SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
A study on the perceived organisational business continuity of foodservice executives
INTERNATIONAL JOURNAL OF BUSINESS CONTINUITY AND RISK MANAGEMENT
, cilt.13, sa.3, ss.302-320, 2023 (Scopus)
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.15-29, 2023 (Hakemli Dergi)
Investigation of the effect and relationship of vegan cuisine on gastronomic culture
Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy
, cilt.2, sa.1, ss.53-63, 2023 (Hakemli Dergi)
Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.1-12, 2023 (Hakemli Dergi)
Sömürge dönemi köleliğin yemek kültürüne etkilerinin araştırılması
Review of Tourism Administration Journal
, cilt.3, sa.2, ss.126-138, 2022 (Hakemli Dergi)
Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.1-13, 2022 (Hakemli Dergi)
Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.204-210, 2022 (Hakemli Dergi)
Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2022, sa.22, ss.988-1005, 2022 (Hakemli Dergi)
LEZZET VE LEZZETİN BİLİMİ: MUTFAK ŞEFLERİNİN LEZZET ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.119-219, 2022 (Hakemli Dergi)
A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
International Journal of Gastronomy Research
, cilt.1, sa.1, ss.9-15, 2022 (Hakemli Dergi)
Fonksiyonel Gıdaların Gastronomideki Önemi
ART/icle: Sanat & Tasarım Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.249-267, 2021 (Hakemli Dergi)
Akkermansia Muciniphila Functional and Probiotic Properties In The Gastrointestinal Tract
International Journal Of Food Engineering Research
, sa.2, ss.29-35, 2017 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Bakterilerin Gastrointestinal Sistemdeki Etki Mekanizması
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.20-27, 2012 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Bakterilerin Etki Mekanizması
Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.98-102, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu
Gastronomi Mühendisliği: Gastronomiye Yeni Yaklaşım: Gastronomi Mühendisliği, 23 Eylül 2022
RELATIONAL MARKETING IN CATERING SERVICE
INTERNATIONAL MALATYA GASTRONOMY, CULTURE AND TOURISM CONFERENCE, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, ss.387
4°C’de Depolanan Pişmiş Et Döner ile -18°C’de Depolanan Donuk Pişmiş Et Dönerin Duyusal Kalite Özellikleri Açısından Değerlendirilmesi.
Selçuk Zirvesi 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongre, Konya, Türkiye, 07 Haziran 2020
Okul Çağı Çocuklarda Beslenme Eğitiminin Besin Seçimlerine Etkisi.
. II. International Congress on Nutrition, Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2019, ss.480
Determination of Microbiological Contamination Sources of Catering Services and Evaluation of Food Safety.
X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 6 - 08 Ağustos 2019, ss.320
Sosyo-ekonomik Düzeyin Beslenme Üzerine Etkisi.
I. Ulusal Sağlık Yöneticileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 Aralık 2017, ss.78-79
Dünyada Gıda Kıtlık ve Obezite Paradoksu
2. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresine, Antalya, Türkiye, 23 Kasım 2017
Akkermansia Muciniphila: Gastrointestinal Sistemdeki Fonksiyonel ve Probiyotik Özellikleri
4. Ulusal BağırsakMikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017
Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler
Alzheimerlı olmak, Alzheimerlı Hasta ile Yaşamak Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 Mayıs 2017
Kitap & Kitap Bölümleri
Gastronomi Mühendisliğine Giriş
Gastronomi Mühendisliği
, Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, ss.1-10, 2023
Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, İstanbul, ss.253-245, 2022
Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver
Kara Mürver: Meyve mi İlaç mı?, Hayrettin Mutlu , Elif Günalan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.163-182, 2022
Gıda Felsefesine Giriş
Gıda Felsefesi, Doğan, Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-16, 2021
Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler
Alzheimer’a Dair Her Şey, Mehmet Ünal, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, İstanbul, ss.111-117, 2018