Yayınlar & Eserler

Makaleler 43
Tümü (43)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
Scopus (14)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (21)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 29

1. Yiyecek-İçecek İşletme Stratejilerinde Hipergerçeklik: Rekabet Avantajı ve Zorluklar

7. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

2. Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Postmodern Yönetim Yaklaşımlarına Göre Dönüşümü

7. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

3. İbn Haldun’un (ö. 1406) Mukaddime Eserinde Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi (IMFCT) 2024, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.543-557, (Tam Metin Bildiri)

4. Yiyecek ve İçecek Sektörü Gastronomi 4.0 Uygulamalarında Bulanık Mantık

8. Uluslararası Batı Asya Turizm Kongresi, Şırnak, Türkiye, 27 Nisan 2024, ss.30, (Özet Bildiri)

5. Mutfakta Sağlık-Culinary Medicine

Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 07 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

6. YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜNDE ENDÜSTRİ 4.0 UYGULAMALARI: GASTRONOMİ 4.0

11. Uluslararası Mardin Artuklu Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Mardin, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2023, ss.1323-1330, (Tam Metin Bildiri)

7. ÇAY TÜKETİMİN NİŞASTA SİNDİRİLEBİLİRLİĞİNE ETKİSİ

III. Ulusal Tarım ve Gıda Çalıştayı, Çorum, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2023, ss.21, (Özet Bildiri)

8. Mutfaklarda Yapay Zekânın Kullanımı ve Geleceği

Ufuk Üniversitesi II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2023, ss.195-193, (Özet Bildiri)

9. Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi

Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumu, İÇEL, Türkiye, 03 Şubat 2023, ss.12, (Özet Bildiri)

10. I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu

Gastronomi Mühendisliği: Gastronomiye Yeni Yaklaşım: Gastronomi Mühendisliği, 23 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

11. RELATIONAL MARKETING IN CATERING SERVICE

INTERNATIONAL MALATYA GASTRONOMY, CULTURE AND TOURISM CONFERENCE, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, ss.387, (Özet Bildiri)

12. Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 ve Robotik Sistemle

Uluslararası Multidisipliner İnovatif Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 02 Haziran 2022, ss.96, (Özet Bildiri)

13. Biochemical Effect Mechanism of Probiotics in Gut and Evaluation of Their Effect on Allergies.

International Gobeklitepe Applied Sciences Congress - II, Şanlıurfa, Türkiye, 06 Mayıs 2021, ss.141-148, (Tam Metin Bildiri)

15. Sokak Lezzetlerinin Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi.

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Ve Yaşam Kongresi, Burdur, Türkiye, 4 - 06 Haziran 2020, ss.391, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

16. Okul Çağı Çocuklarda Beslenme Eğitiminin Besin Seçimlerine Etkisi.

. II. International Congress on Nutrition, Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2019, ss.480, (Özet Bildiri)

17. Investigation of the Effect of Kefir on Body For Probiotic Support.

GANUD Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2019, ss.279-280, (Özet Bildiri)

18. Determination of Microbiological Contamination Sources of Catering Services and Evaluation of Food Safety.

X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 6 - 08 Ağustos 2019, ss.320, (Özet Bildiri)

19. Determination of the Effect of Hygiene Trainings Given to Kitchen Staff in Catering Services on Hygiene Awareness Levels.

X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 06 Ağustos 2019, ss.349, (Özet Bildiri)

20. Determination of Natural Food Preservative Nisin Bacteriocin from Lactococcus lactis subsp. lactis Isolated from Traditional Dairy Products.

International Congress of Science, Education and Technology Research, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, ss.108, (Özet Bildiri)

21. Determination of Lactic Acid Flora of Sourdough Yeast Produced by Using Different Products

International Congress of Science, Education and Technology Research, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, (Özet Bildiri)

22. Phytic Acid Degrading Lactic Acid Bacteria Isolated From Boza-Fermented Sourdough.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 18 Nisan 2018, ss.53, (Özet Bildiri)

23. Diyabetli Annelerin Bebeklerinde Doğum Sonrası Görülen Sağlık Sorunları

2. Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Diyabet Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Mart 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

24. Uyku ve Kafein İlişkisi ve Uykusuzluğun İş Stresine Etkisi

I. Ulusal Sağlık Yöneticileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.79, (Özet Bildiri)

25. Sosyo-ekonomik Düzeyin Beslenme Üzerine Etkisi.

I. Ulusal Sağlık Yöneticileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 Aralık 2017, ss.78-79, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

26. Dünyada Gıda Kıtlık ve Obezite Paradoksu

2. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresine, Antalya, Türkiye, 23 Kasım 2017, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

27. Investigation of Probiotic Features of Bacteria Isolated from Some Food Products.

4.International Conference On Microbial Diversity 2017, Bari, İtalya, 24 - 26 Ekim 2017, ss.118, (Özet Bildiri)

28. Akkermansia Muciniphila: Gastrointestinal Sistemdeki Fonksiyonel ve Probiyotik Özellikleri

4. Ulusal BağırsakMikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

29. Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler

Alzheimerlı olmak, Alzheimerlı Hasta ile Yaşamak Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar 13

1. Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi

Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, EFE AKADEMİ YAYINLARI, İstanbul, ss.126-142, 2024

2. Dondurma, Kaynatma ve Basınç

Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları, Murat Doğan, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, ss.161-174, 2023

3. Gastronomi Mühendisliğine Giriş

Gastronomi Mühendisliği , Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, ss.1-10, 2023

4. Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, İstanbul, ss.253-245, 2022

5. Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver

Kara Mürver: Meyve mi İlaç mı?, Hayrettin Mutlu , Elif Günalan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.163-182, 2022

6. Toplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve Güvenliği

Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi, DOĞAN MURAT, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.447-456, 2022

7. Su

Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu, Veli Ceylan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, ss.1-16, 2022

8. Gıda Felsefesine Giriş

Gıda Felsefesi, Doğan, Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-16, 2021

10. Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler

Gıda Mühendisliğine Giriş, DOĞAN MURAT, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.69-101, 2020

11. Probiotics From Food Products and Gastrointestinal Health

Dietary Interventions in Gastrointestinal Diseases, Watson R, Preedy V, Editör, Academic Press Books Elsevier, Massachusetts, ss.169-177, 2019

13. Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler

Alzheimer’a Dair Her Şey, Mehmet Ünal, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, İstanbul, ss.111-117, 2018
Metrikler

Yayın

86

Yayın (WoS)

10

Yayın (Scopus)

14

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

68

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

11

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

390

H-İndeks (Sobiad)

9

Atıf (Diğer Toplam)

17

Proje

6

Tez Danışmanlığı

24

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları