Duyurular & Dokümanlar
Tez Dosyaları
Eğitimin/Kursun Program İçeriğini Gösteren Broşür veya Afiş
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2015 - 2022
2015 - 2022Doktora
İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yönetim Ve Strateji (Dr), Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2014 - 2017
2014 - 2017Doktora
İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2009 - 2011
2009 - 2011Yüksek Lisans
Fatih Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji (Yl), Türkiye
2001 - 2006
2001 - 2006Lisans
Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye
1993 - 1998
1993 - 1998Lisans
Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Toplu yemek hizmetleri (catering) sektörü yöneticilerinin iş sürekliliğine hazır olma algı ve zorluklarının belirlenmesi
İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yönetim Ve Strateji (Dr)
2017
2017Doktora
Bazı gıdalardan izole edilen bakterilerin probiyotik özelliklerinin araştırılması
İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2011
2011Yüksek Lisans
Probiyotik bakterilerin biyokimyasal etki mekanizması ve alerji üzerine etkilerinin meta analiz araştırması
Fatih Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji (Yl)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2017 - 2018
2017 - 2018Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2015 - 2017
2015 - 2017Öğretim Görevlisi
Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2011 - 2015
2011 - 2015Öğretim Görevlisi
Haliç Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
İstanbul Gelişim Üniversitesi, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
2018 - 2018
2018 - 2018Bölüm Başkanı
İstanbul Gelişim Üniversitesi
2017 - 2018
2017 - 2018Bölüm Başkanı
Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Verdiği Dersler
Doktora
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE UYGULAMALAR
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE UYGULAMALAR
GIDA GÜVENLİĞİ VE POLİTİKALARI
Gıdalar ve Fonksiyonları
Gıda Güvenliği Politikaları
Gıda Güvenliği ve Politikaları
Yüksek Lisans
GIDA FELSEFESİ
GIDA FELSEFESİ 1
GIDALAR, ÖZELLIKLERI VE FONKSIYONLARI
Gıdalar, Özellikleri ve Fonksiyonları
Gıda Felsefesi
Stratejik Yönetim
Lisans
GIDA ÇALIŞMALARI
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
GIDALARIN DUYUSAL ANALİZİ
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Gıdaların Duyusal Analizi
Proje Yönetimi
Meslek Etiği
Tüketim Psikolojisi
Gıda Tasarımı ve Duyusal Analiz
Gıda Hijyeni ve Güvenliği
Food Service Management
Public Health Training
QUALİTY SYSTEMS
Scientific Research Met
Stratejik Yönetim
Food Sanitation
FOOD MİCROBİOLOGY AND FOOD SAFETY
FOOD CHEMİSTRY AND ANALYSİS
BESLENMEYE GİRİŞ
SCİENTİFİC RESEARCH METHODS
INTRODUCTION OF FOOD SERVİCE MANAGEMENT
Ön Lisans
Gıda Muhafaza Yöntemleri
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞÇİ SAĞLIĞI
UN VE UNLU MAMULLER TEKNOLOJİSİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ S
YAĞ TEKNOLOJİSİ
İŞLETME HİJYENİ VE SANİTASYONU
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
HAZIR YEMEK ÜRETİMİ VE ORGANİZASYONU (CATERİNG)
Yönetilen Tezler
Devam ediyor
Devam ediyorDoktora
HAVAYOLU SEYAHATİNİN TAT ALGISINA ETKİSİ
Doğan M. (Danışman)
ALPER ÇEVİK(Öğrenci)
Devam ediyor
Devam ediyorYüksek Lisans
Filizlendirilmiş tohumlar ile hazırlanan Fonksiyonel Vegan ve Glutensiz Çorbanın Duyusal Özelliklerinin Araştırılması
Doğan M. (Danışman)
N.ÖZSOY(Öğrenci)
Devam ediyor
Devam ediyorDoktora
‘’Food Pairing’’ Lezzet Eşleştirme Yöntemi Kullanılarak Modernize Edilmiş Türk Mutfağı Reçetelerinin Lezzet Algısına Etkisi
Doğan M. (Danışman)
FUAT SAMİ(Öğrenci)
Devam ediyor
Devam ediyorYüksek Lisans
Osmanlı Şerbetlerinin Yemek Kültürüne Etkilerinin Araştırılması
Doğan M. (Danışman)
EDA YALÇIN(Öğrenci)
Devam ediyor
Devam ediyorDoktora
