effects of Vitamin E Application on Some Free Radicals and Lactate Levels in Acute Exercise
BOYALI E., NİZAMLIOĞLU M., PATLAR S.
Turkısh Journal of Sport and Exercise
, cilt.14, sa.3, ss.36-42, 2012 (TRDizin)
2011
20117. Antimicrobial effectiveness of chitosan-essential oil coated plastic films against foodborne pathogens
Torlak E., Nizamlioǧlu M.
Journal of Plastic Film and Sheeting
, cilt.27, sa.3, ss.235-248, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
20118. Effectiveness of edible chitosan films containing essential oils on Staphylococcus aureus and Escherichia coli O157:H7 Uçucu yaǧ içeren yenilebilir kitosan filmlerinin Staphylococcus aureus ve Escherichia coli O157:H7 üzerine etkinlikleri
Torlak E., Nizamlioǧlu M.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.17, sa.SUPPL. A, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
20119. Uçucu Yağ İçeren Yenilebilir Kitosan Filmlerinin Staphylococcus aureus ve Escherichia coli O157:H7 Üzerine Etkinlikleri [1]
Torlak E., Nizamlıoğlu M.
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.17, sa.(A), ss.125-129, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201010. Research on changes in microbiological quality of doner kebab during consumption time Veränderungen der mikrobiologischen Qualität von Doner Kebab
Ali Cebirbay M., Nizamlioglu M.
Fleischwirtschaft
, cilt.90, sa.12, ss.103-106, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200911. Doğal antimikrobiyal maddeler ile hazırlanan yenilebilir filmlerin Listeria monocytogenes üzerine etkileri
TORLAK E., NİZAMLIOĞLU M.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.25, sa.1-2, ss.15-21, 2009 (TRDizin)
2008
200812. The effect of magnesium supplementation on glucose and insulin levels of tae-kwan-do sportsmen and sedentary subjects
Cinar V., Polat Y., Mogulkoc R., Nizamlioglu M., Baltaci A. K.
Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences
, cilt.21, sa.3, ss.237-240, 2008 (Scopus)
2008
200813. Konya'da üretilen süzme (torba) yoğurtların bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
TEKİNŞEN K. K., NİZAMLIOĞLU M., BAYAR N., TELLİ N., KÖSEOĞLU İ. E.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.24, sa.1, ss.69-75, 2008 (TRDizin)
2007
200714. Effect of magnesium supplementation on some plasma elements in athletes at rest and exhaustion
Cinar V., Mogulkoc R., Baltaci A. K., Nizamlioglu M.
Biological Trace Element Research
, cilt.119, sa.2, ss.97-102, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200715. Urfa peynirinin bazı kalite nitelikleri
YALÇIN S., ARDIÇ M., NİZAMLIOĞLU M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.3, ss.90-95, 2007 (TRDizin)
2007
200716. Effects of magnesium supplementation on blood parameters of athletes at rest and after exercise
Cinar V., Nizamlioglu M., Mogulkoc R., Baltaci A. K.
Biological Trace Element Research
, cilt.115, sa.3, ss.205-212, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200617. The effect of magnesium supplementation on lactate levels of sportsmen and sedanter
Çinar V., Nizamlioǧlu M., Moǧulkoc R.
Acta Physiologica Hungarica
, cilt.93, sa.2-3, ss.137-144, 2006 (Scopus)
2006
200618. Sporcularda 4 Haftalık Magnezyum Takviyesiyle Birlikte Yorgunluğa Kadar Yapılan Egzersizin Serum Mineral Düzeylerine Etkisi
ÇINAR V., NİZAMLIOĞLU M.
Logos Yayıncılık Spor Ve Tıp Dergisi , cilt.18, ss.3, 2006 (TRDizin)
2006
200619. The determination of the effects of addition of calcium and vitamin don the bone mineral density and on some blood parameters of thesportsmen
BOZKURT İ., NİZAMLIOĞLU M.
J. Int. Environmental Application & Science , cilt.1, ss.80-90, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
200520. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Okuyan Aktif Spor Yapan Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi
BOZKURT İ., NİZAMLIOĞLU M.
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.14, ss.204-216, 2005 (TRDizin)
2004
200421. Pastörizasyon ve farklı haşlama sıcaklıklarının Urfa peynirinin kalitesine etkisi
ALDIÇ M., NİZAMLIOĞLU M.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.20, sa.1, ss.61-69, 2004 (TRDizin)
2004
200422. Microbiological conditions of sheep carcasses during the slaughtering process
Yalçin S., Nizamlioǧlu M., Gürbüz Ü.
Journal of Food Safety
, cilt.24, sa.2, ss.87-93, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200323. Pastırma yapım teknolojisinin geliştirilmesinde sıcak dumanlama uygulanması ve kaliteye etkisi
GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y., YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M., GÜNER A.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.19, sa.1-2, ss.57-66, 2003 (TRDizin)
2003
200324. The effects of the pressing and the scalding treatments on some quality properties in Maraş cheese production Maraş peyniri üretiminde baskilama aǧirliǧi ve haşlama suyu sicakliǧnin bazi kalite niteliklerine etkisi
Tekinşen K. K., Nizamlioǧlu M.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.27, sa.1, ss.153-160, 2003 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2003
200325. Pastırma yapım teknolojisinin geliştirilmesinde sıcak dumanlama uygulaması ve kaliteye etkisi
GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y., YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M., GÜNER A.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.19, sa.1, ss.55-66, 2003 (TRDizin)
2001
200126. Starter kültür kullanımının ivriz peynirinin kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalite nitelikleri üzerine etkisi
DEMİR N., NİZAMLIOĞLU M.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.17, sa.1, ss.129-138, 2001 (TRDizin)
2001
200127. Starter kültür kullanımının İvriz peynirinin kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalite nitelikleri üzerine etkisi
DEMİR N., NİZAMLIOĞLU M.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.17, sa.1, ss.129-138, 2001 (TRDizin)
2001
200128. Karragenan kullanımının yağı azaltılmış salamın bazı kimyasal ve fizikokimyasal nitelikleri üzerine etkisi
GÜNER A., NİZAMLIOĞLU M.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.17, sa.1, ss.121-128, 2001 (TRDizin)
2001
200129. Fecal coliform contamination of beef carcasses during the slaughtering process
Yalçin S., Nizamlioǧlu M., Gürbüz Ü.
Journal of Food Safety
, cilt.21, sa.4, ss.225-231, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
1999
199930. The possibility of Using Potassium Sorbate in Cemen and its Effect on the Microbial Quality of Pastrami Sorbik Asitin Çemende Kullanilabilme İmkanlari ve Pastirmanin Mikrobiyel Kalitesine Etkisi
Tekinşen O. C., Doǧruer Y., Nizamlioǧlu M., Gürbüz Ü.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.23, sa.SUPPL. 2, ss.227-235, 1999 (SCI-Expanded, Scopus)
1999
199931. Bazı süt ürünleri ile baharatlarda Aflatoksin B1 ve M1 aranması
GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M., NİZAMLIOĞLU H. F., DİNÇ İ., DOĞRUER Y.
Veterinarium , cilt.10, sa.1, ss.34-41, 1999 (TRDizin)
1998
199832. The effect of various cemen mixtures on the quality of pastrami i: chemical and organoleptic quality Çeşitli Çemen Karişimlarinin Pastirma Kalitesine Etkisi I: Kimyasal ve Duyusal Nitelikler
Nizamlioǧlu M., Doǧruer Y., Gürbüz Ü., Kayaardi S.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.22, sa.4, ss.299-308, 1998 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
1998
199833. The effects of various cemen mixtures on the quality of pastrami II: Microbiological quality Çeşitli Çemen Karişimlarinin Pastirma Kalitesine Etkisi II: Mikrobiyolojik Nitelikler
Doǧruer Y., Nizamlioǧlu M., Gürbüz Ü., Kayaardi S.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.22, sa.3, ss.221-229, 1998 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
1998
199834. Tulum peyniri üretiminde yarı sentetik kılıfların kullanılabilme imkanları ve vakum ambalajlamanın kaliteye etkisi
TEKİNŞEN O. C., NİZAMLIOĞLU M., KELEŞ A., ATASEVER M., GÜNER A.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.14, sa.2, ss.63-70, 1998 (TRDizin)
1998
199835. Beyaz peynir üretiminde pastörizasyon sıcaklığının kalite üzerine etkisi
NİZAMLIOĞLU M., KELEŞ A., ATASEVER M., KAYAARDI S., GÜRBÜZ Ü.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.14, sa.2, ss.5-15, 1998 (TRDizin)
1998
199836. Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar
KAYAARDI S., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M., DOĞRUER Y.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.14, sa.2, ss.47-55, 1998 (TRDizin)
1998
199837. Konsantre ve tekstüre soya proteininin tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar
KAYAARDI S., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M., DOĞRUER Y.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.14, sa.2, ss.47-55, 1998 (TRDizin)
1998
199838. Tulum peyniri üretiminde sentetik kılıfların kullanılabilme imkanları ve vakum ambalajlamanın kaliteye etkisi
TEKİNŞEN O. C., NİZAMLIOĞLU M., KELEŞ A., ATASEVER M., GÜNER A.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.14, sa.2, ss.63-70, 1998 (TRDizin)
1997
199739. Bromelin uygulamasının depolama süresince pastırmanın bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y., NİZAMLIOĞLU M., ATASEVER M., KAYAARDI S.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.13, sa.2, ss.91-98, 1997 (TRDizin)
1997
199740. Farklı ısı ve dumanlama işlemlerinin Türk fermente sucuğunun kalitesine etkisi
YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M., DÜNDAR Y., TEKİNŞEN O. C.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.13, sa.1, ss.23-28, 1997 (TRDizin)
1997
199741. Pastırma üretiminde dumanlama işleminin uygulanabilme imkanları ve kaliteye etkileri
GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y., NİZAMLIOĞLU M.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.13, sa.2, ss.57-68, 1997 (TRDizin)
1997
199742. Bromelin uygulamasının pastırmanın kimyasal,mikrobiyolojik ve duyusal kalitesine etkisi
DOĞRUER Y., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M., YALÇIN S., ATASEVER M.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences
, cilt.13, sa.2, ss.83-89, 1997 (TRDizin)
1997
199743. Pastırma üretiminde dumanlama işleminin uygulanabilme imkanları ve keliteye etkileri
GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y., NİZAMLIOĞLU M.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.13, sa.2, ss.57-68, 1997 (TRDizin)
1996
199644. Potasyum sorbatın kaşar peynirin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesine etkisi
NİZAMLIOĞLU M., GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.12, sa.2, ss.23-29, 1996 (TRDizin)
1996
199645. Potasyum sorbatın beyaz peynirin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesine etkisi
DOĞRUER Y., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.12, sa.1, ss.109-116, 1996 (TRDizin)
1995
199546. Konya da tüketime sunulan pastırmaların kalitesi
DOĞRUER Y., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M.
Vet. Bil. Derg. , cilt.11, sa.2, ss.77-81, 1995 (Hakemli Dergi)
1993
199347. Balıkta muhafaza süresinin histamin miktarına etkisi
TEKİNŞEN O. C., YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.9, sa.2, ss.36-37, 1993 (TRDizin)
1989
198948. Konya ve yöresindeki salamura beyaz peynirin kalitesi
NİZAMLIOĞLU M., YALÇIN S., TEKİNŞEN O. C.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES , cilt.13, sa.2, ss.136-142, 1989 (TRDizin)
1989
198949. Konya bölgesi tatlı su balıklarında grading çalışmaları
ANIL N., YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M., KAYAARDI S., ÖZ K.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.5, sa.1, ss.29-35, 1989 (TRDizin)
1988
198850. Konya il merkezindeki içme ve kullanma sularının hijyenik kalitesi
YALÇIN S., TEKİNŞEN O. C., NİZAMLIOĞLU M.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.4, sa.1, ss.83-89, 1988 (TRDizin)
1988
198851. Balıklarda grading sisiteminin geliştirilmesi ve kalite faktörlerinin tespiti üzerinde araştırmalar
ANIL N., NİZAMLIOĞLU M., DOĞRUER Y.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.4, sa.4, ss.239-249, 1988 (TRDizin)
1988
198852. Konya’da tüketime sunulan torba yoğurtlarının kalitesi
YALÇIN S., TEKİNŞEN O. C., NİZAMLIOĞLU M.
Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.4, sa.1, ss.143-147, 1988 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Ağır metal maruziyetinin detoksifikasyonunda tıbbi aromatik bitkilerin terapötik etkileri
Nizamlıoğlu M., Öncel H. U., Nizamlıoğlu F.
X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.68, (Özet Bildiri)
2021
20212. İstanbul'da Farklı İki Mezbahadaki Sığır Karkaslarının Salmonella İle Kontaminasyonunun Araştırılması
NİZAMLIOĞLU M., ÇÖL B. G., AKHAN M., ÇAKMAK SANCAR B.
9.Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2016
20163. Microbiological Charasterictics of the Yoghurt Fermented with Pine Cones.
ÜNVER ALÇAY A., YALÇIN S., BOSTAN K., EREN VAPUR U., NİZAMLIOĞLU M.
