Makaleler
43
Tümü (43)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
Scopus (14)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (21)
3. Enhancing Culinary Operations Through Fuzzy Logic: A Case Study in the Catering Industry
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.2, ss.2306-2316, 2024 (TRDizin)
12. Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.15-29, 2023 (Hakemli Dergi)
13. A study on the perceived organisational business continuity of foodservice executives
INTERNATIONAL JOURNAL OF BUSINESS CONTINUITY AND RISK MANAGEMENT
, cilt.13, sa.3, ss.302-320, 2023 (Scopus)
14. Investigation of the effect and relationship of vegan cuisine on gastronomic culture
Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy
, cilt.2, sa.1, ss.53-63, 2023 (Hakemli Dergi)
17. Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.1-12, 2023 (Hakemli Dergi)
19. Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.204-210, 2022 (Hakemli Dergi)
20. Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2022, sa.22, ss.988-1005, 2022 (TRDizin)
21. Sömürge dönemi köleliğin yemek kültürüne etkilerinin araştırılması
Review of Tourism Administration Journal
, cilt.3, sa.2, ss.126-138, 2022 (Hakemli Dergi)
27. Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.1-13, 2022 (Hakemli Dergi)
28. LEZZET VE LEZZETİN BİLİMİ: MUTFAK ŞEFLERİNİN LEZZET ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.119-219, 2022 (Hakemli Dergi)
29. A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
International Journal of Gastronomy Research
, cilt.1, sa.1, ss.9-15, 2022 (Hakemli Dergi)
40. Akkermansia Muciniphila Functional and Probiotic Properties In The Gastrointestinal Tract
International Journal Of Food Engineering Research
, sa.2, ss.29-35, 2017 (Hakemli Dergi)
41. Investigation of probiotic features of bacteria isolated from some food products Bazı gıda ürünlerinden ızole edilen bakterilerin probiyotik özelliklerinin araştırılması
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.23, sa.4, ss.555-562, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
42. Probiyotik Bakterilerin Gastrointestinal Sistemdeki Etki Mekanizması
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.20-27, 2012 (Hakemli Dergi)
43. Probiyotik Bakterilerin Etki Mekanizması
Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.98-102, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
29
2. Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Postmodern Yönetim Yaklaşımlarına Göre Dönüşümü
7. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
3. İbn Haldun’un (ö. 1406) Mukaddime Eserinde Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
I. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi (IMFCT) 2024, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.543-557, (Tam Metin Bildiri)
10. I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu
Gastronomi Mühendisliği: Gastronomiye Yeni Yaklaşım: Gastronomi Mühendisliği, 23 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
11. RELATIONAL MARKETING IN CATERING SERVICE
INTERNATIONAL MALATYA GASTRONOMY, CULTURE AND TOURISM CONFERENCE, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, ss.387, (Özet Bildiri)
14. 4°C’de Depolanan Pişmiş Et Döner ile -18°C’de Depolanan Donuk Pişmiş Et Dönerin Duyusal Kalite Özellikleri Açısından Değerlendirilmesi.
Selçuk Zirvesi 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongre, Konya, Türkiye, 07 Haziran 2020, (Özet Bildiri)
16. Okul Çağı Çocuklarda Beslenme Eğitiminin Besin Seçimlerine Etkisi.
. II. International Congress on Nutrition, Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2019, ss.480, (Özet Bildiri)
18. Determination of Microbiological Contamination Sources of Catering Services and Evaluation of Food Safety.
X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 6 - 08 Ağustos 2019, ss.320, (Özet Bildiri)
25. Sosyo-ekonomik Düzeyin Beslenme Üzerine Etkisi.
I. Ulusal Sağlık Yöneticileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 Aralık 2017, ss.78-79, (Özet Bildiri)
26. Dünyada Gıda Kıtlık ve Obezite Paradoksu
2. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresine, Antalya, Türkiye, 23 Kasım 2017, (Tam Metin Bildiri)
28. Akkermansia Muciniphila: Gastrointestinal Sistemdeki Fonksiyonel ve Probiyotik Özellikleri
4. Ulusal BağırsakMikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
29. Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler
Alzheimerlı olmak, Alzheimerlı Hasta ile Yaşamak Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
13
3. Gastronomi Mühendisliğine Giriş
Gastronomi Mühendisliği
, Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, ss.1-10, 2023
4. Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, İstanbul, ss.253-245, 2022
5. Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver
Kara Mürver: Meyve mi İlaç mı?, Hayrettin Mutlu , Elif Günalan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.163-182, 2022
6. Toplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve Güvenliği
Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi, DOĞAN MURAT, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.447-456, 2022
8. Gıda Felsefesine Giriş
Gıda Felsefesi, Doğan, Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-16, 2021
12. Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi
Nobel Akademik Yayınları, Ankara, 2018
13. Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler
Alzheimer’a Dair Her Şey, Mehmet Ünal, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, İstanbul, ss.111-117, 2018
Metrikler
Yayın (WoS)
10
Yayın (Scopus)
14
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
68
H-İndeks (Scopus)
7
Atıf (Scholar)
11
H-İndeks (Scholar)
2
Atıf (TrDizin)
7
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
390
H-İndeks (Sobiad)
9
Atıf (Diğer Toplam)
17
Proje
6
Tez Danışmanlığı
24