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Edirne’nin Gastronomi Şehri Olma Potansiyelinin İncelenmesi: Bir Model Önerisi
Doğan M. (Danışman)
BURAK İŞÇİMEN(Öğrenci)
Devam ediyor
Devam ediyorDoktora
Pastanelerde satılan kurabiyelerde susam kalıntılarının tespiti ve çalışanların gıda güvenliği ve gıda alerjisi bilgi, tutum, eğitim ve uygulamalarının incelenmesi
Doğan M. (Danışman)
A.SERAY ENGİN (Öğrenci)
Devam ediyor
Devam ediyorYüksek Lisans
Gastronomi Alanında Sürdürülebilirlik Uygulamaları: Keten Tohumu Yağı Posasından Afet Gıdası Geliştirme ve Değerlendirme
Doğan M. (Danışman)
D.NUR KİŞİOĞLU(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
Gastronomide Sanatsal Tasarım Teknikleri: Michelin Yıldızlı Restoran Tabakları Üzerine Araştırma
Doğan M. (Danışman)
E.NUR(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
MUDANYA İLÇESİNİN GASTRONOMİ TURİZMPOTANSİYELİNİN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİNTESPİTİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
Doğan M. (Danışman)
S.USLU(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE RESTORAN YÖNETİCİLERİNİN İŞ SÜREKLİLİĞİNE HAZIR OLMA ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA
Doğan M. (Danışman)
N.DEĞİRMENCİ(Öğrenci)
2024
2024Doktora
Dikey tarım teknolojisinde neofobi etkisi, ürün algısı ve satın alma davranışlarının değerlendirilmesi
Doğan M. (Danışman)
N.BANU(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yeni bir kavram: Gastronomi edebiyatı
Doğan M. (Danışman)
E.TURAN(Öğrenci)
2024
2024Doktora
Gastronomide sanal gerçeklik kullanımı ve mekânsal gerçeklik algısı
Doğan M. (Danışman)
F.KÜRŞAT(Öğrenci)
2024
2024Doktora
Meksika ve Türk Mutfaklarındaki Bazı Benzerlik ve Farklılıkların İncelenmesi: Uçan Şefler Üzerine Bir Araştırma
Doğan M. (Danışman)
F.UĞRAÇ(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Gastronomi alanında medikal mutfak uygulamaları: Kardiyovasküler hastalıklar için yeni yaklaşımlarla tarif geliştirme ve değerlendirme
Doğan M. (Danışman)
S.MERVE(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Aşçıların sağlıklı yemek hazırlama konusundaki bilgi düzeyleri tutum ve uygulamalarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
Doğan M. (Danışman)
M.EREN(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
İstanbul ili gastronomi turizmi gelişmişlik düzeyi: Arap turistler üzerinde bir araştırma
Doğan M. (Danışman)
S.ALZUHAİRİ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Günümüze ulaşamayan Osmanlı mutfağı tatlılarının belirlenmesi ve duyusal açıdan değerlendirmeleri
Doğan M. (Danışman)
B.ERMERCAN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Gastronomi tarihi ve kültürü açısından baharatın değerlendirilmesi
Doğan M. (Danışman)
K.ÖZDEMİR(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Probiyotik Saccharomyces boulardii ile hazırlanan ekşi hamur tozlarının ekmeğin duyusal kalitesine etkisinin araştırılması
MURAT D. (Danışman)
A.ÇINAR(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Pişirme kılavuzu (Odigos mageirikis) başlıklı erken dönem yunan yemek kitabının günümüze uyarlanması ve Türk mutfağı ile karşılaştırılması
Doğan M. (Danışman)
R.HACIBEKTAŞOĞLU(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Karakılçık buğday unundan hazırlanan ekşi mayalı ekmeklerin duyusal özelliklerinin geliştirilmesine yönelik bir araştırma
Doğan M. (Danışman)
A.KARAPINAR(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
+4°c'de depolanan pişmiş et döner ile –18°c'de depolanan donuk pişmiş et dönerin duyusal kalite özellikleri açısından değerlendirilmesi
MURAT D. (Danışman)
E.NUR(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Sokak lezzetlerinin gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi
MURAT D. (Danışman)
B.AYDIN(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. The effects and contributions of Byzantine cuisine to modern Istanbul cuisine
Doğan M.
Discover Food
, cilt.5, sa.1, 2025 (Scopus)
2025
20252. Effect of street food vendors' food safety knowledge, attitudes, and practices on the microbiological quality of street foods
Ay M., DOĞAN M.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.39, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Enhancing Culinary Operations Through Fuzzy Logic: A Case Study in the Catering Industry
Doğan M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.12, sa.2, ss.2306-2316, 2024 (TRDizin)
2024
20244. Kadın girişimcilerin geleneksel gıdalara karşı tutumu: Bingöl örneği
Doğan M., Hamarat H., Gül M.
Turkish Journal of Marketing , cilt.9, sa.4, ss.114-133, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20245. Evaluation of Ibn Khaldun’s Muqaddima in Terms of Food Studies
Doğan M.
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi , cilt.4, sa.3, ss.376-399, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20246. A New Concept in Gastronomy: Cinegastronomy
DOĞAN M.
JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES , cilt.12, sa.4, ss.2400-2440, 2024 (TRDizin)
2024
20247. Food engineers’ attitudes and purchasing intentions towards genetically modified organism products
Mutlu H., Ay M., Doğan M.
Nutrition and Health
, cilt.30, sa.4, ss.789-796, 2024 (Scopus)
2024
20248. An investigation into the sensory properties of sourdough bread made with Karakılçık wheat flour
DOĞAN M., Karapınar Keserli A.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.37, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20239. Kur’an-ı Kerim’de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Kütüb-i Sitte Bağlamında Değerlendirilmesi
Doğan M.
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.148-185, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202310. Computational gastronomy: A study to test the food pairing hypothesis in Turkish cuisine
DOĞAN M., Değerli A. H.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.33, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202311. Yemek Eleştirmenliğinin Gastronomiye Olan Etkilerinin Araştırılması
Doğan M., Öztürk S. M.
Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi , cilt.6, sa.9, ss.0-1181, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202312. Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
DOĞAN M., İKİBUDAK E. N.
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.15-29, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202313. A study on the perceived organisational business continuity of foodservice executives
DOĞAN M., YAZICI S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BUSINESS CONTINUITY AND RISK MANAGEMENT , cilt.13, sa.3, ss.302-320, 2023 (Scopus)
2023
202314. Investigation of the effect and relationship of vegan cuisine on gastronomic culture
DOĞAN M., Yalçın E.
Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy , cilt.2, sa.1, ss.53-63, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202315. Investigation of the Effect of Spice on Gastronomy History and Culture
DOĞAN M., ÖZDEMİR K.
İzlek Akademik Dergi , cilt.5, sa.2, ss.27-39, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202316. The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals
DOĞAN M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.2, ss.1516-1536, 2023 (TRDizin)
2023
202317. Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
DOĞAN M., VATANDOST E. G.
OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.1-12, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
202218. Menu Engineering in the Restaurant Business: A Study on Kitchen Chefs
Mutlu H., DEMİRÇAKMAK İ. L., DOĞAN M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.4, ss.3537-3553, 2022 (TRDizin)
2022
202219. Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri
Ergen B., DOĞAN M.
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.204-210, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202220. Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
ÇETİN A. S., DOĞAN M.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.2022, sa.22, ss.988-1005, 2022 (TRDizin)
2022
202221. Sömürge dönemi köleliğin yemek kültürüne etkilerinin araştırılması
DOĞAN M., SÖNMEZ M.
Review of Tourism Administration Journal , cilt.3, sa.2, ss.126-138, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202222. Birleşmiş Milletler’in küresel beslenme ve gıda güvencesi politikalarının değerlendirilmesi
DOĞAN M., ÖZALTIN E.
Tourism and Recreation , cilt.4, sa.2, ss.81-88, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202223. Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
DOĞAN M.
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.130-157, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202224. Hatay İlinin Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Düzeyinin Tespitine Yönelik Bir Araştırma
DOĞAN M., YILMAZ M.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.6, sa.4, ss.1146-1164, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202225. Determining The Effect of Catering Companies' Attitudes Toward Customer Complaints on Customer Loyalty
DOĞAN M.
Journal of Interdisciplinary Food Studies , cilt.2, sa.2, ss.68-79, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202226. Evaluation of gastronomic objects in Renaissance painting
Doğan M., Yaşlıca Z. S.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.30, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202227. Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma
DOĞAN M., ÖZALTIN E.
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.1-13, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202228. LEZZET VE LEZZETİN BİLİMİ: MUTFAK ŞEFLERİNİN LEZZET ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
AĞAN C., DOĞAN M.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.119-219, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202229. A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
DOĞAN M., OLGAY P.
International Journal of Gastronomy Research , cilt.1, sa.1, ss.9-15, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202130. Food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus lactis subsp. lactis from raw milk and some fermented products
Murat D., Hakkı T. İ.
LWT
, cilt.150, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202131. The effect of different compositions of starter cultures developed from phytic acid-degrading lactic acid bacteria on the sensory quality of bread
Doğan M.
International Food Research Journal
, cilt.28, sa.5, ss.926-935, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202132. Evaluating starter culture potential of wild Penicillium roqueforti strains from moldy cheeses of artisanal origin
Doğan M., Tekiner İ. H.
Food Bioscience
, cilt.43, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202133. A new trend in gastronomy: Culinary medicine chef
Mutlu H., Doğan M.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.24, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202134. On-site and one-year monitoring of food service business risks associated with poor hygiene quality in the catering establishments for consumer protection
Doğan M., Tekiner İ. H.
Journal of Foodservice Business Research
, cilt.24, sa.3, ss.274-285, 2021 (Scopus)
2021
202135. Evaluation of the probiotic potential of Pediococcus strains from fermented dairy product kefir
Doğan M., Ay M.
Czech Journal of Food Sciences
, cilt.39, sa.5, ss.376-383, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202036. Evaluation of Customer Complaints to Catering Services in Terms of Food Safety
DOĞAN M., AY M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2387-2401, 2020 (TRDizin)
2020
202037. Investigation of the Effects of Kitchen Hygiene Training on Reducing Personnel-Associated Microbial Contamination.
AY M., DOĞAN M.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.11, ss.161-177, 2020 (TRDizin)
2020
202038. Extracellular Phytase Activities of Lactic Acid Bacteria in Sourdough Mix Prepared From Traditionally Produced Boza As Starter Culture
DOĞAN M., TEKİNER İ. H.
Food and Health , cilt.6, sa.2, ss.117-127, 2020 (TRDizin)
2019
201939. Assessment of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria from Traditional Sourdoughs for Bread-Making in Turkey against Some Gut Conditions
DOĞAN M., TEKİNER İ. H.
Journal of Applied Food Technology , cilt.6, sa.2, ss.15-21, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201740. Akkermansia Muciniphila Functional and Probiotic Properties In The Gastrointestinal Tract
DOĞAN M., ÖZTAĞ M., DEMİRKESEN H.
International Journal Of Food Engineering Research , sa.2, ss.29-35, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201741. Investigation of probiotic features of bacteria isolated from some food products Bazı gıda ürünlerinden ızole edilen bakterilerin probiyotik özelliklerinin araştırılması
Dogan M., Ozpinar H.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.23, sa.4, ss.555-562, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2012
201242. Probiyotik Bakterilerin Gastrointestinal Sistemdeki Etki Mekanizması
DOĞAN M.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.20-27, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201143. Probiyotik Bakterilerin Etki Mekanizması
DOĞAN M.
Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Dergisi , cilt.21, sa.1, ss.98-102, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Yiyecek-İçecek İşletme Stratejilerinde Hipergerçeklik: Rekabet Avantajı ve Zorluklar
ÖZDEK E., DOĞAN M.
7. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Postmodern Yönetim Yaklaşımlarına Göre Dönüşümü
İNTEPE M. C., DOĞAN M.
7. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. İbn Haldun’un (ö. 1406) Mukaddime Eserinde Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
DOĞAN M., Doğan A. E.
I. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi (IMFCT) 2024, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.543-557, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Yiyecek ve İçecek Sektörü Gastronomi 4.0 Uygulamalarında Bulanık Mantık
DOĞAN M.
8. Uluslararası Batı Asya Turizm Kongresi, Şırnak, Türkiye, 27 Nisan 2024, ss.30, (Özet Bildiri)
2024
20245. Mutfakta Sağlık-Culinary Medicine
DOĞAN M.
Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 07 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
20236. YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜNDE ENDÜSTRİ 4.0 UYGULAMALARI: GASTRONOMİ 4.0
Doğan M.
11. Uluslararası Mardin Artuklu Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Mardin, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2023, ss.1323-1330, (Tam Metin Bildiri)
2023
20237. ÇAY TÜKETİMİN NİŞASTA SİNDİRİLEBİLİRLİĞİNE ETKİSİ
DEMİRKESEN H., TERZİ M., DOĞAN M.
III. Ulusal Tarım ve Gıda Çalıştayı, Çorum, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2023, ss.21, (Özet Bildiri)
2023
20238. Mutfaklarda Yapay Zekânın Kullanımı ve Geleceği
DOĞAN M.
Ufuk Üniversitesi II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2023, ss.195-193, (Özet Bildiri)
2023
20239. Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi
DOĞAN M.
Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumu, İÇEL, Türkiye, 03 Şubat 2023, ss.12, (Özet Bildiri)
2022
202210. I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu
DOĞAN M.
Gastronomi Mühendisliği: Gastronomiye Yeni Yaklaşım: Gastronomi Mühendisliği, 23 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2022
202211. RELATIONAL MARKETING IN CATERING SERVICE
DOĞAN M.
INTERNATIONAL MALATYA GASTRONOMY, CULTURE AND TOURISM CONFERENCE, Malatya, Türkiye, 16 Eylül 2022, ss.387, (Özet Bildiri)
2022
202212. Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 ve Robotik Sistemle
DOĞAN M.
Uluslararası Multidisipliner İnovatif Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 02 Haziran 2022, ss.96, (Özet Bildiri)
2021
202113. Biochemical Effect Mechanism of Probiotics in Gut and Evaluation of Their Effect on Allergies.
DOĞAN M.
International Gobeklitepe Applied Sciences Congress - II, Şanlıurfa, Türkiye, 06 Mayıs 2021, ss.141-148, (Tam Metin Bildiri)
2020
202014. 4°C’de Depolanan Pişmiş Et Döner ile -18°C’de Depolanan Donuk Pişmiş Et Dönerin Duyusal Kalite Özellikleri Açısından Değerlendirilmesi.
OCAK E. N., DOĞAN M.
Selçuk Zirvesi 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongre, Konya, Türkiye, 07 Haziran 2020, (Özet Bildiri)
2020
202015. Sokak Lezzetlerinin Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi.
AYDIN B., DOĞAN M.
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Ve Yaşam Kongresi, Burdur, Türkiye, 4 - 06 Haziran 2020, ss.391, (Özet Bildiri)
2019
201916. Okul Çağı Çocuklarda Beslenme Eğitiminin Besin Seçimlerine Etkisi.
TERZİ M., DOĞAN M., DEMİRKESEN H., ERGAN K.
. II. International Congress on Nutrition, Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2019, ss.480, (Özet Bildiri)
2019
201917. Investigation of the Effect of Kefir on Body For Probiotic Support.
MUTLU H., AY M., DOĞAN M., YILMAZ Ö., MUTLU E.
GANUD Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2019, ss.279-280, (Özet Bildiri)
2019
201918. Determination of Microbiological Contamination Sources of Catering Services and Evaluation of Food Safety.
DOĞAN M.
X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 6 - 08 Ağustos 2019, ss.320, (Özet Bildiri)
2019
201919. Determination of the Effect of Hygiene Trainings Given to Kitchen Staff in Catering Services on Hygiene Awareness Levels.
DOĞAN M., AY M.
X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 06 Ağustos 2019, ss.349, (Özet Bildiri)
2018
201820. Determination of Natural Food Preservative Nisin Bacteriocin from Lactococcus lactis subsp. lactis Isolated from Traditional Dairy Products.
DOĞAN M., AY M.
International Congress of Science, Education and Technology Research, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, ss.108, (Özet Bildiri)
2018
201821. Determination of Lactic Acid Flora of Sourdough Yeast Produced by Using Different Products
AY M., DOĞAN M., MUTLU H.
International Congress of Science, Education and Technology Research, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, (Özet Bildiri)
2018
201822. Phytic Acid Degrading Lactic Acid Bacteria Isolated From Boza-Fermented Sourdough.
DEMİRKESEN H., DOĞAN M., TERZİ M.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 18 Nisan 2018, ss.53, (Özet Bildiri)
2018
201823. Diyabetli Annelerin Bebeklerinde Doğum Sonrası Görülen Sağlık Sorunları
ERGAN K., DOĞAN M.
2. Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Diyabet Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2017
201724. Uyku ve Kafein İlişkisi ve Uykusuzluğun İş Stresine Etkisi
KAYMAK E., PAKEL A., DOĞAN M.
I. Ulusal Sağlık Yöneticileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.79, (Özet Bildiri)
2017
201725. Sosyo-ekonomik Düzeyin Beslenme Üzerine Etkisi.
ÖZDEMİR D., ETİ G., ÖNALAN Ş. N., DOĞAN M.
I. Ulusal Sağlık Yöneticileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 Aralık 2017, ss.78-79, (Özet Bildiri)
2017
201726. Dünyada Gıda Kıtlık ve Obezite Paradoksu
DOĞAN M.
2. Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kongresine, Antalya, Türkiye, 23 Kasım 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201727. Investigation of Probiotic Features of Bacteria Isolated from Some Food Products.
DOĞAN M., ateş k.
4.International Conference On Microbial Diversity 2017, Bari, İtalya, 24 - 26 Ekim 2017, ss.118, (Özet Bildiri)
2017
201728. Akkermansia Muciniphila: Gastrointestinal Sistemdeki Fonksiyonel ve Probiyotik Özellikleri
DOĞAN M., ÖZTAĞ M., DEMİRKESEN H.
4. Ulusal BağırsakMikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201729. Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler
DOĞAN M.
Alzheimerlı olmak, Alzheimerlı Hasta ile Yaşamak Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi
DOĞAN M.
Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, EFE AKADEMİ YAYINLARI, İstanbul, ss.126-142, 2024
2023
20232. Dondurma, Kaynatma ve Basınç
DOĞAN M., Yalçın E.
Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları, Murat Doğan, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, ss.161-174, 2023
2023
20233. Gastronomi Mühendisliğine Giriş
DOĞAN M., TATLISU N. B., SAĞLAM K., DEMİRGÜL F., HÜLAĞA G., ÇETİN A. S., et al.
Gastronomi Mühendisliği , Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, ss.1-10, 2023
2022
20224. Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği
DOĞAN M.
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ VE CATERING HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Murat Doğan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, İstanbul, ss.253-245, 2022
2022
20225. Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver
DOĞAN M.
Kara Mürver: Meyve mi İlaç mı?, Hayrettin Mutlu , Elif Günalan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.163-182, 2022
2022
20226. Toplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve Güvenliği
DOĞAN M.
Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi, DOĞAN MURAT, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.447-456, 2022
2022
20227. Su
DOĞAN M.
Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu, Veli Ceylan, Editör, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, ss.1-16, 2022
2021
20218. Gıda Felsefesine Giriş
DOĞAN M., YILMAZ M., GÜLDEMİR O., AKSOY A., YILMAZ İ., KIZILDEMİR Ö., et al.
Gıda Felsefesi, Doğan, Murat, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.1-16, 2021
2020
20209. Gıda Mühendisliğine Giriş
DOĞAN M., YILMAZ İ., AKSOY A., YAMAN M., ZULUĞ A., YILDIRIM MAVİŞ Ç., et al.
Nobel Akademik Yayınları, İstanbul, 2020
2020
202010. Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler
DOĞAN M.
Gıda Mühendisliğine Giriş, DOĞAN MURAT, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.69-101, 2020
2019
201911. Probiotics From Food Products and Gastrointestinal Health
DOĞAN M., TEKİNER İ. H., DEMİRKESEN H.
Dietary Interventions in Gastrointestinal Diseases, Watson R, Preedy V, Editör, Academic Press Books Elsevier, Massachusetts, ss.169-177, 2019
2018
201812. Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi
DOĞAN M.
Nobel Akademik Yayınları, Ankara, 2018
2018
201813. Alzheimer, Beslenme ve Probiyotikler
DOĞAN M.