Days of Veterinary Medicine, 7. International Scientific Meeting, Struga, Republic of Macedonia., 22 - 24 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2018
20184. Relationship with Obesity of Intestinal Flora and Probiotics
YALÇIN S., ÇÖL B. G., ALTINSOY B., NİZAMLIOĞLU M., BARUT A. Y., EREN VAPUR U.
International Agricultural, Biological and Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2016
20165. Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt
YALÇIN S., ÜNVER ALÇAY A., BOSTAN K., EREN VAPUR U., NİZAMLIOĞLU M.
INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD OF ANIMAL ORIGIN “INDUSTRY PARTNERSHIP, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
20166. The mıcrobiological characteristic of the yoghurt fermented with pine cones
ÜNVER ALÇAY A., YALÇIN S., BOSTAN K., EREN VAPUR U., NİZAMLIOĞLU M.
DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2016 7th INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING, ÜSKÜP, Makedonya, 22 - 24 Eylül 2016, ss.1-218, (Tam Metin Bildiri)
2013
20137. Some Quality Characteristics of Urfa Cheese
YALÇIN S., ARDIÇ M., NİZAMLIOĞLU M., ERTUNÇ Ö., Hacıbekir T.
2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.96, (Özet Bildiri)
2011
20118. The Effect Of Vitamin E Application On Some Free Radicals And Lactate Levels İn The Athletes Who Were Made Take Acute Taekwondo Exercise
BOYALI E., NİZAMLIOĞLU M.
V. İnternational Congress People, Sport and Health, 21 - 23 Nisan 2011, (Özet Bildiri)
2007
20079. Antibiotic residue violations and somatic cell counts in bulk tank milk from Konya region in Turkey
TORLAK E., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M., GÖKMEN M., KÜRŞAT I.
5TH INTERNATİONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, SELANİK, Yunanistan, 09 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)
2006
200610. Mikrobiyolojik analizlerde ölçüm belirsizlikleri
TORLAK E., NİZAMLIOĞLU M., GÜRBÜZ Ü.
2. Ulusal gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200611. Erzurum Bölgesinde tüketime sunulan süt ve ürünlerinin Aflatoksin M1 Yönünden incelenmesİ
ATASEVER M., NİZAMLIOĞLU M., KORHAN Ö.
2. Ulusal gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200612. Identification of Aflatoxin M1 in Milk and Milk Products by ELISA
NİZAMLIOĞLU M., KORHAN Ö.
Food İs Life IUFoST 13TH WORLD CONGRESS O F FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, Nantes, Fransa, 17 Eylül 2006, (Özet Bildiri)
2005
200513. The Effect Of Magnesium Supplementation On Lactic Acid Levels Of Sportsmen
NİZAMLIOĞLU M., ÇINAR V., MOĞULKOÇ R., BOSTANCI Ö.
THE 46TH INTERNATİONAL COUNCİL FOR HEALTH, PHYSİCAL EDUCATİON, RECREATİON, SPORT AND DANCE ICHPER-SD WORLD CONGRESS., 9 - 13 Kasım 2005, (Tam Metin Bildiri)
2005
200514. The Effect Of Magnesium Supplementation On Glucose And Insulin Levels Of Sportsmen
ÇINAR V., MOĞULKOÇ R., NİZAMLIOĞLU M.
THE 46TH INTERNATİONAL COUNCİL FOR HEALTH, PHYSİCAL EDUCATİON, RECREATİON, SPORT AND DANCE ICHPER-SD WORLD CONGRESS, 9 - 13 Kasım 2005, (Tam Metin Bildiri)
2005
200515. Sporcularda 4 Haftalık Magnezyum Takviyesiyle Birlikte Yorgunluğa Kadar Yapılan Egzersizin Serum Mineral Düzeylerine Etkisi
ÇINAR V., NİZAMLIOĞLU M.
XXXI.Ulusal Fizyoloji Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 27 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)
2005
200516. Sporcularda Magnezyum Takviyesinin Farklı Mineral Düzeylerine Etkisi.
ÇINAR V., MOĞULKOÇ R., NİZAMLIOĞLU M.
XXXI.Ulusal Fizyoloji Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 27 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)
2004
200417. Pastörizasyon ve Farklı Haşlama İşlemlerinin Urfa Peynirinin Kalitesine Etkisi
ARDIÇ M., NİZAMLIOĞLU M.
HÜBAK I. Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu, Şanlıurfa, Türkiye, 16 Şubat 2004, ss.19, (Özet Bildiri)
2001
200118. Microbiological Quality and Chemical Composition of Chicken Gizzards
YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M.