Alzheimer’a Dair Her Şey, Mehmet Ünal, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, İstanbul, ss.111-117, 2018
Desteklenen Projeler
2022 - 2025
2022 - 2025IPSUS - İklim Açısından Akıllı Gıda İnovasyonu: İleri Dönüşümlü Kaynaklardan Bitki ve Denizyosunu Proteinleri Kullanımı
UFUK AVRUPA Projesi , UFUK AVRUPA Projesi
(Proje Özeti)
Doğan M., Tekiner İ. H. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Endüstriyel peynir üretiminde kullanılan mikrobiyal peynir mayası rennin üretimi
TÜBİTAK Projesi
DOĞAN M.
2018 - 2019
2018 - 2019Ülkemize özgü probiyotik bakteri suşlarının izolasyonu ve yerli üretimin gerçekleştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
DOĞAN M.
2017 - 2018
2017 - 2018Starter Küf Kültürü Penicillium Roqueforti ’nin Endüstriyel Üretilmesi, Ülkemize Özgü Küflü Tulum Peyniri Üretim Prosesinin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
DOĞAN M.
2015 - 2017
2015 - 2017GIDALARIN MUHAFAZASI AMACIYLA BİYOKONSERVASYON DOĞAL NİSİN BACTERİOSİNİN ENDÜSTRİYEL OLARAK LACTOCOCCUS LACTİS BAKTERİSİNDEN ÜRETİLMESİ
TÜBİTAK Projesi
DOĞAN M.
2014 - 2016
2014 - 2016Fonksiyonel Gıda Destekleyici ”Probiyotik Bakterilerin” Üretilmesi
TÜBİTAK Projesi
DOĞAN M.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorJournal of Interdisciplinary Food Studies
Editör
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBaş Editör
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorYEMEK, GIDA İŞLETMECİLERİ, SERVİS SAĞLAYICILARI VE MESLEKİ EĞİTİM DERNEĞİ
Yönetim Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2024
Aralık 2024Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Aralık 2024
Aralık 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2024
Aralık 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI’NA, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2024
Kasım 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2024
Ekim 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2024
Ekim 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ağustos 2024
Ağustos 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI’NA, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ağustos 2024
Ağustos 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2024
Ocak 2024Tamamlanmış Tez Çalışması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU BAŞKANLIĞI, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2022 - 2025
2022 - 2025Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TÜBİTAK
İstanbul Gelişim Üniversitesi, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI , Türkiye
Davetli Konuşmalar
Mayıs 2024
Mayıs 2024Gastronomide Güncel Eğilimler
Konferans
İzmir Ekonomi Üniversitesi-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 68
h-indeksi (SCOPUS): 7
Jüri Üyelikleri
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Yeterlik Sınavı
Başak SOYDAN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Yeterlik Sınavı
- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
MEHMET GÜL - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
MERT EKER - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Yeterlik Sınavı
Esra KIRAÇ - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Doktora)
GÜLŞEN BERAT TORUSDAĞ - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Doktora)
ESRA ÖZKAN ÖNEM - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Doktora)
ECE EDİL AKMAN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Neslihan Budak - İstanbul Ayvansaray Üniversitesi
Eylül-2024
Eylül 2024Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ağustos-2024
Ağustos 2024Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- İstanbul Gelişim Üniversitesi
Temmuz-2024
Temmuz 2024Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Haliç Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
GÜLŞEN BERAT TORUSDAĞ - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
GÜLAY TAMER - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ECE EDİL AKMAN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Ercan Erkocaaslan - İstanbul Ayvansaray Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
PELİN OLGAY - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Yeterlik Sınavı
- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
AHMET HAKAN DEĞERLİ - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
MERT EKER - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
MERİH TATLI - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Kübra Durdu - İstanbul Ayvansaray Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
GİZEM HÜLAĞA KADEROĞLU - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ELİF DORMAN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
BURAK İŞÇİMEN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ESRA ÖZKAN ÖNEM - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
AYŞE SERAY ÇETİN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
CANSU AĞAN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ALPER ÇEVİK - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Şubat-2024
Şubat 2024Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Mehtap Çerkez - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Tez Savunma (Doktora)
Arif Emre ERDEN - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Tez Savunma (Doktora)
MEHTAP ÇERKEZ - İstanbul Gelişim Üniversitesi
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2022 - 2025
2022 - 2025