XV EUROPEAN SYMPOSİUM ON THE QUALİTY OF POULTRY MEAT, 9 - 12 Eylül 2001, (Özet Bildiri)
1998
199819. Pastırma Üretiminde Dumanlama İşleminin Uygulanabilme İmkanları ve Kaliteye Etkileri,
GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y., NİZAMLIOĞLU M.
V. Ulusal Nükleer Tarım ve Hayvancılık Kongresi, Konya, Türkiye, 20 Ekim 1998, (Tam Metin Bildiri)
1998
199820. Kimyasal Kaynaklı Besin Zehirlenmeleri
NİZAMLIOĞLU M.
T.S.K. Gıda Kontrol Sempozyumu, GEMLİK, Türkiye, 26 Nisan 1998, (Tam Metin Bildiri)
1996
199621. Sorbik asitin çemende kullanılabilme imkanları ve pastırmanın mikrobiyel kalitesine etkisi
Tekinşen O., DOĞRUER Y., NİZAMLIOĞLU M., GÜRBÜZ Ü.
Et ve Ürünleri Sempozyumu’96, İstanbul., İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Ekim 1996, (Tam Metin Bildiri)
1996
199622. Sorbik asitin çemende kullanılabilme imkanları ve pastırmanın mikrobiyel kalitesine etkisi
OSMAN CENAP T., DOĞRUER Y., NİZAMLIOĞLU M., GÜRBÜZ Ü.
Et ve Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 17 Ekim 1996, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. MİKROBİYATA
Temelli S., Evrensel T., Saltan Evrensel S., Güldaş M., Büyükyörük S., Beyaz D., et al.
A'dan Z'ye BESLENME, TAYAR Mustafa,YIBAR Artun, Editör, DORA YAYINCILIK, Bursa, ss.233-243, 2022
2019
20192. Süt Ürünleri ve Probiyotikler
Özgen A., Baba S., Tan Erkoç N., Pehlevan F., Nizamlıoğlu M.
Türkiye Klinikleri Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Prof. Dr. Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.139-145, 2019
2018
20183. BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLERİN OBEZİTE ÜZERİNE ETKİSİ
Çöl B. G., Yalçın S., Nizamlıoğlu M.
BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLER, Prof. Dr. Mustafa NİZAMLIOĞLU, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.35-43, 2018
2018
20184. BARSAK MİKROBİYATASI VE İMMUN SİSTEM
Özgen A., Pehlevan F., Tan Erkoç N., Baba S., Nizamlıoğlu M.
BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLER, Prof. Dr. Mustafa NİZAMLIOĞLU, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-13, 2018
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAYDIN GASTRONOMY
Bilim Kurulu Üyeliği
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorFood and Health
Bilim Kurulu Üyeliği
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam Ediyorİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Bilim Kurulu Üyeliği
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorVETERİNER GIDA HİJYENİSTLERİ DERNEĞİ
Asli Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Haziran 2025
Haziran 2025TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025Türkiye klinikleri veteriner bilimleri (online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024Austin Journal of Nutrition and Food Sciences
Diğer Dergiler
Eylül 2024
Eylül 2024JOURNAL OF MEDICINAL PLANTS AND BY-PRODUCTS (JMPB)
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2020
Eylül 2020TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020Aydın Gastronomy
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2019
Mart 2019İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mart 2024
Mart 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Erciyes Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2023
Eylül 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2022
Ocak 2022TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Eylül 2023
Eylül 2023Bilimsel Yayın/Eser
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Nisan 2024
Nisan 2024X. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Nizamlıoğlu M.
Diyarbakır, Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023
Organ Bağışında Farkındalık Sempozyumu
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Nizamlıoğlu M.
İstanbul, Türkiye
Ağustos 2023
Ağustos 20231st INTERNATIONAL RUMELI CONGRESS ON FOOD and HEALTH SCIENCES
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Nizamlıoğlu M.
İstanbul, Türkiye
Nisan 2023
Nisan 2023
INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES (ICBH)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Nizamlıoğlu M.
Afyonkarahisar, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 202410.Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
Oturum Başkanı
Diyarbakır-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 183
h-indeksi (SCOPUS): 9
Jüri Üyelikleri
Aralık-2024
Aralık 2024Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Dr. Hasan Fatih AKÖZ Akademik kadroya Atama Dr. Öğr. Üyesi - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Mayıs-2024
Mayıs 2024Akademik Kadroya Atama-Profesörlük
Birol ÖZKALP Akademik Kadroya Atama-Profesörlük - İstanbul Gedik Üniversitesi
Mart-2023
Mart 2023